Monday, 7 July 2014

Santapan Hari Keputrian...

Putri lah sangat huhuhu..

Actually last week ade 2 hari penting bagi kami yang diingati secara berpada2lah...tak perlu nak berlebih-lebih celebrate...tambah2 plak dibulan yang mulia nie...

Satu hari terakhir dibulan Jun adalah milik siemak..manakala 3 hari selepasnya adalah milik sibaby yang baru cukup setahun...

Tiadalah celebration ngan makan malam berlilin atau nyanyi lagu bagai...kek pun takder..cuma hari Acicha cukup setahun tuh masa iftar adalah buat something yang luar dari biasa ..yang tak pernah dibuat..sebab rasanya kalau nak makan kek atau benda lain memang akan membazir gak nanti..mesti tak abes, nak makan hari2 masa berbuka tak bestlah..better buat something yang agak light jer lah..tapi still mebeles..

Yang Acicha dok request masa dalam perut lagi hhihihi.....takler ngidam ms tuh cuma teringin jugak biler tgk org buat tapi kiter tak berani nak cuba...


Ini percubaan pertama kan..takder perfect mana pun..cuma ikut selera ahli keluarga sahaja..tak perlu besar2 atau tinggi sangat..cukup balance between base ngan cream, strawberry out of stock..tak manis sampai muak..yang penting semua orang suka sangat..cuma besday gal kecik jer taste sikit jer..belum berminat makanan cenggitu lagi kot...


Yang nie lak buat lagi hari sabtu sebab ade lebihan cream dan buah..sibapak memang suka sangatlah ngan pavlova nie...yang anak bujang lak dia yang sibuk suruh buat tuk dia sekali ..nak besday jugak..huhuhu

Oh yer yang hari lahir siemak walaupun tiada yang special tapi tetap special dihati kerana sibapa dapat membaca hati siemak yang nak makan nie pada hari tu..


Indian cofee barfi kegemaran siemak..sibapak selalu belikan nie kalau ade special occasion sket...heheheh...dengan nie pun dah mak cukup hepi dah...:)

18 comments:

  1. wah, pavlova... dah lama juga tak buat... Tunggu birthday Irfan raya nanti baru nak buat lagi :)
    Happy belated birthday to UAA dan juga Acicha... senang birthday dekat2... boleh celebrate sekali :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya paplova dok pernah cuma buat lagi mengancam betul buah2 tu terliur sudahhh!!!!

    ReplyDelete
  3. pestime buat kira teror la kak terus jadi..zee buat tak menjadi..heheee..mesti terhangit..

    ReplyDelete
  4. Selamat Ulang Kelahiran utk UAA juga...semoga sentiasa bahagia dan ceria2 selalu..

    ReplyDelete
  5. Hidangan terbaik benar ni UAA. Kakak masih ingat tahun lepas semua berharap adik deliver same date dgn birthday UAA tapi suka bebenar duduk dalam womb ummu dia. Akhirnya beza 3 hari aje:)

    ReplyDelete
  6. wau dh boleh ambil order ni...org fiji bisa mkan pavlovanya..ummu.

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap pavlova tu ummu...
    Hubby klu beli setakat kuih tp khas utk isteri tercinta boleh membuatkan kita gembira Ummu ... :)

    ReplyDelete
  8. tak jadi buat sekali dulu masa tgah hot..
    ambil resipi..tp x bca kaedah pukul telur nya..haha..

    ReplyDelete
  9. berminat ngan indian coffee barfi tu cam sedap jer....

    ReplyDelete
  10. Indian cofee barfi.. kat Malaysia ada jual ni tak..

    ReplyDelete
  11. sedap nengok pavlova akak tuh, org kata bahan nk buat mudah tp dna ttp tkt nk mencuba huhuhui lgpun tak berapa gemar dek kemanisan nyer...

    Indian cofee barfi ni kek ke kak?

    ReplyDelete
  12. Wah cantik pavlova UAA.. senang nak buat kan UAA.. pastu boleh simpan dalam peti ais.. makan masa sejuk lagi sedapkan :)

    ReplyDelete
  13. Happy belated birthday UAA.. to Achica too.. sedap pavlova tu

    ReplyDelete
  14. menariknya pavlova tue...nmpk sweet sgt dgn buahan tue

    ReplyDelete
  15. Sedapnya Pavlova tu.. mesti sedap ni.. Putri Arissa makan byk tak? hehe...:)

    ReplyDelete
  16. ohhooo happy belated birthday gegirls. wahh akhirnya membuat jugak pavlova u, jadi cantik pulak tu. Again happy birthday yer u both, may Allah bless u girls.

    ReplyDelete
  17. Salam UAA,

    Rupa2nya UAA birthday bulan Jun juga ya! Happy birthday, walaupun agak belated! Mak Aji pun ramai yg birthday bulan Jun, itu yang buat birthday sekali harung aje, mudah, kan!

    ReplyDelete
  18. Happy belated birthday UAA, 30 June ke? samala kita ;) serius sama hari...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads