Wednesday, 12 November 2014

[WW] Kembang Serentak




 Bunga loceng  ke namanya nie? maaflah ya, aku mmg fail bab nama2 bunga nie..

p/s - tiba2 aku terasa seperti 'i''m gonna miss you house.."


27 comments:

  1. Salam Ummu ...
    Mia lagilah paling fail dalam bab bunga2 ni ...

    Memanglah rumah itu akan dirindu Ummu ... tempat berkebun, anak2 pun membesar kat situ, blogging pun di situ ... emmmm :D

    ReplyDelete
  2. akak panggil bunga bawang jepun...alahai sayangnya nak tinggal,kan..

    ReplyDelete
  3. Itulah kakak sangat pasti yg UAA akan merindui semua ini.
    Bukan aje rumah tapi bunga-bunga ini juga.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum ummu..
    masa saya tengok entry ni.. saya pun terdetik.. mesti ummu akan merindukan semua ni.. mesti ummu akan mempraktikkan hari2 dengan penuh makna di sana.. bunga tu kat Cameron Highland banyak.. saya panggil bunga lampu.. sbb dia look down cam lampu.. hehehe saya pun failed pasal bunga.. :D hehe

    ReplyDelete
  5. meriahnya...macam nak melambai dan ucap selamat tinggal jer kat UAA sekeluarga..

    ReplyDelete
  6. Tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat gelak ketawa dan sakit demam.

    ReplyDelete
  7. As Salam UAA,
    comei plk tgk sederet mcm tu...sayu plk hati tengoknya..tapi tak pa ummu segala kenangan sepanjang berada di fiji telah diabadikan dlm blog ni...kan?

    ReplyDelete
  8. Macam pernah nampak bunga ni kat Utara tapi tak tau apa namanya...(saya pun failed pasal nama-nama bunga)..

    ReplyDelete
  9. Walaupun K.Sham tak ada bunga-bunga macam ni.. tapi kalau sampai masa meninggalkan Kuwait.. sayu jugak..

    ReplyDelete
  10. yelh knor pun sama tk knl pokok bga apa...
    nti blik mlysia berkebun jugalh ye... hilang seri hijau nti

    ReplyDelete
  11. macam bunga bawang.. :)

    salam kenal....first time landing kat sini :)

    ReplyDelete
  12. cantik lily nie, dulu ada tanam tapi mati dah semua....

    ReplyDelete
  13. giler tak miss... kami yang nak pindah umah sebelah ni pun dah hiba hiba rasa...inikan pindah benua,

    ReplyDelete
  14. Saya pun pasti rindukan dengan cerita2 berkebun dari sana..

    ReplyDelete
  15. cantiknya, elok sebaya je berkembangan :)

    ReplyDelete
  16. best nyaaa.. akak ada sepokok je.. tu pun sekali sekala dia keluar..

    ReplyDelete
  17. For sure rindu tu datang bertandang sekali sekala di dah ada di bumi Malaya nanti...

    ReplyDelete
  18. Assalam... boleh je korek bulb dia dan bawa balik Malaysia.... banyak boleh bawa tu..sebagai kenang-kenangan bunga dari Fiji Islands...bunga lili ni insyaaAllah senang hidup.. kat sini pun ada

    ReplyDelete
  19. cantiknyer bila kembang serentak camtu...

    ReplyDelete
  20. rasa sayu je kan nak tinggalkan rumah ni.. huhu..

    ReplyDelete
  21. Salam UAA,

    Banyaknya kembang bunga ni! Mak Aji kalau bunga ni kembang 2/3 kuntum pun suka sangat dah!

    ReplyDelete
  22. aduh cantiknyer bunga tuh kak.... tak blh bwk balik melesia ke benih nyer kak.... cantik betul... ngn warna dia tuh

    ReplyDelete
  23. suburnya... kalau kat Sabah ni kat Kundasang yg subur pokok ni... kat sini pun panggil bunga loceng... sejuk ke Fiji tu?

    ReplyDelete
  24. wah!!! banyak gila! cantik gila la sis!

    ReplyDelete
  25. Cantiknya bungan tu kembang serentak UAA :D

    ReplyDelete
  26. Sempat dia kembang serentak seperti nak mengiringi pemergian UAA. Huhu... Bunga loceng bukan warna kuning ke?

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads