Monday, 17 February 2014

Blog on MC

Salam 1 Malaysia (tetiba jer buang tebiat ker)

Perubahan cuaca kat sini lately, ramai yang jatuh sakit ..termasuklah anak2 tuan belog dan tuan belog pun sekarang  nie hidung bagai batang paip bocor jer..

Pun begitu kenalah jugak kuatkan diri kan..sebab ade yg lemah bergantung kepada kita...tapi tak laratnyer aku rasa..

Nak cerita pasal laman pun otak tengah 'not reseponding' at the moment..mungkin sebab panas sangat kot...hehe

Nampaknya tuan belog barulah bila demam nie hilang selera makan..kalau tak makan jer selalu boleh masuk..uh uh uh.. tuk lunch ari nie pun belom masak apa2 lagi..

Nie yg semalam punya,

Bihun sup telur dan kentang..sebijik ikut resepi dalam kiub ayam knorr tuh..hehe

Oklah, tuan belog permisi dulu ngan idung buruk berair, panas kepala nie..ingatkan nak suruh En.AAA bwk balik panadol Cold..tapi kalau too much drowsy kan camaner lah nak bangun malam serve me m kecik tuh..

Oklah kalau tiada kunjunganku tuh paham-paham sahajalah yer..MC ari nie..hehe


16 comments:

  1. Semoga cepat sembuh selamat berehat:)

    ReplyDelete
  2. gws uaa..kt Kelantan ni pun samelah.tibe2 je panas ceng..ank2 da batuk2 selsema.maknye je yg msih bertahan.tp tekak da stat sakit ni.

    ReplyDelete
  3. salam ummu...selamat beristirehat...

    ReplyDelete
  4. selamat berehat kak..moga cepat sembuh..
    paip bocor dapat hirup mee sup panas2 memang sedap..

    ReplyDelete
  5. salam..

    kak belah dua bawang besar tuh, letak dekat2 kepala katil atau sebelah bantal. utk legakan selsema. petua lama orang2 cina :)

    cepat sembuh tau .

    ReplyDelete
  6. Assalam ummu...
    kesiannya.. apa kan daya.. akhirnya emak pula yang jatuh sakit yer.. semoga cepat sembuh yer...
    >> memang memikirkan banyak kali kalau nak makan ubat kan... takot kita tak larat nak bangun malam.. sbb badan lemah.. kalau nani, hari tu demam, sib baik fiyya bagi chance. dia pun kebetulan BS kata tak tido siang.. so awal2 lagi dia dah ngantok.. dan nani boleh la masuk awal tido.. alhamdullillah.. macam faham2 je kita tak sihat.. ape pun selamat memulihkan kembali kesihatan.. yer...

    ReplyDelete
  7. Get well soon, UAA......mihun sup tu nampak sedap...hehehe

    ReplyDelete
  8. Di tempat saya juga ramai orang demam kerana tak tahan dengan cuaca panas melampau hingga 36 celcius...Semoga UAA dan famili cepat sembuh....

    ReplyDelete
  9. Aduhai kesiannya.. Di Malaysia sekarang ni pun panas berdenting UAA. Ramai juga yg tergolek demam. Harap cepatlah sembuhnya sebab nak jaga mem kecik tu yg perlukan kesihatan sempurna..

    ReplyDelete
  10. Saya baru baik dari batuk2 teruk.. la ni dak Nuha pulak selesema..

    Moga UAA cepat sembuh hendakNYA..

    ReplyDelete
  11. alahai... have a good rest ok, thats the best cure. Perubahan musim la tu kot kan, get well soon u guys.

    ReplyDelete
  12. Takde la MC blog ni. Kira halfday la kot sbb ada jugak apdet satu entry. Hehehe. Get well soon ye jiran blogger ku.

    ReplyDelete
  13. Moga cepat sembuh KL pon sama cuaca tak menentu ramai yang sakit2.

    ReplyDelete
  14. Kak nor xsihat ye....moga cpt baiknya....

    ReplyDelete
  15. Sedappnya bihun sup telur ni Ummu... terliur nengoknya.. rasa nak makan je skrg...haha

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads