Saturday, 11 August 2012

Carrot yang dinantikan

Terpikir dari semalam paste tomyam yang ditunggu2 dah dapat, bolehlah buat tomyam makan buka puasa dan boleh guna fresh carrot from garden.. So pagi nie dah settled semua kerja2 kebun, terasalah nak cuba harvest carrot..

Dalam banyak2 pokok, rasa2ny pokok inilah yang paling besar isinya kot..
 Tengok dekat lagi (nampak cam besar)
 Bila dah harvest...
 macam boleh membesar lagi kan..rugi pulak dah cabut awal
not very sure the shape should be like this or much fatter? the color?

14 comments:

  1. usaha yang bagus dan amalan yang bagus...
    tanam lah lagi tumbuh-tumbuhan n sayur-sayuran yang lelain

    ReplyDelete
  2. wah...dah menuai...akak turut rasa the exitemnt...berjaya la tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. testing menuai kak..tp kecik jer..yg lain seminggu 1 tuai..

      Delete
  3. assalammualaikum dik,

    ee Carrot ni ke yg soalan bocor ari tu?..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a yg akak dpt hadiah percuma tuh

      Delete
  4. cantik lah tu kak. tahniah! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik la lagi wani 1/3 drp yg sepatutnya hehe..awak bila nak menuai?hehe

      Delete
  5. Waaa. Carrot ku semua kenit-kenit belaka lagi. Tak cukup sunlight kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rsnya carrot kena tanah gembur yg bats agak tinggi sikit kot spy senang ubinya nak menembus keluar..ya tak..?

      Delete
  6. Nice harvest! consider big size already! Dah tertarik dgn post carrot ni, dah semai benih carrot 2 days ago...hahah

    ReplyDelete
  7. Kalau dah tartarik awal carrot x leh masukkan balik ke dalam tanah?

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads