Monday, 16 November 2015

Proud of You Abang...

Harus ade menulis dan mencatat kenangan2 yang terindah dalam pembesaran anak dan diari seorang ibuku..
The second in his life, dibumi tanah tumpah darah ibu terchenta pulak... hari Iftihlal siabang...What make the day so special....?

Cikgu mintak Aidan baca surah Asshams pada hari konvo itu..dalam masa yang singkat i have to train him tuk menghafal...aduiihh dengan susah payah limited time dan kerenah adik lagi terpaksa juga kupenuhi sebab i know he can do it...and teachers also rely on him so much...

Hari yang ditunggu-tunggu...


Ibumu yang berada di kerusi audience dapat melihatmu dengan jelas..ade rasa bangga melihat anak bujang segak berbaju melayu lengkap.. Abang kena be the first yang kena perform...majlis pembuka..

He looked relax,..dan cikgu suruh dia mulakan...

After 2 minit tak keluar2 suara jugak..nape ni bang...mak dah mula rasa nervous mcm sendiri pulak yang kena present..agaknya mak kena turun dekat sikit ngan pentas kot kalau abang tak dapat keluarkan suara lagi lepas ni...huhuhu macam cerita hindi lak...

Cikgu datang lagi dekat abang..pujuk suruh baca...ade suara2 kat belakang yang cakap2 ' mesti dia tak dapat baca sebab depan crowd yg ramai...takut kot..'

Tak lama kemudian kedengaran..A'uzubillahi..wasshamsi wahuda ha.... sampailah sadakahllahul Azhiimm'..abang recited dengan tenangnya..tanpa kedengaran rasa gementar pun..good & smooth recitation..alhamdulillah abang..so proud of you...

Si ayah cakap..'tears in my eyes..'

That inshaallah would be beginning for you..may Allah makes you among good hafiz..amin..

Then bermulalah persembahan2 yang seterusnya...gabungan 3 tadika smart soleh..

 Oral speaking


 Some song..

abang dapat anugerah hafazan..

After almost 3 hours barulah acara konvo dimulakan..





Inshaallah we'll take the same pictures like this in another 15 to 17 years yer abang...

Wednesday, 4 November 2015

Nuffnang Ads