Thursday, 10 July 2014

Sawi Laris...

Sawi yang menjadi kegeraman orang yang menengoknya pada protonton last week akhirnya mula dituai awal minggu nie..


Isnin
 Nie dah dekat 2 pertiga dah nie...takperlah rezki mereka..alhamdulillah

Rabu
Untuk hidangan peladang yang menanamnya..

Pagi Khamis
 Walaupun tak seagama jiran sebelah rumah tetap tidak boleh diabaikan..

Yang tinggal..

Actually sawi nie nak cepat2 tuai sebab semuanya dah ready..gemuk2, segar2 serta juicy..kalau tunggu lama sket mesti dah jadi matang dan tak sedap tuk dimakan..

p/s - tuk Zee, resepi suji pelangi boleh refer kat sini

13 comments:

  1. Untunglah jiran UAA dapat menikmati sama sayur yg fresh dari kebun.
    Kalau nak makan sendiri pun tak terhabis kan UAA.
    Sedekah tak kira siapa tak salah.

    ReplyDelete
  2. Salam tuan tanah 😊
    How I wish dpt tanam jugak tp xtau la kenapa everytime I tanam pokok mesti pokok tu ttaleh survive.Tgn panas agaknya mcm org tua cakap.Hehehehe.

    ReplyDelete
  3. boleh mula tanam yang baru doh tu kak nor..
    ohh tengs bagi link resepi..hahahhaaa tak tau la jadi ke tak menguli doh..rasa cam malas bebenor tahun ni..

    ReplyDelete
  4. Akak sendiri tengok geram UAA... sedap dapat makan sayur fresh ni kan.. hasil titik peluh sendiri.. rasa berbaloi sangat..

    ReplyDelete
  5. Salam Ummu... wahh subur2 nampak sawi tu.. fresh je dr ladang... terbaik lah...hehe..
    baru je beli sawi baru2 ni, goreng bersama mee buat iftar... :)

    ReplyDelete
  6. sedapnya tgk sawi batang putih,saya biasa masak lemak kuah putih,bubuh ikan bilis,hirisan bawang merah dan putih dan cili. sedapnya~~~~~~

    syok bila berkongsi hasil bersama jiran,jiran merasa hasil tanaman kita. :D

    ReplyDelete
  7. best la kalo jadi jiran akak...selalu dpt sayur yg fresh..

    ReplyDelete
  8. Kalau lambat tuai dah bersabut pulak batangnya nanti.

    ReplyDelete
  9. Memang geram nengok sayur sawi tu.. bulan puasa ni tengok apa pun sedap.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
  10. bestnyer kak... subur nampaknyer... kongsi ngn jiran2 pasni makin bertambah2 lah murah rezeki akak...

    kalu bt msk lemak pun sedap, msk sup air pun best nih kan

    ReplyDelete
  11. salam UAA, sawi btg putih ni sedak capo dale sup aye,....

    ReplyDelete
  12. Klu ummu yg tnm, mesti hsilnya sgt segar..bja organik..kn

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads