Thursday, 4 June 2015

Adik...

Begitu cepat rasanya adik membesar, rasanya seperti kita baru pulang ketanah air adik begitu kurus waktu itu..masih menyusu badan dan pantang berpisah dengan mummy..

Melalui pelbagai onak ranjau, ujian dan fasa-fasa perpisahan dan kesedihan yang menguji kita..

Alhamdulillah adik semakin berisi kerana kuat menyusu botol..malam2 pun adik bangun mengarahkan mummy, "make chuchu"..kengkadang sampai 2 kali semalaman..penat dan mengantuk,..mummy turutkan jugak bos kecik kesyangan nie...

 Semakin pandai berdikari..sampai jer taska adik dah tak nanges sejak hari kedua disitu mana2 pengasuh taska amik dukung jer adik, dengan senangnya adik ikut..dan hardly adik nak toleh atau bye bye kat mummy dah lepas tuh...hmmm setidak-tidaknya tenang hati mummy tinggalkan adik disana seharian..

Bila mummy datang amek adik, terpancar kegembiraan diwajah adik..bergegas keluar dicelah rakan2 kecil menuju kepintu..adik cakap 'cana cikit' kat kengkawan...

Adik cam kamceng jer ngan abang, berinteraksi pun cakap melayu jer..semua pun nak tiru abang..abang main otomen pun adik sanggup tinggalkan baby doll demi otomen jugak..tapi bila time selfish favourite words mesti kuar 'cana cikit' tuk lebih berkuasa dari abang..huhu..
..

28 comments:

  1. dah besar anak dara sorang ni..manis jer senyum..

    ReplyDelete
  2. Kejap jer adik dah besar...
    Ingatkan adik nak dapat adik tadi bila baca tajuk...
    hehhee, gurau jer...

    Aidan nampak abg yg sgt protective kat adik...
    sweet gambar mereka berpegangan tangan tu...

    ReplyDelete
  3. Comelnya adik terutama bila bertudung. Nanti besar bolehlah saya pinang untuk anak teruna saya, hehehehe...

    ReplyDelete
  4. salam Ummu... alo..lo..lo .. rindunya nak tgk Arissa ni..dah besar dah..hihi..makin comel dan pandai berdikari ya.. good girl syg.... suka erk main otomen jugak, boleh lah geng ngan abg Pae gak... haha.. sikit2 otomen, spiderman. cicak man... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan Ummu.. mcm mana puasa you all?? abg Aidan puasa tak? :)

      Delete
  5. Semangat badan adik...Abang Aidan pun dah besar

    ReplyDelete
  6. Dak Aidan dah kurus.. dak Arissa bertambah comel..
    suka tengok gambar yang last tu.. nampak kemesraan dua beradik tu.. ;)

    ReplyDelete
  7. Betullah UAA adik nampak montel dah sekarang ni. Dah more independent dan understand ummu dia pergi kerja. Abang Aidan lagi nampak tinggi tau UAA tak perasan Ke? Mungkin sebab selalu ada depan mata kan. Kakak yg sesekali ni UAA tepek gambar perasan.. Suka tengok mereka berpimpin tu. Abang caring jgn tak tahu..

    ReplyDelete
  8. Yelah anak dara dah besar dh..jadi org malaysialah ni...kecek melayulah ye..
    Cana ciket..mai muah cekit...


    Nak rasa kudapan knor wasppp2lah ye...
    Aidan semakin hensemmmm

    ReplyDelete
  9. Makin besar makin comel bakal menantu macik Lyd ni. Abg Aidan pun makin hensem dah acik tgk. RIndunya kat story budak berdua ni.

    ReplyDelete
  10. makin cantik dh dia.. dulu kecik jer lg... kejap ker rasanya...
    #canacikit

    ReplyDelete
  11. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    ReplyDelete
  12. Sweetnya cana cikit ya.... alhamdulillah .. senang ibu nak keje

    ReplyDelete
  13. cana cikit... ahahaha...

    ReplyDelete
  14. wahh dah terer cakap melayu dah Arissa ni...

    ReplyDelete
  15. salam kak :)
    lama x tinggal jejak. tp ttp membaca n3. alhamdulillah. semuanya sihat. salam kembali dariku.

    akak balik malaysia. saya pula keluar malaysia :)

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.. senang & tenang hati Mummy.

    ReplyDelete
  17. cana cikit!!!! omg dorang dah pandai cakap Melayu ker? Cepat nyer... rinduuu budak berdua ni la... Miss u guys, entah la walau masa kat Fiji dulu, kita bukan sebelah rumah pun, in fact jauh bebenor nyer sangat kan.. tapi bila U balik Malaysia, tetiba I rasa macam lonely kat sini. Susah nak explain la...

    ReplyDelete
  18. Makin berisi dah ..sesuai la tu dgn suasana baru..seronok tengok dua beradik ni..mesti abahnya rindu sangat dengan dua kesayangan ni....

    ReplyDelete
  19. Ini bkn cerita sedih tp apesal mata rasa panas.
    Tapi mmm, trsenyum.
    Moga berbahagia.

    ReplyDelete
  20. Oh lamanya nekcik tak nyinggah..sejak tak ngadap pc ni mmg susah nak nyinggah..baru singgah satu rumah...bateri pun habis
    Besar dah Arissa..mbammm pipi tu..bagi nekcik cubet sikit yer

    ReplyDelete
  21. Aidan-Arissa ummu busy ye. Lama dah menyepi rindu auntie nak dengar cerita ummu tu tau. Macam mana puasa di M'sia setelah lama berpuasa di Fiji. Kali ini dpt live tengok macam-macam jenis kuih di bazar. Tapi ummu Aidan & Arissa rajin masak kan:)

    Selamat berpuasa buat UAA dan family.

    ReplyDelete
  22. oh comelnye adikni, bambam je....

    ReplyDelete
  23. Salam Ummu ... tak sedar kan dah besar dah arissa. Abang Aidan pun dah nampak matang sikit .. dah boleh jaga adik ...

    ReplyDelete
  24. hati seorang ibu, hati gembira bila anak membesar sebaiknya. dan paling hebat, anak bakal ahli syurga.

    ReplyDelete
  25. Comelnya adik....semoga membesar menjadi anak solehah...amin...

    ReplyDelete
  26. Salam Eidulfitri UAA....maaf zahir batin ye. Ohh dah duk taska ye... Alhamdulillah....nampak dah serasi ler tu kalau adik pun dah semakin tembam dan happy ....

    ReplyDelete
  27. seronoknya tgok dua beradik ni.. akrab sgt :)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads