Saturday, 12 July 2014

Stok Frozen Untuk Iftar

Kalau waktu berbuka kadang2 datang jugak keinginan nak makan begoreng2 selain daripada yang sejuk cam puding...sekali seminggu teringin gak nak makan karipap atau samoso ker..nak beli yang dah siap tuh manalah ade kan..samoso yang dijual frozen ade kat supermarket tapi kehalalannya tk terjamin..

So merajinkanlah sikit diri tuk buat stok frozen kurang2 bolehlah makan tiga kali kan sepanjang posa nie..inshaallah..

Nak buat karipap sardin termalas ..jadilah sardin gulung..pepun yang bercirikan sardin memanglah febret aku..roti sardin, sardin bun..popia sardin..dsbnya.. since aku sorang jer peminat sardin, maka kenalah buat tuk hero berdua tuh samosa yang menjadi kegemaran mereka...

Makan panas2 semasa berbuka memang sedap..

Sedang berkira2 nak buat karipap sardin frozen tuh..namun belum ade kerajinan sebab dok sibuk buat sekut raya...huhuhu

8 comments:

  1. Assalam ummu..bagus juga bila ada stok frozen ni kan..nti klu teringin nk makan boleh goreng terus. . sardin2 ni atie pn suka gak..hehe..

    ReplyDelete
  2. saya pun suka sardin jugak, tapi org kata jgn makan selalu...

    ReplyDelete
  3. nekcik pun suker sanat sardin sardin nii...stok sardin bcili adabi...enak skali..makan nadi panas

    ReplyDelete
  4. Tak cukup ruang dalam esbok kalau nak buat yang frozen ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Nasib baik kat sini senang nak dapat samosa frozen yang halal... Jadi lah buat kudapan lepas berbuka...

    ReplyDelete
  6. salam UAA, serupo lah kita ummu...peminat sardin tegar...hehehe

    ReplyDelete
  7. UAA saya terjumpa blog puan secara tidak sengaja. Blog puan mengingatkan nostalgia saya tinggal di Suva selama 3 tahun 8 bulan, satu ketika dahulu. Di Malaysia, saya cuba masak nasi palau menggunakan campuran rempah korma dan rempah nasi bukhari. Rasa tak sama, tetapi ada sedikit persamaan, jadilah...

    ReplyDelete
  8. waaa UA dah start buat sekut raye! bagus2...kite satu pun x buat lg...konon2 nk buat jgk x th lah jd ke dok nnt ni...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads