Friday, 4 July 2014

Ade Apa Dibawah Jaring

Pastinya dengan tengok seimbas pun korang dapat agak apa yang ade didalamnya kan..
Ini projek under En.AAA..


 Special treatment tuk batch green vege yang nie..
namun hasilnya memang puas hati  ..alhamdulillah..

Sawi putih yang anaknya dibawak balik dari sekolah (dorang bg free)
Kejap jer tanam dah besar dari yang sawi hijau ditanam terlebih dulu..
Tunggu beberapa hari lagi baru nak mula tuai..

Kalau sayur hijau ditanam dibawah jaring memang banyak membantu
untuk menahan dari panas terik dan mengekalkan kelembapan
sebab itulah  mereka nie lebih subur dan besar...

Disebabkan jaring 'greenhouse' kami dah rosak koyak rabak reput
cuma tinggal jaring yang sikit nie jerlah buat menutup dikala perlu..
kalau tidak memang seronok menanam sayur hijau dibawah teduhan jaring.

18 comments:

  1. Subahanallah UAA .. itu pun dah elok subur menghijau wlpn jaring telah koyak rabak..
    Sejuk betul tangan UAA menanam, elok menjadinya .. :)

    ReplyDelete
  2. Ya Allah....subur betul,tangan ika kalau menanam ni hancur sis...mati pokok 2 LOL :P

    ReplyDelete
  3. salam...antara sayur kegemaran ini, lebh suka dari yg hijau...sedap...napalah tak tinggal berjiran yek, boleh minta sikit...hehehe

    ReplyDelete
  4. Subur menghijau sawi putih tu Ummu ... :)

    ReplyDelete
  5. Salam Ummu,

    Ya Allah... suburnya! Gemuk gemuk tu! How envy I am to you :( Balik nak semai benih la hahahaha. Ummu ada taruk baja apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde bajanya honey..cuma siram air jer...heheh

      Delete
  6. ni bt msk bening ke msk lemak putih dh mabeles dh nih

    ReplyDelete
  7. Eeee... geramnya kakak tengok UAA. Subur betul dan daun pun cantik lebar. Kalau dapat dua rumpun pun dah lebih dari cukup utk satu kuali ni.

    ps: AAA dpt dari mana pulak kayu panjang tu UAA? Rajinlah AAA macam wife dia juga. Kalau kakak kat sini aduhai susahnya. Kalau kat kampung senanglah..

    ReplyDelete
  8. Suburnya....thanks utk info tu, next time nak buat mcm ni gak :)

    ReplyDelete
  9. Salam ramadhan UAA..... apa khabar...lama tak singgah sini...
    Subur sawi tu sebab dia tak direct bawah mataharikan UAA....Ptg ni gayanya sayur nilah kita yeh hehe

    ReplyDelete
  10. seronoknya membuat experiment..jadik pula tuuu....(geramnya saya tgk..hihiii)

    ReplyDelete
  11. Kreatif En AAA ye...tu pun dah cantik sangat sayurnya.

    ReplyDelete
  12. Ya Allah gemok nya daun...nk tiru lah dengan sawi batch br semai nnti

    ReplyDelete
  13. wah..goreng pun sedap ni...memang menjadi sungguh

    ReplyDelete
  14. Memang cantik dan subur tu... jaring tu letak semenjak bila...forever tutup sampai pokok dewasa ke sesekali buka jaring tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh kmar..dari ms alihkan sampailah besau..

      Delete
  15. Cantik dan membesar dengan sihat..
    Masa dalam pantang dak Nuha, sayur inilah menjadi pilihan saya.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads