Saturday, 22 February 2014

Cuci Mata di Petang Sabtu - Rama-Rama

Jarang atau mungkin tak pernah aku dapat tangkap gambar rama-rama secara close up. Biasanya bila pergi dekat, press jer button ON.. terus jer terbang..

Tapi tidak dengan ini yang menikmati nectar dari zinnia. Agaknya rama-rama yang sudah veteren kot...agak jinak sikit..tidak perlu aku guna zoom pun.





Actually suka perhatikan details pada makhluk Allah nie..namun dengan camera yang biasa sahaja mungkin micro setting nyer taklah sehebat DSLR kan..apapun bersihlah mata sekejap setelah dicuci ngan tengok rama-rama nie..:)

20 comments:

  1. Salam UAA, rama-rama atau kupu-kupu salah satu mahluk Allah yang cantik....SubhanaAllah.

    ReplyDelete
  2. dimana ada bunga..disitulah rama2 menumpang..:)

    ReplyDelete
  3. wah cantiknya rama-rama :) SubhanAllah

    ReplyDelete
  4. Dorang mmg suka pergi ke bunga yang sama kaler ngan dorang kan, kamoflaj gitu. Memang cantik I pun tak sabar menunggu spring nak tengok bunga2 dihurung rereama.

    ReplyDelete
  5. Rama-rama tengah asyik menikmati makanannya tu...orang amik gambarnya pun dia dah tak kisah :D

    ReplyDelete
  6. Rama2 adalah antara makhluk Allah yg tercantik di dunia. Sayangnya kecantikan rama2 tak tahan lama kerana biasanya lepas 2 minggu rama2 akan mati....

    ReplyDelete
  7. salam kak..

    ni pon dh terlebih2 cantik.

    org ckp.. gambar cantik bukan pd camera.. tapi pada
    kreatifnya pemilik kamera :)

    #bukanpemilikDSLR

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. cantik gambar tu...ada seni nyaaaa....

    ReplyDelete
  10. salam kak...dtg tgk rama2 ni..
    ni pun dh ckup hebat..

    ReplyDelete
  11. Cantiknya..jarang2 berpeluang dpt fotoshot begini..

    ReplyDelete
  12. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  13. Assamau'alaikum UmmuAidan-Arissa. Lama duduk di rumah, tak jalan-jalan.tengok kisah orang. Semoga ummuaidan berempat sihat sejahtera di sana.

    Nice shots! Tentu orang yg jual zoom lens marah kat si rama-rama... kenapa tak terbang bila orang tangkap gambar dia tak pakai zoom lens... hihi.

    ReplyDelete
  14. Subhanallah...cantiknya colour rama-rama ni... pandai juga Ummu snap pic tu...ehehe

    ReplyDelete
  15. Segar mata tgk rama2 oren tu.... Guna kamera biasa pun dapat gambar awesome.... Good job UAA

    ReplyDelete
  16. Terer-terer. Saya pun suka gak amik gmbr ni. CUma setakat ni belum ada rezeki nak amik gmbr serangga seclose up camni. Yg mampu pun hanya semut je. itu pun sbb semut je yg ada. Heheh.

    ReplyDelete
  17. Cantik sgt...sedondong JER bunga dan rama2...sporting plk tu rama2 posing...:D

    ReplyDelete
  18. cantik.. rama-rama dan bunga tu senada warnanya.. ;)

    ReplyDelete
  19. Mmg cantik UAA....sedondon pulak rama rama dengan bunga tu yek!....dah cukup bagus dah kamera tu UAA....cantik je okje tengok

    ReplyDelete
  20. Rama2x hinggap sebentar..tau kak nor nk amik gmbr kot..tu dia lynkn je.hihi

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads