Tuesday, 31 July 2012

Carrot dah Berisi

Assalamualaikum..

Sebenarnya dah lama dok terpikir2 pasal tanamam yang baru pertama kali ditanam nie..adakah akan berhasil atau tidak? bila nak tunjukkan tanda akan berhasil..bila boleh tuai nie..maklum kali pertama tanam..itupun dari benih yang orang jauh bagi kalau tak memang takkan tanam nyer sebab kat market memang murah sayur nie..bak kata Abu Aidan we don't use it that much also..

Somehow bila dah berusaha mesti mengharapkan hasil kan.. so bila berpagi2 buat spot check kat kebun ternampaklah good news nie..wah sudah hampir berhasil ..alhamdulillah..
Nampak jelas now

pokoknya 

Batasnya
Inshaallah tunggu masa jer lah bila boleh harvest..

Ingat this time nak test another kawan blog yg setia yang berada dalam LINGKARAN YANG HEBAT iatu Puan Puteri Purnama - kalau2 dia pun tak tahu cam kita pada awalnya...
(Harap2 dia dtg melawat kita hari nie, kalau tak dtg kita kena tunggu dialah)

So puan cuba teka pokok apa nie?

Hadiah?
- Free imported benih ikut  pilihan anda berdasarkan list saya (bila sy nak balik mesia sy bagi laa, ingatkan saya)

10 comments:

  1. Replies
    1. alaa..tak boleh bg tau lg...tul ker tak..

      Delete
  2. pkok ap ni kak..tp daun ye mcm ulam raja.hihihi..*nampak sgt xkenal pokok sayur -_-"*

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...tunggu kak purnama teka dulu...baru akak bg tau

      Delete
  3. assalammualaikum dik.
    maaf lambat, tertinggal penerbangan hehehe..
    Ni baru sampai ni.Ah pokok ni lobak merah@carrot.aaa kita tahu sebab baru malam tadi nampak pokok ni kat blog wani..blog maharani kecik.saya tak pernah tengok pokok lobak merah..tak terfikir pun nak tengok.Ini kelebihan berkawan dalam blog..banyak benda dapat tahukan, dan tak sunyi.

    Ehh dapat hadiah ni..tq.hehehe

    ReplyDelete
  4. wkumsalam..akak ni tak aci lah dpt soalan bocor.takper nanti sy bg soalan yg lg mencabar...
    hadiah..don't worry..ttp ada

    ReplyDelete
  5. kawan2 ku...pagi2 lagi korang buat akak senyum..

    ReplyDelete
  6. tuhla akak pun bagi jwpn pagi2 jgk lg...

    ReplyDelete
  7. ala...tertinggal train plak....kalo tak leh join teka mcm kak.mar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah makcik nie ketinnggalan dah jauh daaaa

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..

Nuffnang Ads