Saturday, 5 October 2013

Bila Dah Penat Marah..


Kalau dia main kat luar umah ade2 kerja yang dilakukannya..dan yang menjadi feberet adalah tangkap binatang nie..sanggup mengejar sampai kedalam longkang tuh...huhuhu...dah berkali2 dok membebel jangan tangkap, jangan tangkap nanti kotor tangan, kena gigit ..hmm bukannya nak dengar..budak-budak memang dalam dunianya sendiri.

From my readings, anak2 memang patut dibiarkan bermain dan exploring, dengan itu mereka dapat mempelajari sesuatu. Mendedahkan mereka kepada nature much better. I'd rather dia tangkap katak nie daripada dok ngadap kartun seharian...:)

So bila dah penat dah nak marah, amek gambarlah buat kenangan untuknya bila besar nanti boleh tengok inshaallah betapa nakalnya masa  kecik...:)

18 comments:

  1. hahaha..abg Aidan..abg Aidan...lucu bah Aidan ni..Pa'e plak penakut lah Ummu dgn haiwan2 ni..dia suka tgk je..tapi klu dah dekatnya kompom dia lari..ahaha...bujang dlm hati ada taman..hehe...
    baik dia explore kan dr tgk kartun memanjang...:)

    ReplyDelete
  2. owh! itu binatang yang paling sy geli dan ngeri nak pegang, bahaya tu, kang dikencingnya mata Aidan, bahaya....eiii geli

    ReplyDelete
  3. erk! gelinya.. hehe,tp budak2 memang suke tangkap binatang ni sama ngan ank buah saya.. :D

    ReplyDelete
  4. Wahhhhhhh!!!!!!! gelinya Auntie tengok. I yg meremang bulu roma tengok Aidan pegang katak, hehehehe....
    But memang betul tu, budak2 memang patut dibagi main kat luar. Better for them kan :-)

    ReplyDelete
  5. Dalam proses menjadi lelaki sejati he he.. tapi kena hati2 dgn katak tu... very precious moment captured!

    ReplyDelete
  6. Beraninya dia anak sy nampak katak dah cabut lari.


    ReplyDelete
  7. ohh ya allah..berani betul aidan...a'ah budak-budak takle biar sgt dengan tv dan gadjet2...cuma nak main kat luar kena pantau..(kat malaysia ni la)..banyak sgt kes2 kan...oh katak...besar betul

    ReplyDelete
  8. Katak tu x gigit ka ummu. Sy geli.

    ReplyDelete
  9. Ya Allah..tak gigit ke nii..takut nekcik weii

    ReplyDelete
  10. katak pandai menggigit ke?
    rasa-rasa, ummu yang takut sangat ni.... hehehe

    ReplyDelete
  11. hehehe...kita kat sini pun sama...Luqman dulu suka kejar katak...lately ni dia dah pandai takut... jd dah tak kejar katak lagi dah...puncanya dia terkejut katak tu melompat hala ke dia...hihihi...terus dah takut dgn katak... :)

    ReplyDelete
  12. Salam Ummuaidan,

    Selamba je dia tangkap katak ya! Kita pulak yang takut dan geli menengokkannya! Memang lazim anak2 normal yang aktif begitu, biarkan aja asal tak mendatangkan mudarat, all in the process of learning!

    ReplyDelete
  13. betul tu UA.. let them explore the nature... belajar mengenal alam sekitar secara alami :)
    eee, auntie yg tgk pun geli.. boleh selamba jer dia pegang cenggitu...

    ReplyDelete
  14. beraninya Aidan...kalau akak dah tentu melompat kegelian bila melihatnya

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. jangan sampai air kencing katak masuk mata sudah.... Kena tangan pun dah gatal...
    http://dontlook4trouble.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Kagum dengan Aidan ni UA.... Laki Okje pun tak sure berani pegang katak mcm Aidan buat tu hehe...Beraninya Aidan...
    Tapi mmg betul ....kena biarkan dia explore apa yg ada kat luar rumah tu, tak le asyik memerap kat rumah...tgk kartun ok lagi...kalau main game lagilah haru!

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads