Thursday, 15 August 2013

Rocker Dah Tak Rock

Daripada beberapa hari lepas lahir hinggalah penghujung pantang, dak Arissa nie memang tidur tak berapa panjang waktu siang hari..jarang sangat tidur sampai sejam dua..kadang letak kepala atas bantal lepas tertidur, pergi buat kerja..tak sampai 10minit dah kwakawa..memanggil..

Memang kalau nak buat kerja rumah dan memasak tuh terkejar-kejarlah jawabnya, kadang nak minum teh pun tak sempat...somehow berjaya jugak buat biskut raya tuh..:)

Namun tidur malamnya alhamdulillah sangat bagus..lebih dari 3 jam berterusan..cuma bangun paling banyak pun 3 kali sampai kepagi tuk menyusu ngan tukar lampin..

Hinggalah 2 hari sebelum abis pantang teringat akan baby rocker yang dah ada kat umah nie..Aidan dulu tak guna rocker..nie yang dah sedia ade ..peninggalan sanak saudara..

So cubalah untuk letak dak Arissa nie didalamnya (siang hari jerlah)..


Ajaibnya rocker nie pada 2 hari yang pertama, diletak saja dak Arissa didalammya..terus jer tidur dengan mudahnya..jika terjaga ataupun terkejut, boleh tidur kembali sendiri, tak nangis ..boleh tidur lama lebih sejam..sampai rasa bosan dan rindu lak padanya sbb asyik tidur jer..:)

Kemudian bila dah lepas 3,4 hari dia dah mula cerdik..terjaga jer tak mo tidur balik..mesti kena angkat bagi susu..dan tidurkan..baru boleh letak dalam tuh balik..huhuhu..dan tidur pun dah semakin tak lama...agaknya dak Arissa nie nak tidur ngan nenen jer kot. :)

Nampaknya keajaiban rocker tak lama...buaian spring pun tak der kat sini....kalau ade leh jgk cuba.. 

15 comments:

  1. salam UA, bukan apo tu..arissa tau mak dia rindu kalau dia tido lama2...hehehe

    ReplyDelete
  2. Cepat benar Arissa menyesuaikan diri dengan keadaan...nampaknya baby lagi pandai dari rocker tu.

    ReplyDelete
  3. sangat comel dan teruja nengok dak Arissa ni.. ;)

    ReplyDelete
  4. Dulu Shumi dan Shamzi, tidur nak kena masuk dlm buaian.....penat ke hulu ke hilir mesti bawa ayunan....
    Damia pulak langsung tak guna buaian, ampai jak kat tilam, tepuk2 sikit terus tidur....sampailah sekarang ni..hehe

    ReplyDelete
  5. lenanya Arissa tidur..nak lena tidur macam Arissa.

    ReplyDelete
  6. sedapnya dia tidur...
    dia tak perlu fikirkan lagi tentang masalah dunia...
    kita semua telah lalui pengalaman semacam Arissa tu.

    ReplyDelete
  7. comel ja bayi tido...time tu seronok usap2 wajah dia...belai2 rambut dia...

    ReplyDelete
  8. salam ummu...Arissa Zahra jangan nakal2 ye...mummy nak buat keje tu...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..
    hari ni bizi betul wat tender.. sampai saat ini pukul 5.23pm masih tak siap2.. skrg baru dok tulis envelope.. hmmm.. sok sambung lagi... :) singgah petang kat sini nak tengok arissa yg comel.. :)
    nyenyak sangat dia tido dlm rocker tu ye.. mama nani panggil enjut2.. sbb boleh enjut2 baby tido.. mama nani beli kat fiyya yg enjut2 pink jaring2 tu je.. murah2 je beli.. sebab yg haikal punya dulu dah kasi kat adik nani belaka.. 1 benda apa tak tinggal.. kononnya ingat haikal tak beradik.. hahahaha.. so apa benda skrg fiyya punya kena beli.. tapi tempat enjut2 ni dah tak pakai dah skrg.. sbb fiyya dah pandai meniarap.. dah simpan celah kerusi dah benda ni.. tunggu masa nak kasi adik gak.. sbb skrg dia tengah ngandung anak ke3 bakal lahir bulan 11 ni.. insyaALLAH.. :) bertambah la cucu tok mail/ skrg ni 17 org.. nanti jadi 18 pulok.. hehehehe.. :)

    ReplyDelete
  10. hehe...nak rasa kelainan jugak dak Arissa tu...
    kejap rocker, kejap tangan ummi.... mmg cerdik! hehe

    ReplyDelete
  11. arissa comel....auntie ayut dtg jenguk ni.. :)

    ReplyDelete
  12. alo.lo..lo...arissa comellllll.... rinduuu nak nengok pic budak comel ni...:)

    ReplyDelete
  13. klu kurang tidur siang kire bagus lah tu sbb malam baby tidur panjang...klu tak tidur malam payah jugak tu... PC ingat lagi mase Aliya dlm pantang dulu die selalu berjaga di waktu malam...huhu...bile dah besar ni pun suke jugak tidur lewat...biasanya kul 12 baru tidur...suka sgt stay up....haha;)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads