Monday, 3 November 2014

November Akhirnya Tiba Jua

Lama aku menunggu bulan november nie..bulan berganti bulan dan akhirnya ia tiba jugak..tiada lagi penantian tika nie..i will not look for calender anymore..ceehhh kunun..cumanya tiap2 beberapa hari en.AAA akan ckap sambil tunjuk jari 4 weeks more left...3 weeks more left..heheh..dia lak yg terlebih.excited kan.


Yng tak bestnya Nov ini adalah bermulanya daylight saving..cepatkan jam sejam but tuk muslim sama jer perasaan dia sebab jarak waktu shalat tuh tetap begitu..walaupun subuh yang asalnya kul 4 pagi menjadi kul 5am, namun isyak lak daripada kul 7.40pm menjadi 8.40pm ..agak lewat lah jugk kang..sebab nak kena tidur awal tuk bangun awal..kalo tido kul 12 mlm mmg berperang ngan setan nk bangun subuh jwbnya. masuk dapur lak kena awal sejm, dah tak sempat dah nk berqiraat,bertaranum..huhuhu

Sabar sahajalah..kalau bulan depan pd hari ini inshaalllah kmi akan bercuti2 bershopping2 kat Sydney..extra 1 malam lagi patutnya dah bertolak balik tapi Airasia sesuka ati jer cancel flight kami,..tensi nihh bgi the next day..sib baik masih within the 72hrs transit limit..hmmm bulih panjangkn cuci mata lah yer inshaallah.

22 comments:

  1. Selamat pulang kak sekeluarga..mesti perasaan bercampur baur..excited nak balik tanah air, tp at the same time sayu jugak nak tinggal kenangan2 kat sini kan..:)

    ReplyDelete
  2. Salam UAA,

    Wah, tak lama lagi nak berjimba di Sydney sebelum berlepas pulang ke tanah Malaya ya! Pejam celik, pejam celik, cepatnya masa berlalu! Mak Aji juga ada pengalaman dengan Airasia ni, main suka hati dia je nak tukar timing flight. Yang latest ni, bukan tukar timing je, tukar flight lagi - low costlah katakan, telan ajelah!

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kak nor. kak nor nok balik mesia ko? yeayy bulih la nok jupo :)

    ReplyDelete
  4. dah makin hampir dah ni..moga selamat perjalanan kak nor and family..
    skrang masa tuk nikmati pemandangan fiji abis-abisan..hehee

    ReplyDelete
  5. Masa ni tak sabar rasa nak jumpa M'sia tapi bila dah tiba masa nak bertolak tu kakak percaya berderai airmata nak tinggalkan Fiji yg penuh memori dan kasih yg terpahat selama berada di sana UAA.

    ReplyDelete
  6. Nanti tak lama lagi balik ke Malaysia, tentu kaki dah tak sabar untuk meranduk air banjir di musim monsoon yang dah mula tiba di Malaysia ini...

    Nota: Dengar kata Fiji dilanda gempa kuat semalam...betul ke..?

    ReplyDelete
  7. Salam UAA,
    cuma jasad ja lg ni ada kat fiji...hehehe...
    namun kenangan di fiji akan ttp abadi jgk akan dirindui nnti

    ReplyDelete
  8. Oo, transit kat Sydney ye. Okay la juga 72 jam sempat la jalan2 makan angin dulu. Kalau tak, bila lagi kan. Makin dekat dah masanya UAA nak balik ni. Saya plak yg nerves.

    ReplyDelete
  9. nak balik msia..lps sydney menuju ke kampung halaman..kelantan ye...
    ke jln2 KL dulu..

    ReplyDelete
  10. Tak lama lagi Fiji dalam kenangan...

    ReplyDelete
  11. Semakin menghampiri.. rasa sayu nak tinggalkan segala kenangan di sana kan..

    ReplyDelete
  12. Salam,
    Nak balik ye? Wah mesti seronok

    ReplyDelete
  13. wahhh.. nak balik dah ke.. huhu.. tingat masa saya duduk kat Uk dulu, daylight saving.. Subuh masuk kol 1.30am, 3.00am matahari dah naik.. takleh tidor dah.. haha.. maghrib kol 10.30mlm, Isha' kol 11.30 malam..

    ReplyDelete
  14. Kat sini baru pusing jam ke belakang, jadi malam pun makin cepat. Pukul 4 dah gelap.... huhuhu
    Bestnyer lah UAA... saya skrang duk mengira bulan lagi... Lambat lagi nak dapat kira minggu... huhuhu

    ReplyDelete
  15. salam kak...wahhh nak balik sini dh ke, mesti excited kan, tp mesti jgk sedih byk kenangan di Fiji tu...

    ReplyDelete
  16. amboi x sabar dah yer menghitung hari dah ni .. moga dipermudahkan semuanyer yer UA

    ReplyDelete
  17. Baru singgah blog ni... Uihhhh bestnya dok kat Fiji... kalau ada peluang nak gak dok obersea ni.. Fiji pun best jugak kan?

    ReplyDelete
  18. hohoooo menghitung hari.... enjoy detik2 terakhir di sana,,sedihnya... (saje nak kasi u tensi) hehehe

    ReplyDelete
  19. Hello november! be nice to them plz..

    ReplyDelete
  20. seronok bila duduk negara orang. makin luas ilmu dan prespektif.

    ReplyDelete
  21. Salam Ummu... rinduuu nyaaa... lama tak bertandang ..pekabar ummu & anak2.. moga sihat semuanya.. tak sabar nak balik Malaysia kan.. best nya... welcome home (ucap siap2)..hehe

    ReplyDelete
  22. Dah tak lama lagi tu kan Ummu ... mesti dah tak sabar2 ni, hari2 dok menengok kalendar :D

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads