Thursday, 12 July 2012

Serangan Ulat Daun


Assalamualaikum,

Sayuran hijau yang kita beli kat market biasanya di letak racun serangga mengikut skala tertentu, iaitu setiap dua minggu, sebulan atau sebagainya. however bila kita tanam sendiri kat rumah, we dont feel like putting poison on vegetables sebab we have choice and it would be healthier without poison. yang beli kat market, we don't dont how long after they sprayed poise, they harvest and bring to market. sometimes in less than a week diorang dah kutip sayur dan jual.
Normal time yang manufacturer advise to use vegetables yang telah diracun at least a week after. somehow, when we plant vegetable at home, it's better not to apply poison sbb kita boleh ambik sayur anytime.

Like for my garden, after long i didn't bother about poison, then they have started to attacked without me noticing. only today morning while checking on pakchoi, i saw them having good time there...

serangan ulat daunserangan ulat daunserangan ulat daun



So what i did for this serious case, i just remove the affected plants and throw them away...malas nak letak racun since the plants are ready for harvest and if i put poison then have to wait another week, by that time the plants will be much matured and chewy to eat.....

No comments:

Post a Comment

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads