Wednesday, 23 October 2013

Arissa@Week16- No Longer A New Born

Ada satu hari tengah membelek-belek dan mencari pakaian Arissa didalam drawer nyer, terperasan yang banyak pakaian sudah tak fit untuknya lagi..so pakaian yang dah too small for her,serta napkins dan baby shawl yang sudah tidak digunakan dikeluarkan dari drawer dan masuk dalam KIV store balik.

Banyak yang sudah tidak digunakan lagi..sayang kan pakaian2 yang hanya digunakan tuk tempoh less than 3 months..simpan tuk distribution mungkin..takkan nak angkut balik M'sia kot kalau nak balik...

From a new born dah menjadi anak dara kecik sekarang...

Oh No!!!

Yang suka berakrobatik..

Yang selalu asyik bermain dan wonder about her hands..

Yang kebanyakkan masanya tangan tuh asyik parking kat tempat yang feberet...

Anak dara demok-demok yang pantang nak amek gambar, always aware..:)

28 comments:

  1. Salam.. simpan elok-elok na... tahun depan mungkin nak pakai lagi...

    ReplyDelete
  2. Kakak ni ummu yg sekadar tengok sesekali dlm blog rindu tau kalau lama ummu tak tunjuk muka-muka anak-anak. Tak kiralah Arissa ke Aidan.. Suka tengok muka tak ada doa ni...

    ReplyDelete
  3. Eh... sorry muka tak ada doa pulak. Muka tak ada DOSAlah... typo error...

    ReplyDelete
  4. Salam UA, makin comei dia...tak lama lagi dah blh turun bekebun dgn abe aidan...hehehe

    ReplyDelete
  5. Olololo comelnya arissa......suka tengo baby bila dia belek2 tangannya kan....cute :D

    ReplyDelete
  6. alohhh geram la tengok arissa nih...simpan tuk next baby la ummu..hehehe

    ReplyDelete
  7. betul kak...sama mcm anak dara sy..mujur bju newborn beli xbyk..rasa syg sgt.. ya ampun ini arissa kah??? sy ingat model kecik mana hehehehehe

    ReplyDelete
  8. dah makin muka abe aidan la arissa nih......bijok nih....

    ReplyDelete
  9. Sementara waktu simpan dululah Ummu mana tahu setahun dua lagi tetiba Arissa jadi kakak oulakkk...hehehee...

    ReplyDelete
  10. demok demok..geram kan ketul2 gini...time2 umur gini sy suka dengan bau baby...:D
    betul sekarang sy dh kurang membeli yg newborn...prepare terus yang 3-6 months punya...

    ReplyDelete
  11. Salam pekenalan dari umi ..
    comelnya baby dear ..cutenya .. suke umi tgok (^_^)

    ReplyDelete
  12. so comey aih..suka..fyzz pun sama..brg2 baby simpn di tempat yang sepatutnya..in case nnti nk gunakan mana tau kan..opssss...hhehe

    ReplyDelete
  13. Assalam ummu..
    Tadi dah masuk.. bos lak interrupted terus tak komen.. ni masuk lagi tengok budak demok tu.. hahahaha bape kg dia sekarang ni ummu?
    Comel sangat.. geram.. nak pelok pelok.. nak uli uli rasa.. hehehe.
    fiyya punya barang newborn semua dah pek hantar balik kg sebab skrg adik nani kat kg tengah tunggu masa nak bersalin.. lepas tu ada lagi sorang adik lak bulan 3 nanti.. hmnnn mana yg masih elok di turunkan je sbb nak pakai tak lama pun.. kan.

    ReplyDelete
  14. Geram tengok pipinya, macam nak dicubit2....

    ReplyDelete
  15. baby ni cpt je membesar kan..sedar2 baju dah tak muat...

    ReplyDelete
  16. Alolo kak.. time dia park tangan dia kat dalam mulut tu yang buat comeyy tu hik3

    ReplyDelete
  17. Best kan dgn teknologi sekarang boleh simpan kenangan proses pembesaran baby kita...dulu2 abis bergulung2filem.. satu masa nanti rindu saat2 ni.. dan bau baby yg harum...

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum Ummu,
    Kak Sham dulu mungkin sebab ada 3 boys so semuanya pakai yg hat turun-temurun.
    Mungkin Ummu jugak blh buat proses yg sama.. mana yg rasa berbaloi disimpan.. sebaiknya disimpan dlm beg kedap udara.
    So, takda aroma yg kurang menyenangkan + warna pakaian jugak lambat kusam.

    ReplyDelete
  19. sama lah dgn baju2 Pa'e..yg kecik semua dah masuk kotak..hehe
    comelll nya Arissa ni.... makin bam2....:)

    ReplyDelete
  20. Betul UA....okje yg hanta dengar cerita pasal mem besar ni pun rasa cepat je besarnya Arissa ni...lagi yg menghadapnya hari hari....
    Dah kata pun emaknya Blogger....kamera dan blogger mana boleh pisah hehe... dah terbiasa sejak dlm perut lagi tu....

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum ummu...sekejap jer dah besar yer comel...:)

    ReplyDelete
  22. mcm nak gigit2 ja jari2 mcm sosej tu hehe

    ReplyDelete
  23. salam ummu...semangatnya Arissa..nanti balik Malaysia kita jumpa ye Arissa...

    ReplyDelete
  24. Salam Ummuaidan,

    Makin tembam Arissa ni ya! Aleesya pun skrg dok pakai baju 3-6 atau 6 bulan punya. Kalau dulu dress, skrg dah jadi blaus!

    ReplyDelete
  25. Ala pakaian tu kalau takder mereka di luar yg perlu, simpan jer la sebagai kenangan. Yg slebihnya boleh la distribute :D I kalau yg present orang bagi mmg i simpan, sayang kan kejap jer pakai cepat dorang ni membesar. Makin lawa ni Arissa ni.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads