Monday, 21 July 2014

Rugilah Sapa Beli Biskut Nie...

Aku sendiri taklah rasa menyesal sangat sebab masa aku selalu dok mengorder sekut raya dolu2 memang tak pernah order sekut nie...tah naper kurang minat sangat..tapi kalo gie umah orang dah muak ngan yang manis2 berminyak2..sekut nie yang yang aku capai..

Festime aku buat last week...ingat complicated nak buatnya...tapi hampeh..memanglah paling termudah diantara sekut yang dibuat..tak payah nguli2..gentel2 tepung buah doh bagai..tangan pun tak kotor..cuma gaul sahaja dengan madu dan butter..

Jadilah cornflakes madu..

 Sedap nie..rangup dan tak manis atau muak sangat..paling 'light' lah kalau nak dibanding ngan sekut lain..

Kejap pun kejap buat nie..pendek kata memang mudahlah...budak darjah satu pun boleh tulun mak dier buat..heheh

Kos tuk buat sekut nie pun murah jer..cuma sikit butter, madu dan sekotak cornflakes yang besau tuh boleh buat lebih 100 biji dah..

Sapa yang malas nak buat sekut lain boleh rajinkan ngan sekut nie..resepi leh cilok kat sini..

13 comments:

  1. boleh lagi..ok..okkkk buat ni..

    ReplyDelete
  2. sebab terlebih rajin tak buat sekut ini....ececehh puji diri sendiri plak...kanak2 paling suka sekut ini..

    ReplyDelete
  3. Yelah UAA... senang aje. Gaul-gaul semua masuk dalam paper cup tabur sikit gula warna-warni dah siap... Tapi kakak tak buat pun hihi...

    ReplyDelete
  4. memang mudah sangat tu UAA.. akak yg tengah lemau ni pun rasa macam nak buat hahahah :D

    ReplyDelete
  5. ni mmg biskut wajib kt kampung nih kak, nk bt pun mudah n paling cpt abis... heheheh dana sekali buat kt kampung 3kotak cornflakes yg beso pstu adik2 semua tlg... jd cpt je

    ReplyDelete
  6. memang paling senang pon kak nor..kalo takdok madu, pakai susu pekat pon boleh..sedap jugok..hehee

    ReplyDelete
  7. Kalau tak letak dlm mngkuk kertas tu ok kut?
    Ratakan atas talam dan bakar.... Lepas tu kerat2 la....boleh, kan?

    ReplyDelete
  8. klu ada yg hidang knor tak pernah nak cuba mkn..tau mmg manis..sgt.
    tapi yg ummu ni bolehlah kut..kurang manis ye..

    rugilah klu beli sbb pejam mata pun boleh buat..keke

    ReplyDelete
  9. Btul2...sy pun x penah beli sekut ni...rabu ni baru nak buat...anak2 pun da tanya bila nk buat yg ni..senang kan...):

    ReplyDelete
  10. salam UAA, sempoi betui sekut ni ummu...kalu lagu ni oghe maca sayo pon buleh buat ni...hehehe

    ReplyDelete
  11. setuju dengan ummu ni sekut yang paling senang nak buat dan sedap

    ReplyDelete
  12. Dari dulu memang tak pernah beli.. sekarang lagilah.. tak kira masa, kalau anak2 kata nak.. kenalah buat..

    ReplyDelete
  13. Adik atie rajin buat ni Ummu.. boleh kata tiap thn mesti ada, sbb senang nak buat kan..hehe

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads