Friday, 7 August 2015

Goodbye 'Aku Di Fiji Islands'

Assalamualaikum semua..

Selamat hari raya, selamat berpuasa 6..

Semakin susah bagiku hendak menulis sejak balik kebumi Malaya nie..alasannya? Susah nak fokus, banyak komitmen, banyak benda nak kena pikir, nak kena plan..masa plak tidak seindah dahulu untuk berhadapan ngan screen komputer nie, walaupun setiap hari bila kebosanan aku adelah jugak menjenguk blog dan ziarah kengkawan senyap2..

Lantas kurasa blogku ini semakin bersawang dan semakin malas untuk kuketuk pepapan keyboard nie..

Namun sebagai tempat yang kupernah mencurahkan pengalaman serta berkenal dengan rerakan alam maya, rasanya lebih sesuai untuk ku meminta diri daripada terus menyepi begitu..sedih tuk menutup blog tersayang nie...

Dimasa depan belum pasti samada aku akan kembali atau tidak...jika sekiranya kekembali, mungkin blog ini inshaallah akan bertukar nama dan tema..ntah bila lah tu...huhuh

Terima kasih tuk semua rerakan yang menyokongku selama ini..harap ukhwah tetap terjalin selamanya wpun kusudah tak aktif lagi dsini..di facebook maupun intagram jangan harap lerr..Ade kelapanagan pastinya aku tetap mengikut perkembangan korang sebagai silent reader...

Akhir kata maaf dipinta andaianya ade keterlanjuran kata dariku, all the best tuk korang....dan sekeping foto raya kami sebagai tatapan terakhir untuk korang...




wassalam.
UmmuAidan-Arissa,
KL 7/8/2015


28 comments:

  1. selamat hari ryaa kak....
    mintak2 jgn la di tutup terus blog akak nih... syg lah kak...

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya...akak doakan yg terbaik utk awak dan family..sempga dipermudahkan urusan seharian dan dipermudahkan utk kembali menyambung blogging :)

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya buat UAA sekeluarga..
    Sob sob sob sedih pulak akak bila UAA nak berhenti berblog..
    Rindulah dgn budak comey dua orang tu..
    Semoga UAA bahagia bersama keluarga tersayang..

    ReplyDelete
  4. Nooooooo...jangan tinggalkan kami. Even saya pun agak suram duk on off jugak ni, tapi jangan la tutup terus yer UAA.
    Apapun Selamat hari raya, maaf dipinta dari kami sleama ni duk mengomen bercerita, harap hati tidak terasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita. Dah makin sengal nak update blog dah skrg. Sebulan hanya 2 entry je saya post. Tapi jangan la tutup blog. Biar je dia kat situ.

      Maaf juga ye UAA>

      Delete
  5. Salam Aidilfitri dari kakak di Syawal yg kian ke penghujungnya dik
    Sedih tu mestilah kakak sedih. Rindu tu sudah pasti. Bukan dgn ummunya tapi dgn bebudak tu yg lebih terasa. Celoteh dan cerita indah semuanya buat rasa macam tak bagi berundur tapi commitment UAA kakak tak tahu

    Ada masa ada kelapangan andai ada blog baru mohon kakak diberitahu
    Dpt jenguk tengok Aidan dan Arissa pun jadilah

    Maaf dari kakak juga.

    ReplyDelete
  6. assalammualaikum dik.
    Sejak balik malaysia kita tak pernah sembangkan, usik mengusik..sibuk sungguh kan. Akak pun tak berkesempatan bertanya khabar dan ucap selamat hari raya, bermaaf maafan..hihihi asam garam kehidupan, akak senyap tapi setiap saat sentiasa ada azam untuk akan terus mencatat di halaman maya ini..adik janganlah tutup blog adik ni..jangan ubah nama..didalamnya ada catatan cerita aidan dan puteri fiji tu ..biarlah terus menjadi album kenangan, dan mereka baca nanti..salam sayang.Nanti kita aktif semula ya..walau "sebaris ayat yang mudah, asal blog aktif sentiasa"...hihihi

    ReplyDelete
  7. alalaa....tak yah ler tutup,....nanti2 boleh datang rujuk sini.

    ReplyDelete
  8. Hu hu.....sedeyblah nekcik.....jgn tinggalkan terus UAA...takpelah bila sesekali poslah gambar brsama sebaris ayat untuk kami menghilang rindu
    ShRM Z B dari nekcik

    ReplyDelete
  9. Saya juga pernah tinggalkan blog berbulan-bulan 2 tahun lepas tapi akhirnya kembali semula menulis. Saya harap UAA pun begitu...

    ReplyDelete
  10. Assalam UAA.. selamat hari raya maaf zahir batin... adat duk sini memang masa mencemburui kita... ada masa update la blog wp sebaris ayat bak kata Puteri.. hmm akak ni pun dah jarang update juga.. insyaaAllah bila lapang on juga...

    ReplyDelete
  11. ala sedeynye huhuhu...selamat hari raya jugak kak

    ReplyDelete
  12. assalam…baru je berkesempatan menjenguk sahabat maya tapi dikau dah nak menyepi. semoga kehidupan u al sentiasa dalam rahmat ALLAH. inshaallah ada jodoh kot2 terjumpa tegur la ye sebab kita tak kenal muka awak tapi awak kenal muka kita ;)

    ReplyDelete
  13. Faham sangat apa yg UAA alami tu...
    Hidup saya pun masih kelam kabut walau dah sebulan lebih berada di M'sia...
    Masih dalam proses nak sesuaikan diri dengan rutin di M'sia...

    Tapi, tak aci tau kalau nak henti berblog.... Biar blog bersawang pun, janji tau utk update bila ada kelapangan :)

    Salam Aidilfitri,
    Maaf Zahir dan Batin,
    Dari Kuala Terengganu, Malaysia

    ReplyDelete
  14. salam UAA..

    terima kasih utk sebuah ukhwah. terima kasih utk catatan dari day 1 smpai ke saat ini. terima kasih atas segalanya.

    mohon usah ditutup. biarkan saja. boleh kami bertandang buat lepas rindu. alis_mysara@yahoo.com utk apa2 saja. :)

    ReplyDelete
  15. Saya lama dh duk msia. So sy faham. Hee..
    Tapi... alaaa... wpun xkenal tp sy mgkin akn rindu awak.

    ReplyDelete
  16. sekian lama berblog...Nor antara yg rajin mengomen di blog akak..rasa sedih la pulak bila tetiba meminta diri sebegini...

    ReplyDelete
  17. Adakala kita terpaksa lepaskan sesuatu bagi mendapatkan sesuatu yang lain..
    Mungkin bila keadaan dah ok dan bersedia, masa tu nanti buatlah come back.. ;)

    ReplyDelete
  18. FB selalu-selalu lah update ye...:)

    ReplyDelete
  19. Blog terawal yg mengajar saya cara2 bercucuk tanam sayur. Terima kasih kerana mencurah ilmu Kak.

    ReplyDelete
  20. salam kak...
    jgn tutup blog...rasa sedih pulak bila baca entry nie

    ReplyDelete
  21. sekali-sekala, update lah.. blog untuk tatapan kengkawan blogger.:)

    ReplyDelete
  22. selamat hari raya aidiladha...sebuk camne pun lama2 tinggal blog rase rindu plak

    ReplyDelete
  23. Salam Aidil adha buat Ummu & family dr bumi Sabah :)
    Rindu kat Aidan & Arissa :(

    ReplyDelete
  24. Laaaaa.....dah pencen ke?.....
    Tak rindu dgn mak ke nanti?.....
    Apa pun mak doakan moga awak bahagia walau dimana awak berada UAA....

    Moga kenangan kita sebagai sahabat alamaya akan terus kekal mekar dalam doa....

    ReplyDelete
  25. Jangan ditutup terus pula ye ... :D semoga ummu bahagia selalu disamping keluarga

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads