Friday, 30 August 2013

Oh Jemputan !

Semalam tak dapat berentri kerana takder internet..data habes, boss lambat sikit setel..alhamdulillah malam tuh baru ade tapi malas dan penat dah ler nak layan blog.

Semalam jugak sampainya surat jemputan rumah terbuka dari Kedutaan Malaysia..tiap-tiap tahun depa hantar..


Nak pergi ker?

Walaupun dapat membayangkan lemang, nasi himpit, satay dan bagai yang bakal dihidangkan pada open house tuh... namun confirm takakan  peregi ...:)

Pertamanya kerana adenya baby kecik susah nak jalan jauh..embassy  tuh dalam 5 jam drive dari tempat kami..keduanya big boss baru jer pegi Suva selasa baru-baru nie..

Keduanya bukannya ade ramai melayu pun yg akan datang sebab memang tak ramai melayu kat sini, kecuali kakitangan kedutaan dan keluarga mereka, tuh pun tak ramai..

Tak berbaloi kan nak make a trip semata-mata nak pergi makan..masak sendiri sikit2 sekali masak pun boleh kan...:)

Apa gi yang belum dibuat yer? Nasi dagang rasanya belum merasa lagi raya nie...hmmm mana nak carik beras nasi dagang nie...

18 comments:

  1. Salam

    Cuba la buat nasi dagang ganu, tak payah nak susah2 cari beras merah tu..guna pulut dan beras biasa je..

    btw..boleh bagi saya email address?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ..
      pernah jgk buat nasidagang terengganu tuh..
      email oursimplegarden@gmail.com

      Delete
  2. betul kan, susah nak travel jauh2 mcm tu dgn baby kecik. 5 jam tu kalo kat sini, dah macam saya balik kampung dari KL.

    Olo, siannya nak makan nasik dagang. Beras boleh pos tak dari Malaysia ke Fiji? Kastam atau imigresen lepas tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau setakat beras tuh blh lepas takder mslh..

      Delete
  3. ELokla pegi.. dah la Melayu tak ramai, kenalah meramaikan orang Melayu kat situ kut...

    ReplyDelete
  4. wah teringin nasi dagang yer ummu..boleh la wat projek esok..takyah pakai beras merah pon boleh..

    ReplyDelete
  5. walla wei best nyer pergi jelah hehehe!.. done sedekah nuffnag pagi2 jumaat ni !

    ReplyDelete
  6. 5 jam lama juga tu..meragam nti baby tu..kan ummu pandai masak..

    masak mkn anak2 beranak..emmm tak penat..pada knor lah..mmg malas jln2 ni..

    ReplyDelete
  7. Assalam Ummu....
    cam rasanya x berbaloi nak pegi kan..huhu baik Ummu masak sendiri lg best, lg pun ummu kan terrer bab masak2 ni....hehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum ummu, lama rasa tak singgah sini, banyak sebab nya.... bos block fb dan Blog... tak dapat login kat pc... ni pun tulis kat hp... Screen kecik.. type susah... uwaaaaaaaaa.... semua gara gara nani cuti mc sakit monday and wednesday... uwaaaaaaaaa tuesday tu keje tapi tahan lagi sakit urat isnin... selasa sabar je... tapi rabu demam... bila mc mem pulak bebel.... skrg ni semua kena block...
    Harap jangan ambil hati kalau x sempat jalan sini yer.. hehehe, rindu arissa ni.. gagah juga tengok si comel arissa kat screen kecik ni tido meniarap.... hehehehe ok yer... take care... kiss for arissa and aidan...

    ReplyDelete
  9. best juga tu......dapat berkumpul ramai2 sambil beramah mesra.....

    ReplyDelete
  10. memang seronok dapat berkumpul tapi bila memikirkan trip yang jauh.. eeem.. rasanya tak pergi pun takpe kot.. bukan nak menyombong tapi kena fikir keselesaan anak2..

    ReplyDelete
  11. Salam ummu..jauh jg klu nk pergi ye..kesian kt baby lah nk jln jauh ye.. lg berbaloi klu ummu masak sndiri..hehe.
    Suka makan nasi dagang..Ramadan lps dpt merasa..
    .

    ReplyDelete
  12. Salam Ummuaidan,

    Bagus juga usaha pihak embassy hantar jemputan tu. Yelah, nak buat macam mana, anak kecil susah sikit kalau jalan jauh. Teringin nasi dagang ya, kesian dia. Mak Aji ada buat nasi dagang beras yg merah tu untuk raya enam yang lepas.

    ReplyDelete
  13. salam ummu, kalau dekat2 boleh pergikan.jauh2 kesian kat bby, sebab kecik lagi.insha allah, next time,maybe boleh join

    ReplyDelete
  14. Kad jemputan tu mcm nostalgic je UA ghupenya hehe
    Betul jugakkan....... buat penat si Arissa je...makan dahlah tak dpt ...n

    ReplyDelete
  15. salam kak ....
    boleh x akak bg alamat akak kat sana klu ada kesempatan ada benda nk bagi..
    untuk si kecik tu.
    alamat emil saya suziIsa15@gmail.com.....

    ReplyDelete
  16. Hehehe saya pun jarang join activity embassy walhal tak jauh pun, entah.... kurang semangat.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads