Thursday, 31 July 2014

Syabas Che Carrot

Assalamualaikum &Selamat Hari Raya Semua..

Cipta rekod lamanya aku tak post entri, 5 hari jer pun lamo ko? Saje lah dok releks2 walaupun bukannya sibuk beraya pun..heheh..korang mesti masih sibuk beraya sana sini dan bercuti lagi kan..

Takmo citer psl raya lagi..anyway citer psl keterujaan bila menuai carrot semalam..lama dah dok usha2 tunggu the right time..hinggalah ade keyakinan barulah daku sempurnakan dengan  beberapa pokok...

Kalau tengokkan daripada yang keluar pada permukaan tuh agak2 daku besar jugak carrot nie..tapi taklah konpiden sangat..

Beginilah hasilnya yang dah dituai..4 biji dulu cukuplah  tuk kegunaan seminggu..


Gemuk walaupun tak panjang sangat, almost 3 jari jugak. the best so far yang aku tanam..alhamdulillah..

Sehat dan segar dari ladang kan..

Ade lagi balance mungkin 3 kali tuai lagi inshaallah...

11 comments:

  1. Salam, selamat hari raya....nak masak ape ngan carrot tu, sebab masih ngan mood raya...campur dalam sup ayam pun ok jgak, segar badan hirup kuah panas2....

    ReplyDelete
  2. Amboi besarnya... tumpang seronok tengok..

    ReplyDelete
  3. Sedapnya dimakan begitu saja..fresh dari ladang

    ReplyDelete
  4. Amboi besar n fresh! Tahniah!
    Nak wish juga selamat hari raya n maaf zahir batin

    ReplyDelete
  5. wah wah wah... gemuk gementol carrotnya.... Kalau mkn fresh2 mesti sedap, kan? Kalau anak2 saya, suka sgt ratah carrot mentah2.. nasib baik kat sini carrot super murah

    ReplyDelete
  6. Gemuknya carrot ..... :)
    Samalah ummu ... dah berapa hari x jenguk blog ....

    ReplyDelete
  7. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
    Siga-me e pegue o meu selinho!!!

    Obrigada.

    Beijos Marie.

    ReplyDelete
  8. wahhh...memang fresh dr ladang lobak2 ni Ummu...besar2 plak tu kan..

    ReplyDelete
  9. wah..terbaik dari ladang..kalau kat sini boleh masuk dalam kuah lodeh

    ReplyDelete
  10. Rezeki dariNYA..
    terbayang sedang makan mentah ketika ini bila tengok gambar lobak itu.. ;)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads