Saturday, 5 July 2014

Menu Iftari Minggu Pertama Puasa

Disclaimer dulu : Bukan bermaksud hendak menunjuk2 makanan yang tak seberapa nie..cuma sekadar berkongsi dan mungkin dapat beri ilham atau idea kepada rakan2 blogger/ pembaca kalau2 teringin nak buat..:)

Semuanya homemade..sehari 1 menu jer..tak larat nak buat kuih lagi ..masak lauk lagi..anak dok bergantung kat kaki lagi..huhuhu..apapun alhamdulillah dapat merasa jugak..

First day Ahad - onde onde

Isnin - puding jagung

 Selasa - Masalodeh

 Rabu - kuih sagu..

KHAMIS - BESDAY MENU....nanti citer lain..

Jumaat - agar2 pandan...yang nie siabang suka sangat..asyik mintak jer tak cukup2...

Hari nie menu cam yang besday tuh sebab En.AAA nak makan lagi...heheh. Minggu nie lak..blom bercita-cita lagi nak makan aper....kena mula pikirkan menu nie...:)

13 comments:

  1. Wah, rajinnya..knor satu kuih pun tk buat lg..asyik beli martabak aje..msk lauk pun goreng2 jer..

    hri ni off aksi goreng mgoreng..
    luruskn kaki tgn dulu..bolehlh kut..misi buat kuih ala kadar

    ReplyDelete
  2. Bestnya UAA tiap hari satu menu sedap terhidang. Kakak ni beli aje kat bazar...
    Menu birthday mestilah lagi special kan:)

    ReplyDelete
  3. Minggu hijau kuning nampaknya UAA, kami tak buat everyday sebab kalau buat mesti tak habis jadinye kena ulang menu kuih 2 3 hari...hehehe.

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan...
    Nampak sedap semua kuih2 tu...

    ReplyDelete
  5. puas hati bila sediakan kuih muih utk keluarga kan UAA..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ummu...wah sedapnya tengok...:)

    ReplyDelete
  7. sini pon semuanya buat kak. nak ke param tu Allah.. dengan panas dengan bersesak. huhu. sapa yg rajin msuk param mmg tabik ah.

    pastu xmasuk lagi ngan kes2 keracunan makanan.. ngan karipap 3ktul rm2 tp inti besar syiling 20sen. haihhh....

    tragak puding, buat puding. tragak roti john, biat roti john. tragak qasidah, buat qasidah. kenyang kak. dan semestinya kita yakin nk makan :)

    ReplyDelete
  8. masyaallah terliur lak tengok agar agar pandan tu...sekuk rasa kat tekak

    ReplyDelete
  9. terpaksa buat la kan sbb takde bazar kat sana...tp berbaloi buat sbb anak dan suami suka..

    ReplyDelete
  10. rajin la akak...agar2 pandan tu nak resepi boleh..

    ReplyDelete
  11. rajin betul uA buat kuih...kite selalu beli je kuih sbb mkn sikit je pun...nak buat pun rasa malas...bile time rajin dan ada modd baru buat...haha;)

    ReplyDelete
  12. layan gambar makan ni... menggugat sikit. hihihi eh kuih sagu, dah few times tok laki bersungut sebut nama kuih ni.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads