Monday, 14 July 2014

Biskut Raya Feberet Selamanya

Seingat aku masa zaman sekolah dulu tak minat sangat makan sekut raya, sebab lebih suka makan makanan yang lebih berat seperti ketupat, nasi himpit atau kerepek2...kalau orang hidang sekut raya tuh memang selamatlah sekut raya mereka sebab atau takkan kacau lebih2...:)

Agak lambat jugaklah aku belajar meminati sekut raya..dah kerja dah rasanya terpikat ngan tart nenas setelah direkemenkan oleh kawan..since then akulah pencinta tart nenas yang tegar...

Dan alhamdulillah bila dah beranak pinak nie lah baru pandai buat tart sendiri setelah berpenat lelah mencuba ngan tiada guru serta peratalan yang sempurna..namun alhamdulillah this time kakak aku awal2 lagi dah anta acuan tart..jadi dapatlah aku mengetart ngan hepinya..hehhe..

Tart pilihan aku tetaplah yang gebu dan cair dimulut....setiap hari angkut 10 biji anak beranak, kalau ade 14 atau 13 hari lagi tinggal sebelum raya inshaallah..jawabnya kosonglah balang aku tuh...hhuhuuh..

Nak kena buat second round lagi nie...

Korang lak apa plak sekut raya febret yer?

12 comments:

  1. sama jugak lah dgn saya, memang minat sgt dgn tart nenas nie...tapi sayang seribu kali sayangnya, saya tak pandai nak buat...pandai tempah shj tetiap tahun, 3 balang ok..hihii..

    ReplyDelete
  2. Salah satu biskut yg paling kakak suka inilah UAA. So tak hairan kalau dah depan mata tiap hari kena angkut keluar balang. Tak apa boleh buat lagi sebab dan mahir kan..

    ReplyDelete
  3. akak tak berapa minat buat biskut raya,sbb tak berapa suka makan...suami pulak langsung tak pandang biskut2 manis ...so tunggu anak dara blk nnt baru dia buat hehe

    ReplyDelete
  4. tart peberet selamanya kak nor..dok kira2 lagi ni nok buat sebab ada jem judok dalam esbok..boleh kot 2 balang tuh..

    ReplyDelete
  5. peberet jugak buat tart ini, gulung ker yg bunga ker tp klau x sempat buat inti sendiri alamak tart tak buatlah...x suka guna yg siap beli tu..klau makan sekut semua suka, tapi yang orang lain buat....sekut buat sendiri kurang nak mkn jemu dah tengok masa buat, tp time raya pergi umah orang, mkan sekut org mcm tak pernah jumpa...siankan.

    ReplyDelete
  6. samalah peberet kita ....tart nenas tetap dihati

    ReplyDelete
  7. Bestnyer.. shas blm start lagi buat kuih raya tahun ni..next week la baru nak buat

    ReplyDelete
  8. Tart nenas kegemaran setiap tahun.. ;)

    ReplyDelete
  9. tart nenas tetap di hati...ummu bagilah kak siti poskad satu from fiji..teringin nak dapat poskad dari ummu...ni alamat kak siti...No 10 Jalan Belida 3...Taman Bukit Cedang...Fasa 2..70300 Seremban N.Sembilan...kalau sudilah

    ReplyDelete
  10. Tart nenas ni mmg peberet sy gak Ummu..sejak dari dulu tiap kali raya mesti ada biskut ni... suka sangat... tapi tetap respek kat Ummu, boleh gak buat sendiri walau pada mulanya kekurangan peralatan... :)

    ReplyDelete
  11. Suka jugak tart ni UAA...tulah tadi tgk kat blog Reader Sejati pasal tart ni ...mcm senang jer nak membuatnya...mcm teringin lak nak buat....okje suka biskut Arab UAA....

    ReplyDelete
  12. Sekut raya febret ada banyak. Semperit, bunga cina, putu kacang, batang buruk dan of cos.... tat nenas jugak.

    Rajin betul buat tat nenas UAA ni.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads