Monday, 1 December 2014

Farewell Fiji Islands..

Hampir kul 1pg nie 1/12/14 aku ngadap komputer tuk tulis catatan terakhir dr bumi Fiji.kerana aku dah berjanji kn dlm entri yg lepas.walaupun dah kena sound ngan laki, bila nak tidur nie..huhuh. 

Terlalu sibuk sepanjang weekend dengan farewell party nyer, kemas umahnyer..packingnyer yg tak abes2 hinggalah masuk brg dlm keta..

Langsung tk cukup ms tuk tidur & rest.tidur pun tk berapa nak lena..

Sabtu aku buatjmuan sket tuk kengkawan baik kt sini berjumpa mata buat kali terkhir..aku sorng jerlh kuli dapur bertungkus lumus masak 6 jenis hidangan yg aku tahu..

Satay, kuah satay, pavlova, donut balls, masalocdeh, agar2 koktel..dari pagi tengahari baru siap..tp nie jer sempat aku amek gambar..

 Tak ramai pun aku jemput cuma beberpa family yg rapat sahaja..

Aidn tunggu kawen boynyer tak dtg2..ade kawen gal pun dah cukup hepi main sama2 buat kali terakhir..sanggup budak Nahesh nie melasak ngn dier..heheh

Malam tadi lak jemputan dr umah rakan baik..makn sedap, kenyng bagus ular sawa tpi kena balik sambil berkemas..

Hari yang ditunggu2,,di'excited' nyer dh berbulan akhirnya tiba jugk..nmun disaat akhir aku cam takder feeling lak..sedih ker hepi sebab terlalu sibuk..mind fully occupied..ade antara rakan2 menitiskan ayer mata sedih mungkin tak jumpa lg lepas nie, nmun aku cool jer lagi..hati kering ker haper? heheh

Inshaallah tika korng baca catatan di kami sudah meninggalkn bumi Fiji dan akan stay in Sydney for few dys tuk cuci mata & poket laki..heheh..

Doakan semuanya selamat yer..inshaallh ade ms nanti ku hapdet citer kami..

Bye Fiji..we'll miss you a lot..

23 comments:

  1. Semoga selamat semuanya and enjoy yr trip in Sydney :-)

    ReplyDelete
  2. selamatlah semuanya Nor...kembali ke Malaysia nanti ya..:)

    ReplyDelete
  3. ni dh sampai sydney ke kak? dana lak yg rasa sayu, yelah tinggalkan segala tanam2 ladang akak kt sana... tinggalkan tempat dua beradik tu membesar

    ReplyDelete
  4. Akhirnya UAA... ditinggalkan juga bumi Fiji yg indah
    Menyimpan banyak memori suka-duka kehidupan di perantuan..
    Selamta makan angin di Australia dan kembali ke tanahair..

    ReplyDelete
  5. Mesti ada terselit sedikit kesedihan nak tinggalkan semua yg ada kat Fijikan dah lama kat sana. Akak doakan agar semua berjalan dengan lancar. Selamat pulang. Ketika menghidu udara Malaysia sesuatu yg sukar diungkapkan pasti bermain di hati.

    ReplyDelete
  6. wahhh.. berholidy di sydney lak...selamat bercuti... ^-^

    ReplyDelete
  7. Sedih akan terasa bila kita terkenang semula UAA.. hendaknya kenangan yg terindah di bumi Fiji tu.. Selamat kembali ke tanah air UAA.. semoga perjalanan di permudahkan Allah dan selamat bercuti ke Australia pulak.. :)

    ReplyDelete
  8. Semoga puan dan keluarga selamat dalam perjalanan. Saya mengikuti blog puan dan sehingga puan berangkat balik baru saya menyapa. Sedih juga - lepas ni apa pula nama blognya?

    ReplyDelete
  9. Pasti sedih meninggalkan rakan-rakan dan jiran. Mungkin kalau ada masa nanti boleh sesekali pulang ke Fiji mengubat rindu...

    ReplyDelete
  10. make sure u continue writing wherever u are... I dont care!!!! eh tetiba melebih I ni hahahaha. All the besr dear, we are gonna miss Fiji too... kenal fiji dengan dekat pun sebab u... they should have award u for this.
    Enjoy your trip :D:D Alaaa nanti u still balik ke sana once in a while kan, mesti Aidan and Achicha nak jumpa family kat sana kan :D:D apapun, wellcome back to Malaysia.. errrr from me yang masih di perantauan hahaha.

    ReplyDelete
  11. Moga selamat perjalanan kembali ke Malaysia..
    Moga bertemu lagi kita hendakNYA.. ;)

    ReplyDelete
  12. seterusnya tinggal di mana? Malaysia?

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum,
    Have a safe journey ummu.Cantik sangat la dah start sales gegila dah ni kat Aussie nanti shopping byk2 kat Sydney.Hihihi

    ReplyDelete
  14. alahai……cam blh bayang perasaan tu. bercampur baur kan. pepepun enjoy ur trip & semoga lebih bahagia di tempat baru, inshaallah

    ReplyDelete
  15. Tika saya hantar komen ni, mesti sedang menikmati percutian di Sydney....
    Apa2 pun, semoga segalanya dipermudahkan....
    Hujan emas negara orang hanya tinggal sebagai ingatan :)

    ReplyDelete
  16. selamat pulang wahai perantau!!!!

    ReplyDelete
  17. Salam UAA,

    Selamat berfoya-foya di Sydney! Welcome back!

    ReplyDelete
  18. uhuhu.. sedihnya baca catatan ni. UAA, all the best. Tolong la terus menulis bila balik mesia. Pleasee.

    ReplyDelete
  19. Sedih pulak kan dah last2 ni.

    ReplyDelete
  20. Mesti eksaited nak pulang ke tanah air sendiri tapi pada masa yg sama sedih meninggalkan tempat yg byk kenangan manis bersama keluarga tu kan ... :)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads