Friday, 25 May 2012

Dah Spoiled.....



Who has made earth for you like a bed; and has opened ways for you therein, and has sent down water (rain) from the sky. And We have brought forth with it various kinds of vegetation.). Eat and pasture your cattle; verily, in this are Ayat for men of understanding.  (10:53-54)


Assalamualaikum...

This week is not so good week for the plants.... the week that some of them infected by disease... over heated by fertilizer,(ni gara2 Abu Aidan yang suggest siram baja campur air direct kat atas sayuran), and also some of my small sunflowers uprooted by the small gardener...
so sedihla jugak, lepas penat2 jaga pokok ni tiba2 jd cam ni.... 

Yang leafy vegetables nih semuanya pasal siram baja direct atas daun2 pokok...tengoklah apa jadi....very hot for the plants maybe.

Broccoli,





Cabbages,



 English cabbages,



Chinese green (sawi cina)


Cauliflower,




 Silverbeet,


Celery,


  Tomato,


Tomato dying mungkin sebab jangkitan penyakit or hujan yang menimpa before days before agak lebat, too much water also they can't cope.

Sunflower,





















Kes sunflower nih memang menyakitkan hati baru jer 3 minggu lepas semai benih, pokok baru nak membesar dah kene cabut semuanya yang kat bahagian depan nih, sampai kena buat penutup garden untuk tanam balik..., sampai tak daya nak ambik gambar sbb very angry with him...

Somehow syukurlah at least still a lots in the garden still growing and providing us some pure rezq. alhamdulillah.


Like this one,



 Wassalam.

1 comment:

  1. Wah biar betul.. xsangka yer akan jd mcm nie.. Pengajarannyer walaupun pahit, lain kali xbuat dah mcm nie.. Tips yg bagus utk org lain biler nak membaja.. (^_^)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..

Nuffnang Ads