Wednesday, 4 September 2013

Arissa Zahra@Week 9 - Dua Bulan Daaa

Bila baby belum boleh meniarap biasanya kita amek gambar terbaring jerlah kan ...dan hasilnya baby kelihatan sangat chubby dan montel seperti Mem kecik nie..:)

Sememangnyer i'm a chubby baby :) 

Bila baby diterbalikkan kedudukan meniarap kita akan melihat mereka berlainan sikit daripada terbaring..

Tengok ..mana ade double chin lagilah aunties..:)

Arissa dah dua bulan nie semakin rancak bercakap2 walaupun tak diagah, dia agah kita..Abg pun rajin talk to Arissa..asyik mintak nak cakap ngan Arissa jer, tak bagi nangis..kalau bercakap lak kemain dekat lg ngan muka adik, dah tuh suka sangat copycat apa yg cara kita bercakap ngan adiknya..huhuh

Dan part yg paling best didalam membesarkan baby nie adalah bila mereka mula pandai senyum dan kenal kita, bila kita datang pd mereka dan tgk muka kita, baby yg suci dan belum mengerti apa2 nie milhat kita dengan penuh excited..penuh senyuman dan teriakan..wonderful feeling!


29 comments:

  1. makin comel dan makin tembam...geram tgok..mcm iman kecik2 pun tembam

    ReplyDelete
  2. Assalam Ummu.....
    Comelnya Arissa, dah ada double chin...makin tembam, mesti best cium pipi dia ni, bau baby wangi jak kan..(^_^)

    ReplyDelete
  3. salam UA, cepatnye masa berlalu...arissa dh 2 bln...bukan main comei lg dia...so innocent

    ReplyDelete
  4. alololo..comel la arissa..geram auntie tengok..

    ReplyDelete
  5. Macam inilah ada sikit kepuasan kakak tengok. Selalu satu-dua aje macam tak puas tengok. Geramlah kakak tengok arissa ni ummu. Kalau dapat gomol syok ni:)

    ReplyDelete
  6. as salam ummu seronoknya melayan babykan....hati rasa terhibur bila dia senyum arissa sudah montel dan comel...

    ReplyDelete
  7. comel...geram tgk kalau bby senyum2 mudahan ada rezeki untuk bby sendiri nanti heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah ..mudah-mudahan kamidoakan :)

      Delete
  8. Ashwara Rai dah besar dah... ala ala tomeynya
    Lupa dah UA saat saat itu ececeh....
    Lupa dah kan sakit bersalin dulu....hehe

    ReplyDelete
  9. Subhanallah comelnya mem kecik ummu aidan wazzahra ni. Hisap jari. Eh, 2 bulan dah tak pakai mitten? Ni kalo ibu mentua saya dah bising dah ni. Heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lyd,actually ms usia nie depa start menggunakan tangan ..belajar memegang dan bermain dgn tangan..sbb tuh elok dibiarkan jer..

      Delete
  10. Salam... ya ALLAH SWT indah nya makhluk ciptaan-NYA... Comeii nyer arissa.. (^_^)suka sgt..

    ReplyDelete
  11. Pas tu siap jerit2 dan angkat2 kaki minta kita dokong. Aishhh...tiba2 rasa nak tambah ahli keluarga.

    ReplyDelete
  12. Salam Ummuaidan,

    Memang chubby Arissa ni, pipinya gembo-gembo! Geramnya!

    ReplyDelete
  13. As Salam Ummuaidan..chumilnya Arissa...geram! :)

    ReplyDelete
  14. setiap rabu..entri khas ttg Arissa,kan..tak mau miss baca perkembangan baby chubby ni...
    Setiap peringkat pembesaran bayi...ada keseronokan tersendiri,kan..

    ReplyDelete
  15. comelll Arissa..dah pandai diagah ye..tak sunyi lah nti..boleh baca bercakap2 kan Ummu...Aidan pun akan ada teman nti...sronok melihat perkembangan Arissa...;)

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. suka dengan bau baby.. ;) masam pun tetap sedap.. hehehe..
    sangat comel dak Arissa ni.. ;)

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum ummu,
    betul tu... waktu ni lah yg best bila membesarkan baby... x sabar juga nak jumpa and kiss arissa.. comel sangat.... geramlah... suka tengok gambar dia banyak 2.....

    ReplyDelete
  19. amboi dah pandai posing sakan arissa ni. come lote laaaaa mek arissa zahra ni.

    ReplyDelete
  20. dh nampak berisi n tembam dh anak dara akak nih... kejap2 lg bkn kata double tp triple chin....

    ReplyDelete
  21. mmg betullah masa terbang skang.. cepat nyer rasa masa berlalu !

    ReplyDelete
  22. wah... sekejap je dah besar.. rasanya dedulu baca2 siibu sibuk turun ke garden dengan termengah2 sebab perut dah besar.. la ni... dh besar mugar pun sikecik tu... comelnya senyum... memang boleh meruntun hati lah bila tengok dia...

    ReplyDelete
  23. Uwaaa bestnya ada baby lagi!!nak juga hihihi

    ReplyDelete
  24. takde double chin pun, arissa nampak chubby... geram nak gigit!

    ReplyDelete
  25. Makin comelllllllll. Geram rasa nak peluk cium ni. Kat bahu dia tu BCG ker UA? Baby boleh bau kita dari jauh pun kan, ialgn kejap dari bilik dorang dah start panggil hehe.

    ReplyDelete
  26. aduhhhh... semakin chomel Arissa ni geramnya... kalau dekat dah gomol2 dah baby ni...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads