Wednesday, 19 February 2014

My Hands Are Clapping..Clapping

Alhamdulillah atas doa korang I feel much better sikit ari nie, demam dah kebah sikit tapi selsema tuh masih ade lah jugak. Pun begitu hari nie bertambah lagi ujian tuk mak nie dengan si Grabber kecik lak yang demam...

Demam kerana gigi dah mula kuar..

Kemain fighting lagi nak amek gambar gigi nie haa lubang idung lagi ketara yer..hihi ..ade lah baru muncul maybe semalam kot masih very small. Hari nie memang asyik nak melekat jer lah..letak sikit pun dah menangis..aduss mak pun masih tak berapa nak larat lagi. Nie dia tidur dapatlah aku menulis sket wpun belum sempat makan atau mandi lagi.huhu...


Since last week jugak kami perasan yang Grabber kecik nie mula pandai tepuk tangan..

Suka sangat tengok bila dia tepuk..so kalau nak tengok dia tepuk mulalah kami sama2 nyanyi lagu 'My hands are clapping..clapping.."..sambil bertepuk..ngan harapan dia akan bertepuk jugak..heheh..nak tangkap gambar clapping pun agak susah jugak.

Tapping kaki kat lantai sambil meniarap pun dah pandai dah jugak.cama tak sempat nak snap lagi..ralit jugak tengok dia gerakkan kaki tuh..:)

Dan hari isnin yang lepas tengok dia dah mula berdiri sambil memegang gate..

Bangun dengan sendirinya dengan bergantung pada gate tuh..agak lama jugak bertahan..so sempatlah aku snap ngan henpon ..(tuh gambar kurang kualiti sket).Skrang nie asyik2 nak berdiri jer..nak bergantung pada kaki ngan kain mak jer...huhuh

 Lastly tinggalkan aunties semua ngan naughty pose daripada budak demam nie..

Malam yang aku demam aku teruk sket dan amek Procold tablet tuk selsema tuh..lepas tidurkan both of them sebab Aidan tak nak ngan bapak dia. Aidan terjaga dan ngamuk lagi tengah malam, terpaksa aku tidur ngan dia dan tinggalkan Arissa sebelah bapaknya..tetiba hampir terlelap, aku tersedar yang dia tengah standing sambil bergantung kat bapak dia yg baring tidur sambil mengintai2 aku..so  sweet..tak nangis pun dia bangun carik mak..

Ok lah got to go..dia dah bangun dan menangis daah kejapnya tak sampai 40minit nie...tak sempat pun aku nak mencari makan mahupun bersiram..harap2 naklah dia main ngan abang yang baru balik school so that bolehlah curik2 masa sket,..huhuhu..


25 comments:

  1. anak2 kecik biasa juga nyanyikan utk diorg..makin comel dn bulat..nak picit pipi sikit boleh...

    ReplyDelete
  2. alahaii... kesiannya dak arissa ni.. demam lak yer.. nak naik gigi mmg camtu, baby selalu demam.. ummu, arissa naik gigi atas dulu ke? kebiasaannya gigi bawah.. hmmmm fiyya skrg dah sembuh.. demam semua dah takde.. cuma mlm tadi sedikit batuk dan pagi tadi pun masih ada sikit batuk.. tu pun cuma waktu tido.. bila dah jaga, mandikan dia.. dah ok lak.. hmmmm.. kiss banyak2 sama itu budak demam yer..

    ReplyDelete
  3. ooo demam tumbuh gigi yer..moga cepat kebah demamnya..tunggu seminggu lagi nak mengigit jer la kejenya..
    kat sini pon musim gak ummu..cuaca panas sangat skrg..

    ReplyDelete
  4. cepat yer nak tumbuh gigi nie..heheee..ape pun....kita enjoy...hihiii

    ReplyDelete
  5. la..demam ke..siannya..semoga cepat sembuh ya..makin besar muka macam abang dia la hehe

    ReplyDelete
  6. Suka tengok pic last sekali tu UAA... so sweet :)

    ReplyDelete
  7. Kakak kalau UAA buat N3 macam ini bulat terus mata kakak tau. Macam puas sangat. Sukalah agaknya:) Bila dah tumbuh gigi tunggu ajelah episod adik sedang geram masa BF. Kalau tak kena gigit jgn cakaplah. Masa itulah UAA tetiba akan jerit adui dik!!

    Aidan ni betul-betul anak ummu ye dgn abu tak mahu tak mahu tidur. Nasib baik adik ok. Tengok lidah adik tu geram kan:)

    ReplyDelete
  8. Teringat masa anak2 masih kecil dulu...bila tumbuh gigi mereka selalu test ketajaman giginya ke dada isteri...aduuuuuuiiiii.....

    ReplyDelete
  9. bila anak dah mula na bangun sendiri ni mak kena sentiasa perhati cepat Arissa dah boleh bangun mulut cepat tak?selalu budak ringan badan berat mulut

    ReplyDelete
  10. nanti kita suapkan makanan,jari kita digigitnya...dapat bahu kita pun digigitnya...jgn mengigit time menyusu dah la Arissa..kang menjerit la mama..:)

    ReplyDelete
  11. ummu x nyanyi lagu tepuk amai-amai belalang kupu-kupu...tepuk biar ramai nanti mama upah susu...hihihi...comel arissa dgn pose nakal! kira arissa ni sama tahun la kan dgn ank sy raeesa...betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh tepuk amai2 tuh mesti tuh..tp tak sedap btul kalau ade suaru sumbang yg cuba tuk menyanyikannya jugak..heheh..abuaidan lah tuh...
      raeesa ujung tahun sangat kan..somehow still kira sebaya lah..:)

      Delete
  12. geramnya dengan dak Arissa ni.. ;)
    Biasalah tu UAA, bila tak sihatnya nak bergantung je.. moga cepat sembuh ye sayang.. ;)

    ReplyDelete
  13. Salam perkenalan..:))
    hepi sangat tengok mereka yang dah ada baby. comel2 semua..:))

    ReplyDelete
  14. budak baya2 ni memang suka menggigit....

    ReplyDelete
  15. Dmam tumbuh gg tambah nk dpt akal. ...lgla ligat lpas nk men dgn abg aidan...

    ReplyDelete
  16. salam sayang untuk Arissa yg.comel.

    ReplyDelete
  17. muka sebijik abangnya, shomellll, cheeky pulak tu. Dah kuar gigi ni best la menggigit yer Arissa hehe. Cepat sembuh yer sayang.

    ReplyDelete
  18. wahhh.... Arissa dah tumbuh gigi...go..go syg...hehe...tapi tu lah kan time nak tumbuh gigi mesti sedikit 'cerewet'....biasalah..pasni mesti makin cerdik arissa...hehe

    ReplyDelete
  19. Alahai mesti comeykan.. bila dier clap2 tu, rasa kita nak ikut sama !

    ReplyDelete
  20. Kus semangat..jenuh Umi nak mendukung ye..takpe budak tomel!!

    ReplyDelete
  21. Apaaa?? Arissa dah tumbuh gigi??!! Luth masih belum tumbuh gigi. Hahaha. Dah 11 bulan. Gusi dah bengkak macam ada bentuk2 lengkung2 tapi gigi tak muncul2 lagi. Dah pandai tepuk tgn ye Grabber ni. Heheh.. Comel.

    Baju yg Fiffy tu Luth pun ada. Ada jodoh ni.

    ReplyDelete
  22. bulatnya mata dia kak...comel..

    ReplyDelete
  23. Suka tengok picto dak come yg notty tu.... oney angat dengan lidah yg terjrlir mcm zirafah hehe...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads