Monday, 2 July 2012

Percubaan menanam Honey Dew

Assalamualaikum,

I've planted honey dew many times before, tp so far tak menjadi..most of the time sbb hujan and wrong timing. somehow sampai ada buah honey dew nih melata kat kebun, maybe i would feel better.
So that's why today i thought of tanam honey dew again.





Anyway, ini yang previously planted (the only remaining in the garden, yang lain mati sbb ujan yg byk), tuh pun kat pucuk kena dah patah maybe eaten by insect.








Nie paket benih yang dibeli, normally we used  the seeds packed by YATES. yang atas buah kuning tuh seed from untie that came from canada gave us.





This is how the seed look like. macam  benih timun tp besar sikit. try to plant small amount for the beginning.







Masa tanam seed tuh don't put too deep in the soil, just enough to cover the seed. i realised that bila kita tanam dalam sgt it will take long for the plant to come out, sometimes will not come out at all. also don't forget to watering twice a day - pagi & petang sehinggalah pokok besar. tanah yang kering tidak menggalakkan pembenihan.





Planted on 2nd July 2012.


wassalam


No comments:

Post a Comment

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads