Monday, 13 October 2014

Che Snake Diharijadi

Long time ago ternampak kat blog sorang rakan yg dia pernah buat pelbagai deco menarik kek besday anaknya tiap2 tahun..maka datanglah ilham tuk copy ideanya tuh..tambahan lak siaidan sangat fancy ngan binatang...walaupun cuma tengok kat dokumentari jer..

Planning tuh agak lama jugak dalam kepala..cuma yakin ngan tidak jer tuk membuatnya...maklumlah takut tak menjadi since mak nie taklah cermat sangat bab mendeco deco nie..since long weekend tuh kami ade guests, why not celebrate ngan dorang kan..

Last minute jugaklah pepagi lepas solat subuh approach sibapak tuk tulun mendeco..almaklumlah dia lagi kreatif banding ngan mak dlm bab2 nie..cuma siemak perlu tunjuk jer lah langkah2 tuk bagi dia idea..haaiihh sib baik dia setuju..lega mak takyah susah2 dan risau kot tak menjadi...huhuh


Pepagi seawal kul 6 buat kek..terus sejukkan ngan kipas..dekat kul 8 sibapak mula terkejar2 mendeco kek nie dalam bilik..kunun2 tuk bagi surprise kat Siabang..tetamu plak dok sebuk2 packing nak bertolak balik dah pagi tuh...

Potong jer tuk dapat shape..

Dicantumkan..dah jadi badan..

Tambah ekor ..kena bentukkan lah sket..

Kepalanya plak.

Siap sudah yang belum berkulit ...takut tak nengok? heheh

Masa tuk mendeco..salut buttercream icing jer...

Bagi corak sket..

Siap sudah...agak comot sketlah kan sebab nak cepat..

Besday boy tersangat surprise dan hepi dapat seekor ular...sayng nak potong dier...siap cakap esok buat kek buaya lak boleh..huhuh pastuh kek hippo lak yer?


p/s - punyalah sebok mendeco laki bini sampaikan lupa tentang pakaian & pokok limau purut yang hendak dikirimkan melalui tetamu tuh ke Suva...huhuhu

37 comments:

  1. salam UAA, panje nyo lidah ula tuh ummu hehehe...hepi b/day abe aidan...

    ReplyDelete
  2. salam sis..selamat ulang tahun utk aidan..moga diberkati dan dirahmati..

    ReplyDelete
  3. Ular hitam tu, takut skit negoknye...yg dah colour hijau cam frendly jer ular tu...ular daun ek....HB aidan.

    ReplyDelete
  4. hamboihhhh ular panjang..heheheheee..suka lettew abg..senyum lebar..
    kira pro jugak ni sekali buat jer dah jadik..seram tengok tang lidah..
    anyway, hepi besday aidan..moga cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  5. Cantik ular tu.. :)..happy belated birthday to Aidan..

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Lahir Aidan,

    Di doakan semoga aidan menjadi anak yang soleh dan taat pada abbi dan umi. Cantik kek ular UAA,berlingkar2. :)

    ReplyDelete
  7. Salam UAA,

    Macam tu caranya nak dapatkan bentuk ular tu ya! He he, jenuhlah nak fikirkan cara nak hasilkan buaya pulak! Anyway happy birthday again handsome boy!

    ReplyDelete
  8. kretip2 akak n suami, tak pyh nk tempah mahal2 bt sndiri je kan kak... mmg nampak muke hepi sgt si bday boy tuh... pasni tak sbr nk tgk camne kek boye ngn hippo lak heheheh...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ummu..
    maaf lama tak jengah.. agak kebizian dengan masalah di sana2 ni.. opis yang macam tempat pelarian.. dan macam2..

    Wahhhhh.. sangat creative la.. tak sangka begitu hasilnya lepas bersusah2 payah penat lelah ye.. :) seronok dan puas hati dapat menghasilkan sesuatu yg uniq dan menjadi kan..

    SELAMAT HARI LAHIR buat Aidan.. moga membesar sihat dan menjadi anak yang soleh.. aminnnn.. :)

    Nak di citer.. malam tadi Haikal membisikkan di telinga mama.. Nanti hari jadi haikal (bulan march tahun depan) haikal taknak kek.. mama beli haikal hadiah yang haikal paling suka dah ler.. ermmmmm.. nak henpon... :P eheheh

    ReplyDelete
  10. Yeay Happy birthday Abg Aidan...serius tak nampak mcm mnr dr sebiji kek nak jadi snake...creative! Sy fikir ummu akan letak miniature sana ke atas kek tu

    ReplyDelete
  11. selamat ulang tahun abg Aidan...

    ReplyDelete
  12. kreatip sgt!!..tak lalu plak nk telan kek bentuk snake nih..heheh

    btw Salam perkenalan dari saya di Putrajaya ;)

    ReplyDelete
  13. Boleh bukak kedai kek binatang ni dah UAA hihi.....
    Ular daun yeh? Kreatif mak pak ni bagus!

    ReplyDelete
  14. hoooooo takut weh.... kretip la u laki bini, at least kalau tak menjadi kang boleh minta bapaknya yang tanggung kerugian kan hahahahaha. Happy belated birthday Aidan, may Allah bless u.

    ReplyDelete
  15. ya tuhan comelnya kek!

    gigih pama nak sempurnakan niat si anak.

    pengorbanan tidak terkira dan tak mampu dibalas :)

    ReplyDelete
  16. mmg surprise sgt knor pun.. rupanya seekor ular... mmg bijaklh..
    kek ular yg sgt comel. gigih si ayah mndeko...

    nti nk buat untk mmd juga... gitu ye kaedah memotong shape ulr... good idea

    ReplyDelete
  17. happy birthday aidam.. muah... muah

    ReplyDelete
  18. kretifnya.. siap buat ular utk aidan. happy bday aidan.

    ReplyDelete
  19. Bangganya Aidan si umi dan ayahnya membuat kek! Anak tetap suka biar apa pun rupa!

    ReplyDelete
  20. Huih....takut nak kerat...nak dimakan pun aku terbayangkan ular goreng kat Siam tu....hahaha
    Anyway, hepi belated bday, aidan...

    ReplyDelete
  21. hahaha lawaklah..first time tengok kek bentuk snake.Apalah agaknya yg.koberdua sedang fikirkan saat nak bagi kek ni pd siabang aidan tu..apapun hepi belated bday, tuk aidan.assalammualaikum.

    ReplyDelete
  22. Wah sangat kagum buat kek snake. Tapi acik tak sanggup nak makan hihi

    ReplyDelete
  23. Selamat hari lahir aidan semoga menjadi anak yang soleh ....amboi kemain kreatif siap buat kek ular untuk aidan ...bangganya aidan

    ReplyDelete
  24. wah....rajin nyer.......agak memberikan idea lah..hihii.....leh mencuba ni....

    ReplyDelete
  25. Masih sempat mendeko..
    Selamat Hari Lahir buat Aidan.. moga membesar menjadi anak yang soleh dan sihat selalu hendakNYA.

    ReplyDelete
  26. Paling bahagia bila tengok anak senyum dan mak pun akan senyum bahagia jugak. Bertuah ummu suami hendak jugak membantu kalau suami akak dia tolong tengok je.

    ReplyDelete
  27. kreatifnyee,,tp saye tetap takut hahah..happy belated bday abe aidan..semoga jd anak yg soleh bawa kebahagiaan di dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  28. omey sgt ni..kreatip btl kak...save bajet

    ReplyDelete
  29. Canggih betul idea mak ayah beri anak ular masa birthday.... Bukan main happy nampak muka birthday boy.... Happy belated birthday to him... Moga jadi anak soleh :)

    ReplyDelete
  30. Apa yg kakak suka cooperation between UAA dan AAA demi anak
    Kalau budak besar mahu terharu melihat hasilnya - menarik kan:)
    Aidan masih anak kecil yg dia tahu happy tak terkata

    ReplyDelete
  31. Salam Ummu...
    wahh kreatif tu mendeco kek ular.. menjadik juga.. hehe..Mesti abg Aidan happy kan..suka tgk dia tersenyum tu... happy birthday abg Aidan..moga membesar jadi anak soleh, sihat, pjg umur & diberkati Allah sentiasa...amin...:)

    ReplyDelete
  32. Memang surprise! First time saya tengok besday cake bentuk ular. Nak makan takut kena patuk...hihihi

    ReplyDelete
  33. hepy besday..bagi penggeli ular komfom tak boleh makan ni..^^

    ReplyDelete
  34. happy belated birthday ^^ alololo mommy and daddy bertungkus lumus tu nak buat snake sbijik..

    ReplyDelete
  35. Hepi birthday Aidan !
    Yg hitam tu takut tengok tapi bila dah kaler hijau, comellah pula ular tu ... hehe

    ReplyDelete
  36. Cam x lalu la pulak nak makan kak.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads