Friday, 15 August 2014

Zaman Budak Hingusanmu..

Sedang aku duduk2 memerhatikan anak2 kecil leka bermain sesama sendiri, molampat bergelak ketawa ria, maka terdetiklah dihati..

"zaman aku dah berlalu..kini zaman anak2 pulak bermula..."

Mengimbas zaman anak2 melalui zaman kanak2 anak2 sendiri lebih terkesan dihati..rasa dekat dan begitu menggamit...

Hari terakhir persekolahan tuk penggal ke2 semalam..nampaknya tinggal 1 term jer lagi untuk kami disini..inshaallah..aku dah tak sabar nak packing nie...

Bersama his BFF ...hari2 pun asyik dok mention Rais..Rais..Si Rais pun asyik citer pasal Aidan jer kat umah..sangat rapat dan si Rais takmo pegi sekolah kalau Aidan tak datang..takmo kawan dengan yang lain....hehheh

Budak yang paling chubby dalam tadika rasa aku inilah yang baju biru tuh hehehe..lihatlah keboroian budak sorang nie....batuk tak bagi makan aiskrim pun tak dengar kata nak jugak...terpaksalah turutkan takut bertantrum kang plak, malu mak satu sekolah kang....

Adik bo layan abang2..muka bosan jer...bila aku melihatkan mereka nie lantas terpikir bagaimana yer kalau mereka besar nanti..kalau mereka membesar bersama2...tapi kemungkinan itu tidaklah rasanya...

Adik dikerumumi lebih ramai lagi..cukup suka dorang main cubit2 pipi baby...adik jer cam malas nak layan...sib baik dia diam jer tak nanges...

Kalau Obama ade memori tadika di Indonesia, ade hati nak bandingkan anak hingusan dier ngan Obama lak..huhuhu inshaallah memori tadika di Fiji nie ibunya titipkan tuk Aidan disini...pernah kami cakapkan padanya one day dia mesti balik semula kesini, carik rakan2 sepermainannya..buat kerja2 dakwah bila sudah besar dan berilmu nanti...inshaallah..

17 comments:

  1. alahai sedih pulak dengarnya....terlalu jauh Aidan akan tinggalkan memori sewaktu kecilnya...

    ReplyDelete
  2. Salam Jumaat Ummu.. seronok bila tgk anak2 membesar depan mata kita kan? bermain, bergaduh..mcm tu lah kita dulu masa kecil2 dulu... zaman yg bgtu indah bila dikenang.. InsyaAllah abg Aidan akan dtg Fiji lagi bila dewasa.. menabur bakti & ilmu...

    ReplyDelete
  3. Salam UAA,

    Cewah Abang Aidan dok keeping guard over Arissa! Cayalah abang! Arissa jadi inti/pusat tumpuan pulak kat tadika tu ya. Moga harapan UAA menjadi kenyataan, amin!

    ReplyDelete
  4. obama mungkin ada memori camni, cuma malu nak tunjuk...hehehehe. budak berdua ini bertuah sebab ada memori yg berlainan dari mereka di tanahair.

    ReplyDelete
  5. Salam,

    In shaa Allah dia akan bertemu semula dengan rakan-rakan sepermainannya. I harap semuanya going well ye semasa pindah nanti.

    ReplyDelete
  6. inysaAllah satu hari nnt aidan akan kembali ke fiji utk berdakwah. sebak kejap bila baca ayat tu. terasa mcm dah tengok perkara tu terjadi, mcm dlm filem.

    yg si rais tu main petang2 pon pakai semat gitu ke. siap jeans dgn kemeja.

    ReplyDelete
  7. insyallah.
    satu hr nanti. umi dan rancang nak blk malaysia ke?

    ReplyDelete
  8. Suatu hari Aidan akan print gambar2 ini dan cari mereka di sana. Kenangan yang akan sentiasa bermain di jiwa.

    ReplyDelete
  9. Kenangan untuk dia.. mana tau bila besar nanti dapat berjumpa semula..

    ReplyDelete
  10. Insya Allah... semoga impian murni UAA tercapai...besar pahalanya tu :)

    ReplyDelete
  11. Siapa tahu mungkin nanti mereka buat re-union dan bersua kembali selepas puluhan tahun berpisah...

    ReplyDelete
  12. As Salam UAA,
    sedih plk bc n3 ni...dah besa abe aidan...

    ReplyDelete
  13. dh tak lama lah akak sefamily kt sana yek... kenangan terindah tu kak... bkn semua org merasa membesar di negara orang

    ReplyDelete
  14. Aminnn... Insyaallah .. menjadi daei dan pendakwah yang berilmu nanti ...ya Aidan ...

    ReplyDelete
  15. Nanti apa la Rais nak buat bila Aidan takder kan, kesian dia. Eh lagi kesian Aidan la... tapi takper.. ini semua extra knowledge and experience for him.. and the exploration begins (macam ayat intro filem tak?)

    ReplyDelete
  16. Salam ummu...tengah buat apa tu...betul lah..makin jarang tengok blog...makin rasa eh cepat nya Arissa n Aidan membesar! Aidan nampak betul semangat tubuh nya...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads