Friday, 28 November 2014

Untuk Sahabat-Sahabat Mayaku

Sejak aku  mula berblog dengan aktifnya dipertengahan tahun 2012, sedikit sebanyak I must admit that ianya memberi efek dalam kehidupanku disini walaupun hanya pada dunia maya yg bergantung kepada On & Offnya internet dan komputer...

Setidak2nya penulisan,pekongsian dan persabahatan dialam maya ini to keep me busy everyday, mengisi kerinduan kepada tanahair & bercakap  didalam bahasa ibunda setip hari..dn juga  mengenal korang semua dr serata pelusuk dunia..

I know, dah balik Mesia nanti mungkin pada awalnya tidk dpat menulis/ BW seperti kt sini.terlalu banyk perkara untuk diuruskn bila dah balik nanti while settling down korang pun paham kan..

Menyedari yng banyak persahatan telah terjalin dengan korang, malah antaranya dari awa berblog lhingga kehari  nie..bertahun2 lamanya..dan ade jugak yg ikhlas sudi menghulurkan persahabatan baru2 ini..

Semuanya aku sangat2lah appreciate okay..

Dan dalam membuat persediaan nk balik nie,  salah satu perkara yg aku put priority adalah getting something for you all sebagai tanda ingatan & menyambung ukhwah.

Malah kami dah got it ready berbulan2 yang lepas..maklumlah dengan suamiku nie semuanya kena plan awal2..kena budget awal2..  

So adelah sedikit ingatan yang tak seberapa dariku tuk sesiapa yg sudi...


Some of you i wanted to meet personally & some of you maybe impossible kot nak jumpa kan yg jauh2 tuh kan..some of you mungkin ku teringin nak jumpa mata tp korang mungkin takmo pun..:) some of you jugak sadly sudah tiada jejak walaupun dulu  hari2 datang bertandang kesini..mungkin salahku jugak kerana sangat kurang berblog lately..before this week 1 atau 2 entri sahaja seminggu..BW pun kurang..tk salahkan korang kalau sudah merajuk kan

To be fair untuk semua aku takmo mention kat sini siapa yg kuteringin nak dating tuh kan..takut ade yg kecik  ati lak kalo tk mention..

So korang yg ingin menyambung ukhwah dialam realiti lak boleh emailku oursimplegarden@gmail.com or add facebook UMMAIDAN HUSAYNIE..janganlah expect lebih2 kat facebookku tuh yer sebab aku nie kurang berminat nak bersosial kat situ (bukak pun tuk family jer)

Tuk cenderahati tuh kan priority tuh mestilah lebih kepada regular commentors berbanding silent readers..sebab agak limited jugak, takut tk cukup..

Somehow bg korang yg dok obersea tuh, Ummi Danish, Mama JJ & K.sham..please email me yr address yer..nanti kukirimkan FM inshaallah buat kenang-kenangan tanda persahabatan ..::)

Akhir kata thnks a lot yer korang for supporting me ..

p/s-Last day of school ari nie...ade rs sayu sewaktu menghantar En.AAA tuk gie kerja...
 Inshaallah there'll be 1 last entri from here sebelum farewell fiji..2 hari lebih jer lagi tinggal sblm fly, tiba2 semalam terkena demam  selsema lak Arissa pun tak sehat jgk nampaknya tuh..korang doakan kami cepat sembuh sebelum fly yer..tenkiu..:)

27 comments:

  1. selamat pulang kak..kg kelate kat mane?saya org pasir mas..hihi

    ReplyDelete
  2. saya baca pun rasa sedih....selamat kembali ke tanahair UAA dan keluarga. Saya doakan semuanya berjln dgn lancar.
    Saya sekeluarga pun demam, selesema dan batuk, ikut giliran...doktor kata begitulah jadinya sebab ikut perubahan musim..

    ReplyDelete
  3. Semoga akak 1 family sihat, aduhhh sedihnya nak meninggalkan rumah,kebun,keluarga tersayang disana..saya tau saya takde dalam list utk berjumpa dengan akak,hehehe tapi kalau terrr jumpa memang saya akan tegur (hintnya budak ensem si Aidan tu dan si come tu Arissa)

    ReplyDelete
  4. In sha Allah semua akan baik2 jer nanti....sedih pulak rasa tinggal 2 hari jer lagi...

    ReplyDelete
  5. Selamat Kembali ke tanah air... sure dah x sabar nak makan budu, nasik ulam cikgu kat KB, nasi air, kerutuk, etok2 dll..hihihi..

    semoga selamat perjalanan balik ke pangkuan..ekekek

    ReplyDelete
  6. Nor..akak pun bagai terasa2 kesayuan..kesedihan..bakal meninggalkan temapt yg telah didiami sekian lama..:(

    laaa nape baru btau ada fb tuh hehe

    ReplyDelete
  7. Sayu hati pulak kakak baca N3 ini UAA
    Apa pun kakak tetap mendoakan moga after settled all UAA dpt berblog semula
    Paling yg kakak rindu mestilah dua buah hati UAA itu kan.
    Dpt tengok gambar tak ada cerita pun jadilah...

    ReplyDelete
  8. in shaa Allah semua nya akan berjalan lancar yer....lepas ni agak2 ada lagi tak entry kebun-kebun..:D

    ReplyDelete
  9. Nanti duk mana UAA.. kalau lembah Kelang roger2 lah .. mana tahu one fine day tu menjelma

    ReplyDelete
  10. Semakin dekat harinya semain terasa sedih padahal masa booking tiket dulu bukan main eksited kannnn... Alhamdulillah nanti akak add kat FB jgn tak approved pulak...ehehehee...

    ReplyDelete
  11. tak dapat berkata2 (cam nak nangis plak rasa)

    Welcome back to Malaysia..

    ReplyDelete
  12. Selamat pulang UAA sekeluarga,sayu hati baca entry UAA di hari2 terakhir di fiji. Semoga menjadi memori indah dan kekal dalam ingatan UAA sekeluarga. Welkam home. :D

    ReplyDelete
  13. Salam,

    Semoga semuanya di permudahkan dan selamat sampai ke tanah air nanti.

    ReplyDelete
  14. Nekcik doakan semuga selamat sampai ke tanah air dengan selamatnya dan dipermudahkan segala urusan..sure nekcik miss kebun kebun UAA..nanti balik teruskan berkebun tau

    ReplyDelete
  15. Moga dak Arissa cepat sembuh sebelum fly nanti..
    Rasa sayu je kan nak tinggalkan tempat yang semakin dekat di hati.
    Moga selamat perjalanan kembali ke Malaysia hendakNYA.
    Moga perkenalan di alam maya ini menjadi realiti satu hari nanti.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  16. takmo baaaaaalik!!!! sedih.... giler I pulak yang rasa sayu, walhal bukan dekat pun kita. maybe being sesama pengembara yg buat i feel special bonding with u... i jer la rasa, u tak tau la hahahah. btw no need to worry about that souvenier, anytime after this pun boleh once u dah betul settle down in malaysia, as for now, take care and selamat menjalani kehidupan baru, di tahun baru,,,, huhuhuuh

    ReplyDelete
  17. saya lah salah sorang yg tiap2 hari buka blog UAA ni...terasa dekat di hari walaupun saya lbh suka jd silent reader je. Selamat pulang..semoga banyak lagi cerita2 baru berlatarkan tanah air pula dpt UAA coretkan di sini..

    ReplyDelete
  18. Huwaa, speechless bila baca entry ni...
    Jap, nak lap mata yang tetiba masuk habuk ni....

    Betul la walau bertegur sapa hanya melalui blog, tapi ukhwah yang terbina sangat indah... Aura sedih UAA nak tinggalkan bumi Fijii boleh rasa hingga ke Bradford ni haa... Tapi mesti lagi gembira sebab dapat kembali ke tanah air tercinta...

    Tapi bila dah settle down tu, ingat2 lah kawan2 maya ni ya... Jangan lupa update story when everything back to normal....

    Terharunya UAA nak beri souvenior.... Ala menyusahkan pulak... Insya Allah, nanti saya contact UAA melalui email tu... FB saya ada, tapi mmg tak berapa aktif sgt.... Blog lagi banyak entry dari FB.... hihihi

    Meh nak peluk sikit tanda selamat jalan... Have a safe journey :)

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Ummu..
    Alahaiiii.. sodih la pulak akak baco eh..
    Bab sodih2 ni.. memang fail tul la..

    ReplyDelete
  20. dlm happy nk balik terasa sayukn... yelh byk kenangan mnis dn pahit..
    semoga semua sht hndaknya dn dipermudahkn perjln itu nti..

    ReplyDelete
  21. Salam UAA,

    Macam sayulah pulak ya nak tinggalkan Fiji setelah lama bertamu di situ! Apapun kami di sini tak sabar menunggu kepulangan UAA sekeluarga! Hoping to see u on our date!

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum dik.
    Semoga Allah permudahkan segala urusan dan selamat kembali ke tanah air.Email hari tu masih on kan?..kelak kita terusan beremail ya.Salam mesra persahabatan.

    ReplyDelete
  23. Selamat kembali ke Malaysia..semoga dipemudahkan segala urusan dan selamat sampai :-)

    ReplyDelete
  24. welcome home!!!
    Akak dh htr friend request kat FB ya

    ReplyDelete
  25. Selamat kembali. Moga selamat sumenye. Nanti kite add akk kt fb ye.

    ReplyDelete
  26. Selamat kembali ke tanah air ... :)

    ReplyDelete
  27. as salam ummu lama tak komen maklumla saya sekarang sedikit busy tak sempat nak baca blog tapi update blog masih boleh selamat kembali ke tanahair tercinta saya dah add FB ummu kita sambung ukhwah di FB pula yer

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads