Friday, 23 August 2013

Cerita Hari Anniversary

Semalam adalah hari ulang tahun perkahwinan kami... sebetulnya tidaklah surprise bg kami psl ulang tahun nie sebab sentiasa menyebut tentangnya sebagai ingatan...padahal bukannya nak celebrate besar-besaran pun..

Semalam jugak Arissa's clinic appointment ..

Sedikit perancangan dibuat apa yang hendak dibuat hari yang istimewa tuh..heheh

Memandangkan 2 minggu nie cuti sekolah, so senanglah urusan when Abuaidan is there..So pepagi lagi kami bawa Arissa keklinik..awalnya dia kelihatan gembira..tersenyum dan cuba bercakap-cakap. Kemudian dengan 2 cucukan di kedua2 belah pahanya itu merubah senyum kepada tangisan..begitu juga 2 dos yang dipaksa kena telan..kesian Arissa nak termuntah-muntah menghabiskannya..hmmm banyak sungguh immunisasi sekarang nie..

Kemudian kami pun ke supermarket mencari bahan-bahan untuk dimasak sempena anniversary kan..

Kemudian kami pergi melawat rakan yang juga jiran ..yang teringin nak tengok Arissa tapi tak dapat datang...orang tua kan susah sikit..

Kemudia (berapa banyak kemudian daa). kami balik umah..membuat persiapan untuk masak lunch yang sedikit spesel tapi bukan luar biasa. By tengahari Arissa dah mula meragam...

Demam kena cucuk..merintih-rintih dalam tidur yang tak lena. Tak boleh letak, letak jer nangis kena hold lah most of the time..bergilir-gilirlah mak & ayah di hari anniversary..

So bila si ayah menjaga baby yang demam, si emak kedapur memasak anniversary's lunch yang paling simple, cepat dan mudah..

Spaghetti jer..heheh..Bila nak makan lak bersempena 'sambutan' anniversary nie..kena gilir2..sorang pegang anak,sorang lagi makan..romantik kan..heheh

Sebelah petang lak siayah takeover jaga baby again la, si emak masuk dapur lagi buat anniversary's dinner... 

Pizza tuna jer yang simple..tak nyempat nak cari banyak2 bahan. Bila time nak ber'anniversary dinner lak..same thing ..sorang makan, sorang pegang baby ..bergilir-gilir...romantik kan..hehe

Bila habes lunch, habes dinner ..tidurkan siabang..Bila siadik sudah tertidur, kemudian dibaringkan ditilam..tunggu tak sampai 5 minit merintih-rintih lagi minta di'hold'..so whole night tidur holding anakanda yang demam...

Begitulah our anniversary's celebration...alhamdulillah

Yang matter to me bukanlah bagaimana kami menyambut ulang tahun nie samada dengan speselnya..romantiknya..ataupun tak sambut at all. All that matter is ....susah mahupun senang kami masih tetap hadapinya bersama-sama.dari dulu sehinggalah hari ini dan inshaallah selamanya....

Hari ini juga Alhamdulillah keadaan Arissa much better ..demam dah berkurang, sebab tuhlah mak dia leh ber'entry' nie..

p/s..sorry yer tak dpt BW semalam..inshaallah bila ade kesempatan nanti akan bayar utang2 korang...

27 comments:

  1. salam nor,

    happy anniversary.....heheheheh..romantik tuuuu, makan sambil dukung anok, bergilir-gilir.....biasalah tu, bila kita di tempat jauh dan tiada support system utk tumpang letok anok, lagu tu lah......kalu sini gak, nok gi make luar pong utk celebrate, tetap lah tokleh make berdua-duaan jugok nyoh......skejap hok si abe nok gi main, pahtu si adik pulok hungga sano-sini, tok cekak nok kejar lah wehhhh...........last2 sedak lagi make dumoh dop.......

    nor, gapo namo vaksin hok Arissa keno telan tuh? Oral polio ko?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tok sure sgtlah namo dio dini..tp ado gak mention polio tuh

      Delete
  2. semoga jodoh Nor kekal hingga ke hujung usia..:)

    ReplyDelete
  3. Selamat ulangtahun Ummu..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..
    cian baby..demam kena cucuk ye...

    ReplyDelete
  4. Baby kadang kalau lepas immunisasi memang demam Ummu. Kena pulak tepat sama hari anniversary ye. Salah satu tanda Allah nak lihat dua-dua berkasih sayang dgn menjaga puteri yg sedang demam:) Bila Arissa besar dia baca N3 ini mesti dia terharu sebab ummu dan abu dia terus-terusan mendakap dia walau di hari specialnya.

    Happy anniversary ummu! Moga terus mendapat limpahan kebahagiaan.

    ReplyDelete
  5. macam makan kat kedai makan.. ;)
    sorang makan, sorang lagi jaga anak.. hehehe..

    apa-apapun selamat hari ulangtahun.. moga sentiasa sihat dan bahagia hingga ke akhir hayat.. ;)

    ReplyDelete
  6. salam ummu...Happy Anniversary...wish you all the best..

    ReplyDelete
  7. heppy belated annivesary ummu..
    biasa la tu..ada baby memang romantiknya cara lain..hahaha

    ReplyDelete
  8. Baby kalau demam memang macam tulah merengek sahaja. Elok juga merengek kita selalu pantau dia dari senyap tiba2 panas badan meningkat dalam diam lagi haru.

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ummu..
    mama nani lambat singgah tengok si comel arissa ye... :) moga cepat sembuh ye sayang.. tak moh demam2 dah ye.. :) cepat besar nanti leh balik malaysia.. :)
    sedapnya ummu wat pizza tu.. suka tengok cheese and onion atas tu terkuak2 lagi.. :)
    >> smlm fiyya balik dari rumah BS pun demam.. bagi ubat syrup demam tu 3ml.. alhamdullillah.. pagi ni bangun baru leh senyum.. berbanding balik petang smlm yang langsung tak nak senyum pun tengok kitorang.. kesian kan.. baby2 ni kalau demam.. susah hati kita di buatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. opsss.. datang balik sebab lupa, nak wish you, hepi anivesary , semoga kekal bahagia di dunia dan di akhirat.. aminnnnnnn

      Delete
  10. simple tp nampak menyelerakan kak... takpelah mkn ganti2 baru lah betul rukun kan...sama2 susah senang...

    eppy anniversary kak... moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  11. Patut pun....semalam macam pemegang nama UA sonyap seribu bahasa hehe rupa rupanya anakanda puteri demam...hehe
    Gitulah anakanda puteri kena hadapi pelbagai dugaan nak melalui hari2 nk besar....
    Apa pun Hepy Anniversaru yeh utk kalian berdua moga kekal bahagia hingga ke syurga... Pergh lain2 menu yeh lunch ngan dinner...yang pasti italiano de amor romantika...hehe

    ReplyDelete
  12. Assalam..

    Happy anniversary. even busy dgn baby still leh masak tuu..

    ReplyDelete
  13. selamat ulangtahun perkahwinan..semoga jodoh kalian berpanjangan hingga ke jannah dan hidup sekeluarga diberkati Allah..

    ReplyDelete
  14. Happy Anniversary Ummu...semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...amin

    ReplyDelete
  15. Happy anniversary..ummu, semoga bahgia berkekalan dgn suami dan anak2 yg comel2 tu

    ReplyDelete
  16. tahniah yer, moga kekal bahagia hingga ke syurga. mesti seronok anniversary kali ni dah tambah baby satu lagi hehehe

    ReplyDelete
  17. Salam.happy anniversary.!tahniah kerana masih bersama mghadapi susah n senang.moga jodoh bpanjangan n kasih sayang sentiasa mekar.in sha allah.sedap nampak spaghetti n piza tuna home made tu

    ReplyDelete
  18. Selamat ulang tahun perkahwinan..semoga happy2 selalu sis..diberkati dan dirahmati..

    ReplyDelete
  19. Selamat hari ulangtahun perkahwinan UA.... Moga berbahagia sehingga ke syurga.... mmg romantik, susah senang sama-sama :)
    Get well soon Arissa, lama betul dia trauma kena inject... dah la kena dua dua belas sekaligus, kesian Arissa

    ReplyDelete
  20. Alor ciannya bb dmm. Cepat cepat baik ye sayang.

    Epi annibersari la ummu. Moga berkekalan hingga akhirya

    Suka tgk pizza yg ummu buat tu. Bak kata nani terkuak kuak bawangnya.

    ReplyDelete
  21. Selamat Ulang Tahun Perkhawinan Ummu..
    moga terus diberi kebahagiaan berpanjangan ye...bahagia till Jannah..amin!
    sempat juga masak spaghetti, sedap tu! :)

    ReplyDelete
  22. Happy Belated Wedding Anniversary.

    ReplyDelete
  23. Seriously, anniversary yang paling romantic ever. U guys know u have each other ;) Congratulations on the anniversary.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads