Wednesday, 24 July 2013

Arissa @ 3 Weeks

Since Arissa Zahra was born pada hari rabu, maka maknya berpikir untuk dedicate hari rabu bagi entry khas untuk merekod dan melihat perkembangan che mek molek nie..inshaallah suatu hari nanti boleh tengok balik..

kalau ade sesiapa yang bosan bolehlah jangan baca entry hari ini yer..:)






@3 weeks, masih tak banyak perkembangan..sedang dalam proses bersalin kulit..kulit2 yg dalam perut dulu kini sedang menggelupas..inshaallah kulit yang lebih cantik Allah gantikan..heat rashes kelihatannya semakin berkurangan dengan cuaca yang agak sejuk sekarang nie..apapun Arissa tidur siangnya masih tidak begitu lama..kalau malam alhamdulillah agak panjang..kadang tak mau bangun menyusu..

41 comments:

  1. Aduhai Arissa... auntie ni mana boleh tengok baby. Hati jadi sejuk, tenang dan bagaikan ada terapi minda automatik akan senyum-lega.

    Jujur ni ummu kakak lebih suka tengok baby-anak-budak daripada tengok makanan yg sedap-sedap. Tak tahulah kenapa.

    Bila dah masuk musim sejuk rashes tu beransurlah hilang. Baby sekarang tak tahan panas ummu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah auntie nie mmg mother yg penyayang betul kan..kalaulah auntie ade baby kecik jgk mesti best kan..boleh saing ngan arissa..:)

      Delete
  2. Rindunya Damia masa baby bila tengo Arissa ni....Arissa baby yang baik kan, tak banyak bangun malam, sebab nak bagi maknya rehat....:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..siangnya susah lak maknya nak buat keje..:)

      Delete
  3. alo lo lo..comeynye. geram la tgk baby. suke suke suke...

    peluk cium dr auntie ye arissa. sedap nama tu..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.. buat parents Arissa itulah dia pengarang hati!

    ReplyDelete
  5. mcm nampak je yek beria nengok kamera masa amik gambar dia, akak dh cukur rambut ke? mcm tak nampak rambutnyer ke mmg halus2 sgt rambut arissa nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia mcm tahu kan..hehe
      dah cukur tuh ms umur 7 hari

      Delete
  6. Tenang rasa hati nak tengok baby Arissa pagi2 ni. Agaknya kalau akak ada rezeki hari tu boleh saing Arissa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah rezki dikedepan nie kot kak..:)

      Delete
  7. Amboi Arissa....macam tau tau je kena posing .....hehe mentang2 le mama nak buat photoshoot hehe...
    Seronok tgk budak2 sekarang ni UA...mama mereka ada blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti tau sbb dlm perut pun tuhlah keje mak die..heheh

      kurang2 bolehlah depa korek2 cerita nanti kan..

      Delete
  8. assalamualaikum ummu..
    tersangat lah seronok di hati nampak muka arissa comel cek mek molek ni pagi ni.. dah pun 3 minggu ye.. cepat lak masa berlalu kan.. lagi 3 minggu 2 hari mamanya dah merdeka... :) baby mmg biasa dok salin kulit dan menyesuaikan keadaan cuaca waktu ni.. alhamdullillah.. ruam panas makin hilang.. gamaknya kalau tidak sure gatal2 kot atau miang kan.. banyakkan tempek bedak sejuk kalau ada ruam.. :) hmmm.. makan apa tengah hari ni? nani opsss.. bocor daa.. hahah fesday hari ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam nani
      hhiii..dah masuk raya pun pantang blom habes lg kan..takleh beraya nampaknya..
      skrang nie cuma letak air garam jer..ade perubahan nampak..
      td mkn sup ikan..sian nani dah bocor..:)

      Delete
  9. kalau menangis,nyaring tak suaranya?

    ReplyDelete
  10. Sweetnya dia tdo...:-)
    Sama mcm bby sy haritu....2 bulan pertama tu..mmg kulitnya mengelupas abis smua...now dah ok kulitnya...bersih dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg mcm tuh kan proses baby baru lahir jd semakin matang nie..moga cepat2 besar..mudah sikit..:)

      Delete
  11. alo.lo..lo...comelllnya Arissa..hidung mancung..
    kena datang hari2 kt sini tgk Arissa..comelll gituww:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rsnya kemek cam abg nyer jer..:)

      Delete
  12. salam ummu...Alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar..rasa seronok sebenarnya ada baby ni..masa kita sentiasa terisi...sentiaasa terkejar kejar nak buat apa saje..haha.Tulah pasal kata orang kalau nak beranak masa muda ni lah...kalau lah dh tua tak terkejar gamaknya....hehe..Apa2 pun good luck Arissa Zahra...membesar dengan baik ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak siti
      mmg betul tuh..tak cukup masa dan tangan..tambah2 ngan abgnya pun byk request itu ini....
      tp tua2 pun best jgk kan ade anak kecik buat bermanja..:)

      Delete
  13. Aiyo, where got boring la sis! interesting la! keep on posting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. really eh leng lui..keep reading ya..:)jgn muntah sudah

      Delete
  14. Salam Ummuaidan,

    Bagus idea tu, special dedication utk si comel Arissa pd hari Rabu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji..
      untuk kenangan2 dimasa depan kan..

      Delete
  15. As salam ummu sihat ke? semoga kuat melalui saat2 berpantang tanpa keluarga disisi...alhamdulillah baby Arissa sihat kawan2 saya yg baru bersalin anak2 mesti dapat demam kuning pelik boleh dikatakan semua baby akan demam kuning.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam azmatun..sehat nie sbb tak posa kan..hehehe..
      rsnya byk yg demam kuning tuh sbb babytak cukup bulan kot..yg betul2 mtg pd due date biasanya takde mslh...

      Delete
  16. suka2 x bosan pun baca ... makin comey dier !

    ReplyDelete
  17. Syomeellllnya. rindu dgn baby yang baru lahir. nanti arissa dah bersalin kulit, baru rupa dia makin jelas. Yang pasti mata dia sgt cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper lyd..nanti tahun depan, luth dah besar..leh tambah sorang lg..heheh

      Delete
  18. tak jemu...tgok si comel arrisa

    ReplyDelete
  19. ish,Nor..knpa plak xnak baca..mstila nk tau prkembangan nak arissa yg comellll ni :))

    ReplyDelete
  20. salam UA, besar betul mata arissa tu...comei, dah pandai apa cik mek ni ummu?

    ReplyDelete
  21. menarik juga idea tu.. ;)
    moga dak Arissa tu sihat hendakNYA begitu jugak dengan ummu.

    ReplyDelete
  22. salam US..

    chomelnya Arissa luluh hati tengok pic2 dia...
    Doakan saya dapat rezeki macam UA ya..?

    Insyallah

    ReplyDelete
  23. comelnye! Tak bosan baca! ;)

    ReplyDelete
  24. waahhh bestnya Arissa ada special day kat dlm blog ummi nya :-)

    it's good to 'keep' her story here. Even not for others tapi utk kenangan sendiri :-)

    ReplyDelete
  25. tenang nya hati saat menatap dia tidur dengan lena. Cium sayang untuk Arissa ya.

    ReplyDelete
  26. Cepatnya dah 3minggu comel ni. MUAH.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads