Friday, 18 July 2014

MH17:Satu Lagi Musibah Besar

En.AAA telepon dipagi hari setelah dia berangkat untuk menghadiri workshop..biasanya dia takkan call waktu gitu kecuali ade hal penting ..katanya satu lagi pesawat MAS terhempas...Innalillah...katanya dia dapat berita sewaktu group workshop tuh berbual2..suruh aku cepat2 check news online..

Another big musibah..yang pertama belum lagi selesai, kini yang kedua plak..persoalan bermain dihati kenapa MAS, kenapa Malaysia..diantara kapal terbang yang melalui ruang udara tuh, kenapa flight kita..

Allah knows best..ade hikmah dan pengajaran drp musibah yang telah bertimpa2..

Sedih dan sayu dengan nasib2 yang menimpa penumpang dan anak kapal MH17...al fatihah tuk saudara seislam yang terkorban...takziah tuk ahli keluarga mereka...suatu realiti yang sukar tu diterima...


14 comments:

  1. tu lah.. rasa x percaya.. je..

    ReplyDelete
  2. al-fatihah..sedih biler dengar..tak dapat nak bayangkan saat2 terakhir semua penumpang..

    ReplyDelete
  3. Begitulah kehendak Allah tak siapa mampu menahannya UAA. Meninjau banyak news online ada yg merngatakan sasaran mereka sebenarnya the next flight (ada PM russia) tapi tersilap maka kenalah pada milik MAS. Their flight is after MH17 departed. Betul ke tak new tu wallahualam - takut ianya rumour online. Sedihnya... apa pun Allah juga yg maha mengetahui akan apa yg tak kita ketahui..

    ReplyDelete
  4. Janji Allah itu pasti Ummu di mana atau bila hana dia yang tahu.

    Al-Fatihah buat semua mangsa terkorban yang beragama Islam moga keluarga mereka tabah dengan ujian yang berat ini.

    ReplyDelete
  5. Sebelum tidur, berat dok fikir perintah berkurung kt Sabah, camne balik raya nanti...sahur suami kejut & bagi tahu ada pesawat perhempas pulak...Ya Allah aku nie rakyat kecil jer dah merasa beratnya beban yang melanda....bagaimana rasa mereka yang patut menanganinya, kemelut bertimpa2...Hanya Allah yang tahu segalanya.

    ReplyDelete
  6. Salam UAA,

    Kalau sudah begitu takdir yang Allah SWT tentukan siapalah kita untuk menafikannya. Begitu banyak musibah yang bertimpa-timpa untuk orang kita dan orang Islam sejak kebelakangan ini - moga semuanya akan lebih mendekatkan diri dan kembali kepada-Nya jua, amin!!

    ReplyDelete
  7. Takziah buat keluarga MH17 ni UAA.. semoga kita lebih dekat dengan Allah bila diuji ni ..

    ReplyDelete
  8. Al-Fatihah! salam takziah buat keluarga mangsa..:(
    Memang sedih Ummu, tak terkata sy.. ujian bertimpa dr Allah, moga semua rakyat Malaysia bersatu...

    ReplyDelete
  9. Moga ahli keluarga mangsa kuat dan tabah atas ujian dariNYA ini.
    Terkejut masa dapat tau pasal berita ni.

    ReplyDelete
  10. salam UAA, tergamam mcm tak masa mula dgr ulasan TV3 masa sahur pg tadi... sedih sangat dgn musibah yg sggh tragik ni..
    AL-FATIHAH

    ReplyDelete
  11. Negara kecil sedang menghadapi ujian besar dari Allah. Semoga semua kita menginsafi kebesaran Allah.....

    ReplyDelete
  12. Alfatihah dan salam takziah.....mmg sefih UAA apatah lagi keluarga dan kenalan.....

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads