Thursday, 11 September 2014

No Peace of Mind..

Assalamualaikum rakan2 blogger semua..

Harapnya korang semua sehat2 sahaja yer..singgah sekejap dialam maya nie tinjau2 dalam keadaan terburu2...terima kaseh kepada rakan2 yang bertanyakan khabar..

Seperti tajuknya itu adalah lebih kepada condition tuk berblog nie..heheh..

Bukan sebab tiada yang hendak diceritakan mahupun mood tuk berblog langsung takder  ataupun kekangan masa...cuma beberapa halangan yang melemahkan semangat aku tuk menulis entri dan jugak blog walking..

Pertamanya masalah notebook aku not available, kmputer buruk yg asyik sangkut internet jer ade kat umah..En.AAA bawak pegi sekolah sebab lappy dier rosak..biasanya awal2 bukak penggal memang busy lah banyak kerja nak dibuat..kat sekolah lak komputer limited..tak macam malaysia semua civil servant jer dapat 1 notebook kan..

Keduanya masalah paling besar dan tensi adalah masalah anakdara kecik aku yang terlalu bergantung, bergayut dan tak boleh hilang dari pandangan sket...nie nak ngabeh entri nie pun dah secawan air mata dah dier nanges..huhuhu

Dier memang pantang aku dok ngadap lappy nie ..mesti jaki tak senang duduk, takmo main sendiri..dok beriba lak asyik nak cucuk sana sini...huuuu...susahnya mak nie nak releks2 sket..

Nak ngabeh entri nie pun sangkut sangkut sebab asyik dok nanges nak pecah umah bila mak tak beri beri attention..takmo main ngan abang, takmo dok sorang2.nak mak jugak..mak sampai dok dalam jamban pun tiada ketenangan jiwa..huhuhu

Korang boleh pahamlah kan kalau nak berblog ngan tenangnya memang tak dapek..mengalahlah mak buat sementara nie...jadilah seperti mak2 singa yang biasanya dok baring2 jer dan anak2 mereka bermain riang disekeliling...huhuhu

Tengok mokcik nie gelang penuh lengan jiran sebelah pagar bagi terus jer pakai...

p/s-kengkadang aku tensi jugak sebab haper pun takleh buat sebab kena layan dier jer..tapi bila dier datang, panggil 'mum-mie'..terus cair jadiknya..

23 comments:

  1. hehehehhe redho kan jelah kak... dia nk bermanja nk wat camne kan....

    ReplyDelete
  2. as salam ummu..
    bila baca coretan ummu ni,teringat masa anak2 kecik2 lagi..mmg klu kita ni suri rumah..anak tak biasa dgn org lain..asyik bergayutan ajelah..

    tapi takpe kasih sayang yg diorg dpt..sepenuhnyalah..kan..kena sabar byk2lah..knor dlm pantang pun sorang2 juga..tak pernah mengharapkan org lain utk jaga..sendiri beranak sendiri jaga...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Ummu...
    hihi patut lah hilang2 skrg ni.. sebab anak dara tak boleh renggang ye.. Arissa dah pandai nak kan perhatian mak nya sentiasa.. biasalah tu.. sabor je...layan kan je puteri tu..dia nak manja2 lebih sikit...nti lama2 OK lah balik ..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ummu... pekabar putera & puteri di Fiji??? hehe

      Delete
  4. Takperlah...berilah perhatian penuh kat arissa dulu..kejap je mereka ini dah besar.

    ReplyDelete
  5. amik masa kak nor takpe..
    zee dulu masa anok sulong kena doh gini..lasung tokleh ngan ore lain..ngan ngasuh pon memulo tu sapa 2 bulan jugok baru oke..balik kapong meme melekat jer la ngan dio..tapi lama2 bila dah besar skit dale 2 tahun oke..baru boleh masuk nak ore lain..

    ReplyDelete
  6. yg part dok dlm jamban tu pun sama la. takleh ilang dari pandangan. kalo ada depan mata, dia main je sorang2... maksud saya, kalo saya tgk tv, dia boleh main sorang2. tapi bila saya bangun je nak gi buat kerja, mula la buat perangai. manja kot.

    comel gelang acicha tu. dah lama tak jumpa gelang mcm tu. comel sangat dia pakai.

    ReplyDelete
  7. salam UAA, patutla lama x bersiaran...lesen kena gantung dgn cek mek tu..hehhehe...comei doh cek mek ni...

    ReplyDelete
  8. hehehehe ok la kak..anak dh makin bsr mesti dia nk lebh perhatian..manja gitu

    ReplyDelete
  9. emmm, manja lah adik tu, biasalah dia yg paling kecik..

    ReplyDelete
  10. Itu yg dikata anak mak UAA. Manja benar ni kalau boleh tak nak berenggang.
    Tunggulah besar sikit dah pandai main sendiri masa itulah relaks.

    ReplyDelete
  11. kat ofis ni.. bolehlah update blog..
    kat rumah, spesen nilah juga anakanda ku..

    ReplyDelete
  12. normal la anak2 diusia mcm tu...nak perhatian mak 24 jam...

    ReplyDelete
  13. Amboi bukan main jangok lagi anak dara dgn gelang yg penuh gelang.... Normal la umur tu UAA.... nak melekat dgn mak 24 jam... Bila besar sikit, kita pula rindu nak jadi 'mak singa' sambil baring2 dan layan karenah anak...

    ReplyDelete
  14. I takat ni oklagi, tipah takat melalak kat ujung kaki i biarkan jer dia lagi, tapi nnt dah baya achicha ni kang, rasanya tak dapat jugak dah kot, dah pandai memberontak kan. heheheh rileks la u jd mak singa sebentar.

    ReplyDelete
  15. hehe samelah perangai anak kite kak..dulu kakaknye bergayut..habis kakak, sekarang turn adik pulak..maknye ntah bile la buleh stat rehat.

    ReplyDelete
  16. Salam UAA,

    He he he, bab cair tu tak tahan tu! Itu belum lagi dia buat muka seposen/welfare bila kita nak marah dia selepas dia buat kecah/salah! Mak Aji pun gitulah juga dengan Mikhail. Kita nak menaip mulalah dia nak menaip juga, berebut keypad aje. Bila mami dia dah balik, selesai dinner, barulah ada peluang nak menghadap PC.

    ReplyDelete
  17. Pandai dia curik perhatian mak dia..
    eemm.. demi anak kurelakan jua.. ;)

    ReplyDelete
  18. Patutlah sunyi sepi jak Ummu ... rupa2nya sedang melayan anak dara yg sorang tu...hehe

    ReplyDelete
  19. patutla diam ja .....payah jugak kalau anak nak bergayut jer apa kerja pun tak boleh buat

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum ummu..
    apa khabar.. masuk sini hari isnin lepas.. tapi tak de citer.. mesti ummu bizi melayan anak dara ye.. :) apa pun semoga semua nya berada dalam keadaan sihat walafiat ye.. :)

    ReplyDelete
  21. Salam Singgah ! lama x ke sini, klu dulu ummi rajin citer2 kan kisah kawan2 blog dier, skang ni Ummi pun sama busy mcm saya huhuhu

    ReplyDelete
  22. Salam ummu biar la seminggu da pun......ummu berperang dengan adik...sy ni dengan Si abang sindrome nak full attention....sabor saja lah kan :D

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads