Tuesday, 25 November 2014

Your First Big Day..

My dear  boy..

Ibumu coretkan disini sedikit kenangan terakhir buat kamu disekolah tadikamu ini dibumi Fiji ini..supaya nanti kamu dpat mengimbau kembali kenangan manis yang takkan berulang ini..unless ibumu tutup blog .

Kamu begitu excited for the big day, almost setiap hari pada minggu sebelumnya kamu akan bertanya 'tomorrow is the parents day,mummy?'

Hinggalah tiba harinya semalam, bapakmu menghantar kita betiga diawal pagi sebelum ketempat kerjanya..dia tak  dapat bersama2 on yr big day..

Tetapi sempatlah kita posing satu family buat kenang-kenangann..kenalah baca sampai habes baru boleh tengok gmbar yg limited edition tuh kan..:)

Kamu begitu excited tuk memperkenalkan kami your BFF,

Raeez..nice boy kawan kamu from the first day of kindy..

 Sepanjang masa kamu berdua sahaja bersama2 ..begitu akrabnya..dia begitu sedih kerana kamu tak dapat bersama2nya di class one nanti..

Adikmu plak,

Takmo dok dlam stroller..bergantung tak lepas pada ibumu..'go down..mummy go down.." nanges2 ..tak biasa dengan persekitran yang crowded begini..


Dapat main jam ibumu..,maka diamlah dia sekejap..lepas tuh nanges lagi takmo duduk

Persembahan nyanyian dr rakan2 tadikamu..kamu tk dapat join sebab banyak tuang kelas..tak cukup latihan..nanti suara  sumbang..

Your show time now..

Ahh..ibu Nahesh tolong  pakaikan kamu jubah sebab ibumu tak cukup tangan..payah dengan adikmu..

Nahesh yang comel..yang kamu selalu tumpang balik dengan keretanya..nanti 20 tahun lagi auntie hantar rombongan yer Nahesh..tunggu tau


Beratur tuk naik kepentas tima sijil..tiba2 ibumu terkenang her big day dulu .


Kamu dengan topimu yang asyik nak jatuh jer sebab longgar...heheh..dibelakang kamu adalah Mustapha the most hencem boy in yr class..kamu ditpt no.2 lah..hehe

Look..kamu sudah diatas pentas..ready tuk dipanggil nama..

Yes..that's my boy..Mohd Aidan Husaynie..susahnya nk amek gambar smbil dukung adikmu yg sedang tidur lagi

Bersama2 sebahagian rakan sekelasmu..too bad cikgu2mu tidak berjaya mengumpulkan kesemuanya..:(

Gambar family yng sempat kita amek  sblm bapakmu beredar..nie kira ibumu belanja rakan2 maya beliau lah  nie yer..heheh

25 comments:

  1. Semoga Aidan membesar sebagai anak yg soleh dan bijak...
    UAA, sayangnya, kenapa lak gambar tu diblurkan...hihii..

    ReplyDelete
  2. tak aci tau kak... beria2 nk tgk gambar tuan tahan tp di kaburkan dh....

    moga aidan lebih berjaya lagi n lagi yek.... putih betul the most ensem boy tuh, aidan pun putih jgk tau...

    ramai betul ye kak murid kt situ, panjang berjela nmpaknyer...

    ReplyDelete
  3. tapi rakan2 maya ibumu masih berteka-teki sebab gambar blur...happy graduation Aidan

    ReplyDelete
  4. Salam sukses dari auntie Mar buat Aidan..

    ReplyDelete
  5. P/S: Adik makin kecil pipinya..

    ReplyDelete
  6. aisehhhhmennnn.... jenuh gi cari kanta ni.. sbb blur la pulak mata ni..

    Good boy aidan... congratulations young boy.. :)

    ReplyDelete
  7. teringin nak kenal muka tuan blog..hehe

    ReplyDelete
  8. tahniah, dh besar dh aidan..
    gmbar bwh tu.. kucewa sikit.. hihi di kaburin...

    ReplyDelete
  9. Mabrook Aidan..
    Years to come.. Ummi & Walid posing mcm ni lagi ya..

    ReplyDelete
  10. Tahniah Aidan.. semoga menjadi anak yg soleh dan cemerlang dunia akhirat..

    Alahhh.. UAA belanja kawan maya dengan gambar blur ye :)

    ReplyDelete
  11. comelnya aidan....tahniah aidan dah grad....:)
    auntie mieja tgk aidan, auntie yg hiba gembira....

    puan blog comel slim....tak puas tgk gambar yg ala-ala kabur tu hehehehhe...

    ReplyDelete
  12. gambar tipu ;) tak aci. tapi dah agak dah... hehehehe
    Tahniah Aidan dah graduate kamu yer... mesti sedih tinggalkan tempat tu kan... hopefully u can adapt to Malaysia dengan baik.. make new friends and all. Best of luck uols.

    ReplyDelete
  13. Eh... mengapa pula gambar ibu bapanya tiba-tiba kabur atau mata saya bermasalah?...hehehehe...

    ReplyDelete
  14. Congratulation Mohd Aidan Husaynie on your big day....
    Bukan main hensem lagi dgn jubah dan topi kaler biru tekois tu....
    Tahun depan sambung perjuangan kat M'sia pulak :)

    Tak aci.... belanja lah sgt.... Ni mengelat namanya...
    bukan main blur lagi gambar tuan tanah sekeluarga....
    But si penulis nampak sgt selim...

    ReplyDelete
  15. terimakasih belanja mata rakan2 maya dgn gambar blur tu hehe..

    Aidan...satu hari nanti kamu akan menghargai apa yg mama kamu catatkan kat sini..

    ReplyDelete
  16. Salam UAA,

    Moga Aidan menjadi anak yang berjaya di dunia mahupun di akhirat nanti! Aiseh man, asyik mengelat aje dia ya! Dikasinya foto yang sengaja diblurkan! Aduss!

    ReplyDelete
  17. As Salam UAA,
    ni, kira special n3 tuk abe aidan ya...tunggu perkembangan kisah aidan 20 thn akan dtg..."rombongan ke fiji"...hehehe

    ReplyDelete
  18. Amboi dah menempah awal-awal ye UAA. Memang cantik manis budak Nahesh tu:)
    Aidan kira bertuah dapat merasa belajar di sana. Balik M'sia nanti tinggal semua jadi kenangan indah.

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum ummu...tahniah2 buat Aidan yer...:)

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum ummu...tahniah2 buat Aidan yer...:)

    ReplyDelete
  21. Jenuhlah untie baca dan scrool sampai ke bawah Aidan oiii...ibumu mengelat ada ke patut diblurkan gambar yg lain...ahahhaa...

    ReplyDelete
  22. Belanje gmbr blur pun jadik la UAA. Hehehe. Happynya Aidan on his big day. Tahniah ye Aidan. Acicha dah susut sikit nampak. *Aidan dah ada calon ye kekekeke.

    ReplyDelete
  23. tahniah abe aidan dah konvo...hmmmmmmm lagi-lagi gambar blurrrr ye ibu..:D

    ReplyDelete
  24. Alorrr gmbr x clear. Belanja tp x ikhlas ni.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads