Wednesday, 25 September 2013

Arissa@Week12 : Adik Vs Abang

Bila melihat kembali gambar2 siabang yang tersimpan dalam folder, rasa agak terkejut jugak melihatkan muka mereka masa baru2 lahir memang agak sama.


Mungkin yang membezakan adalah siabang lebih chubby...betul tak?

Bila dah besar sikit rasanya ade sikit perbezaan..


Masih awal lagi kan untuk dinilai..baby walau bagaimanapun wajah mereka akan berubah2 sehinggalah lebih besar sikit.

Kata si abang bila siadik asyik dok nangis,
"Arissa when she was inside mummy's tummy, she never cry"...(hmm..camaner nak jawab nie..huhuh)

Bila dia nakkan perhatian dan kita sibuk dok layan Arissa, katanya..
"We send Arissa to Chote Ma (small mother..family friend kamilah) 's house., ok mummy."..biasanya kalau dia byk buat bising dan kacau Arissa nak tidur, kalau cakap nak hantar Arissa kat sana nangis2 tak nak..
"You don't love Arissa..?"
"I love..."
"Then..?"
... tiada eplaination (tak tahu nak explain)

Bila Arissa bermain dengan sesuatu benda....
"Mummy, I don't like Arissa playing with tali.."
"Why..?"
"I don't like..." (tiada explaination jgk)
"It has nothing got to do with you..let Arissa play"
"I don't like.."

Pelik2 sekatan siabang pada Arissa nie, mak dan ayah pun tak paham...hmmm ini lagi pelik,
"I don't like Arissa talks to me wearing topi.."

Apa2 lah abang...janji bila besar nanti we can rely on you to look after and protect your sister inshaallah, OK abang..?

23 comments:

  1. hehe...Aidan masih diperngkat menyesuaikan diri dgn kehadiaran adiknya...

    ReplyDelete
  2. Budak2 kan Ummu...kadang2 soalan dorang susah kita nak jawab, sangat jujur dan pelik....hehe

    ReplyDelete
  3. Senyum sorang2 la ummu baca al kisah si abang..sesekali cm jeles but syg tu ade.

    ReplyDelete
  4. Apa yg kakak nampak mata cantik mereka sama - dua-duanya ada mata cantik:)

    Aidan tu cakap aje macam tu - cuba trick kata ok sent Arissa to Chote Ma's house forever. Mesti dia tak bagi punya ummu. Blood is thicker than water ummu...

    ReplyDelete
  5. yup sama la ummu,sebijik..
    ala nape aidan camtu??sian kat adik..hehe
    lelama nanti okey la tu..

    ReplyDelete
  6. hihhi bab inside tummy never cry lucu betul...:D

    ReplyDelete
  7. hehehe betullah tiga2 anak KA punya iras wajah yg hampir sama waktu baby, tpi semakin besar semakin berbeza pulak wajah mereka hehehe

    ReplyDelete
  8. salam kak...lama kan xjengah sini, rindu nak komen dan bw seme. gmbr kedua pic baby tue...masyaallah memg sama btl. kalo kak xckp..memg ingat org yg sama

    ReplyDelete
  9. Hehehe..lucu lah abg Aidan ni...
    takpe..InsyaAllah besar2 nti mesti sayang kt adik tu.. mana boleh pisah tu...:)

    ReplyDelete
  10. assalam..
    Jangan kata aida.. haikal tu pun lebih kurang. kenapa fiyya suka bantal dia lah.. mainan dia lah.. mcm2, x suka fiyya selalu ngan mama lah.. saho

    ReplyDelete
  11. kita yang melayan senyum sendiri dibuatnya..

    ReplyDelete
  12. yelah sama...suka cium bau baby..

    ReplyDelete
  13. salam ummu...comelnya adik beradik ni...kalau macamni punya comel kena tambah bilangan lagi ni ummu...hehe..Buat Aidan dan Arissa mudah2an kamu akan membesar menjadi anak yang soleh dan solehah....

    ReplyDelete
  14. wow.. skrg blog ni dah sarat dgn kisah babies ya.. cuti kejap gambar dedaunan dan sayuran..

    memang confirm adik beradik, satu mak satu bapak ha ha

    ReplyDelete
  15. Salam Ummuaidan,

    Comel je gelagat abang Aidan ni. Mak Aji rasa dia mixed-feeling tu, sayang ada, jeles pun ada jugak! Aidan pun macam confuse sebab xleh sediakan explanation kenapa dia x suka, mak ngan ayah dia lagilah confius, he he!

    ReplyDelete
  16. abang dalam proses nak biasakan diri lagi tu... hihihi, mcm2 pula pantang telatahnya... sweet jer baca dialog2 tu :)

    ReplyDelete
  17. Betul UA....pipi abang nmpk lagi chubby...Arissa pulak bujur...tp mmg ada iras....dah seperut.....tp ada gak yg tak samakan....
    Biasalah budak kecik time dia nk perhatian lebih ada aje helah dia....mmg bijak! Hehe

    ReplyDelete
  18. ha a 2 gambar paling atas macam lebih kurang sama

    ReplyDelete
  19. Ha ah memang sangat sama, koyok tepek kata ore kito dop. hahhahaa Aidan ni maybe rasa serba salah kot, nak perhatian but in the same time, trying to be a good brother. He is doing good pun kan.

    ReplyDelete
  20. hahaha...blh ea tak suka ckp gan aidan bila arissa pkai topi..adehh..mcm2x..takpela..moga nnt dh bessar aidan mampu jg adik arissa :)

    ReplyDelete
  21. betul la muka masa baby sama abg & arissa…heheh both comel. btw tu tanda2 ke'jelesan' kot

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads