Friday, 20 September 2013

Awas! Sudah Ramai Bloggers Wanita Terkena Virus Nie..

Awal2 lagi nak mintak maaf yer sekiranya entri nie menyinggung mana2 pihak..ini sekadar guruan hari Jumaat jer..bolehlah kan?

Seingat UA last year dalam bulan August gitu mula berkenalan ngan blogger Jassnani, beliau pada masa tuh dah sarat ngandungkan budak Fiyya..actually ms tuh UA baru jer terkena virus..kemudian kenal ngan Lydsunshine, Azie..depa pun ms tuh tgk2 dah kena virus daa...same time jugak kenal ngan Wanie, beliau pun baru terkena virus jugak..

So tak tahulah virus tuh dtg dari mana dan siapa pembawanya kan..:)

First baby in belog 2013..hehe - Fiyya (sorry yer mama fiyya ..curik gambar nie)

Kemudian dalam pada dok peknenkan Arissa, dengar khabar lak virus mula merebak pada rakan2 blogger yang UA kenalllah..

Mangsa virus berikutnya..Nadia Rashid yang rajin berblog tiba2 senyap sangat .hehe..diam2 ubi berisi rupanya..:). 

Kemudian NinaAz..pulak kena serang....

Pastuh Azmatun dalam rajin2 dok memasak tiba2 senyap agak lama jugak..

Kemudian Liya Hanif yang dulunya rajin update blog pun tiba2 tiada berita...

Dan baru-baru nie plak penjelasan dari Dr. Pinkycat kenapa beliau agak lama menyepi...

Dan jugak setelah lama tak sempat menjenguk tau2 QA's Mamapapa terkena virus yang sama..

Ramai kan yang terkena virus2 nie..anyway congratulations tuk Ibu2 nie..

Cepat kan virus merebak..harap2 virus jugak merebak pada mana2 rakan2 yang sangat2 inginkan terkena virus nie..

Semoga Atieyusof inshaallah suatu hari nanti terkena jangkitan jugak yer nanti kami doakan..

Pssstt..OKje, KA, Kakzakie, Ibuqis tak mau tempias virus nie ker..heheh? 

Teringat jugak masa kat opis dulu ade sorang staff indian mula2 start peknen..tak lama selepas tuh berjangkit2..habes semua staff pompuan kat opis ngandung..kecuali yang anak2 dara sahaja sib baik depa tak ngandung jgk krn virus....UA yang newlywed ms tuh pun ujung2 terkena jgk walaupun dah terbang ker Fiji..huhuhu

34 comments:

  1. hahhahaa..virus bahaya ni ummu..kalo tak hati2 memang mudah merebak..bukan ape,geram tengok baby kecik ;p

    ReplyDelete
  2. ingatkan virus apaaaaa la kan. virus ni ramai org suke kalau terkena.

    ReplyDelete
  3. assalam UA.. nice entry he he!! K Mar dah pencen dah... antibodi kuat he he ... tapi memang gitu la gayanya .. masa concieve HS dulu K Mar tengah sambung study .. rata-rata ramai classmate yang pregnant...termasuklah K Mar yang dah cuti 11 tahun :) berjangkit lepas sorang sorang...kat sape pun dah tak hengat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg benda nie cepat berjangkit kang kak mar..heheh..elok jgk bg sesaper yg teringin kan..

      Delete
  4. AlHAMDULLILAH..virus ni hanya pada yang muda2 je.. dah pencen dah..

    ReplyDelete
  5. Bertuah betullah ummu ni tau hihi... kalau kakak terkena 'virus' ini mesti anak-anak kakak melompat kegembiraan. Tapi rasanya kalau org yg bagi kakak nak utk dapat sendiri dah tak larat. Tapi tak tahu juga kan selagi kita tak menopos 'risiko virus' ini ada tau.. heeeee ngeri pulak kakak dik oooiii!!

    ReplyDelete
  6. As salam ummu ermm... betullah ummu kat opis saya berjangkit2 ingat saya jer penutup tapi tup2 kawan sebelahpun udah berjangkit

    ReplyDelete
  7. uwaaaa.... ini virus yang atie nantikan Ummu... TAhniah pd semua yg dah berjangkit.. dan doakan moga atie pun terjangkit sama...amin! :)

    ReplyDelete
  8. Assalam....saya teringin sangat terkena virus tu, nak jugak rasa ada baby...InsyaAllah.

    ReplyDelete
  9. Wah, ingat apa. Moga bertambah umat. Mama boleh tgk je dan tolong doa kebahgian kalian. Masa mama dah berlalu....

    ReplyDelete
  10. Akak rela je kalau terkena virus tu Ummu...sepatutnya lepas raya akak dalam pantang umur pun lebih kurang Arissa jugak tapi Virus tu singgah sat saja 3 bulan.

    ReplyDelete
  11. Salam Ummuaidan,

    Tergelah baca entri ni! Dah agak dah lebih kurang virus apa tu! Nasib baiklah Mak Aji ni x menjangkit sama sebab dah kebal, virus dah tak mahu nak serang dah! Tahniah semua yang terkena penyakit berjangkit ni. Mak Aji pun kat rumah ni insya-Allah kalau semua berjalan lancar tahun depan kena buka nurseri sebab anak yg baru kahwin tu isterinya dah terkena virus ni! Along pun dok rancang2 nak terkena virus gak sebab umur dah nak masuk 30 anak baru dia, nak tambah stok! Siaplah tahun depan insya-Allah ada 3 babylah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat nak tanya jgk makji..tak takut tempias ker..heheh..sib baik tempias sebbelah anak2 yer..busy schedule lah yer next yr..:)

      Delete
  12. hehe..akak dah resign dari terkena virus ni...dah expired dah...

    ReplyDelete
  13. Hehehe terkena juga kita, aduhai kalau tuhan nak bagi siapalah kita utk menolakkan, tpi as per doktor advice dik, so better not to, apapun kuasa tuhan like kata kakzakie selagi bendera merah tu ttp berkibar saban bulan dan belum tiba zaman "pose2' tu kena hati2 lah dgn virus ni yer ! gd n3 buat KA tersenyum sepanjang pagi ni

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. ngandung kan..tp tak beranak2 jer..heheh

      Delete
  15. Assalamualaikum mama arissa..
    Lagi 1 blogger yg baru melahirkan baby pada 18/9/13 iaitu Nadz.. cute oven small kitchen.. tengah rajin2 apdet blog tetiba dia senyap.. ni la baru nama diam2 ubi berisi.. kan.. hehehehehe..
    nani lambat sampai tadi sebok dok packing barang utk hantar ke customer.. dah makan lunch? masak apa tadi..? nani bawa bekal nasi lauk telo and daging masak kicap.. opsss ummu puasa ke?

    ReplyDelete
  16. Nampaknya aku pun kena berhati2 dengan virus ni....hehehe

    ReplyDelete
  17. salam ummu...hahaha nampaknya kak siti jelah kot yang tak berjangkit dengan virus yang satu ni....kalau tak jenuhlah pulak nak menjawabnya jika ada orang bertanya cucu ke anak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak siti,
      boleh ajer kak siti kalau nak tambah lagi..belum terlambat lagi..takperlah orang nak kata apa pun kan..heheh

      Delete
  18. sib baiklah nekcik dah pencen..kalau idak takut jugak nak kawan dengan UA ni..bahaya!!

    ReplyDelete
  19. Huhu,doakan virus tu merebak ke saya juga. Dah 3 tahun usaha masih belum ada rezeki. Huhu...anyway congrats pd semua ibu2 yg dah terkena virus bahaya tu. Antibodi kurang ni....tu yg cepat sgt jangkit. Hehe.....ps: ingat entry ape la td....suspen Baca tajuk. Keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah semoga awak cepat2 dpt..kalaugap jauh sgt antara anak2 pun tak elok kang..

      Delete
  20. belum baca dah tahu virus apa..hehe

    ReplyDelete
  21. Salam jmaat n salam kenal..
    Hehe...nk trgelak plk baca psl virus ni...virus baik xpe kalau brjangkit2 pn...leh meramaikn ummat muhammad...hehe...xgitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal izzah,
      begitulah nampanyer..heheh

      Delete
  22. Hehe....virus tu mmg tak lut dengan okje UA....tak taulah yg lain tu.....
    PC pun sekali ke ....beradiklah si Aliya tu...haha
    Moga ladies blogger selamat melahirkanlah yeh......

    ReplyDelete
  23. hahaha, mmg virus lagu tu mudah sgt berjangkit...
    Ingat dulu masa kerja, silih berganti staf wanita ni cuti bersalin.... yg lagi best, mcm di plan2 pulak... sorang habis cuti bersalin, ada pula yg akan bersalin.... cantik betul aturan Allah... kalau tak, pening kepala ketua jabatan :)

    Tahniah pada semua yg bakal menambahkan umat Muhammad :)

    ReplyDelete
  24. saya mungkin yg seterusnya :)

    ReplyDelete
  25. doakan zila berjangkit jugak virus yg satu ni..teringin nak ado..

    ReplyDelete
  26. Hehe kalau virus yg ni takpe...mmg dok idam2kan hihi

    ReplyDelete
  27. hahahahha...pagi2 ahad ni ummu wat sy tersenyum sorg depan pc..ingatkan virus apa..upernyer virus buatan orang...kadang virus ni mungkin berjangkit sbb tgk seronok kan sapa yg terkena tu..jd teringin mau terkena jugak..hihiihi...:D

    ReplyDelete
  28. fuh.. virus ni yang menakutkan.. kehkehkeh..
    syukur setakat ni masih kuat lagi melawan virus ni.. itupun masih ada suara2 yang suruh tambah lagi.. huhuhu.. sabarlah dulu.. dak Nuha pun masih kecik lagi..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads