Monday, 30 July 2012

Sudah selamat

Benih petola yang menjadi yang daripada entry terdahulu sudah selamat di semai..yang sedihnya out of 6, only 5 left. sebabnya - fell down masa nak ambik sebab taruk atas kabinet yang  tinggi..scattered around. dah la yang sedikit, jadi lagi sedikit. takpa lah just try my luck out of 5 how many would grow by the will of their creator ..

Small garden bed prepared few days ago,
 Benih yang disemai (tidak terlalu dalam atau diluar - dlm 1cm)
Benih sebelum dikambus dengan tanah

7 comments:

  1. Petola!oo..gitu je tanam ye..letak je.best of luck ummuaidan.harap hidup dgn shat.hihihi
    Ayut tak bli pape.akak lmbt plak komen time tu.ayut dh g.hihihi.aidan baju taun dpan ea..4taun auntie ayut pos ;)

    ReplyDelete
  2. tu gambar benih yg nak masuk lubang, belum kambus..hehehe tak per makcik yut..tahun depan depan laaa..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum...salam perkenalan...nampak blog ni dlm blog tanamsendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..terima kaseh kerana sudi berkenalan..rajin2 lah jgk kita yg jauh nie yer..

      Delete
  4. Benih petola yg.menawarkan tekit ke fiji utk Ayut tu ke?.Hehehe, nasib baik, ayut kalah..kalau menang, dah berpeluang melawat 'simple garden'di bumi Fiji.

    ReplyDelete
  5. hahaha..yer la kak..dah agak dah mesti tak dpt teka tuh sbb tu tawar hadiah grand hehehe

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads