Monday, 11 August 2014

Tak Cukup Tangan..

Terima kasih rakan2 yang menjenguk aku wpun blog dah beberapa ari tak update..

Actually bukanlah sibuk sangat ..cuma anak dara kecik sorang nie sangatlah demanding lately..sebab dia dah mula berjalan sikit2 sangatlah memerlukan perhatian dan sokongan dari maknya..kalau aku lepas tangan sikit, dia tengah semangat nak berjalan mesti dia marah dan mula bertantrum..kalo bapak atau abang pimpin taknak..nak mak jugak..sampai mak takleh nak buat kerja2 sampingan..kena layan dia jerr...

Actually dia tuh boleh jer menapak cuma masih takut2 ngan kurang kompiden jer nak jalan sorang sorang..

Kalau duduk jer dimeja nie mesti dia cam nak ngamuk gitu..huhuhu..memang limited lah masa nak buat kerja lain..last2 aku pun jadi tak bersemangat..nak sapu sampah pun tak semangat huhuhuh



Setahun sebulan dia boleh berjalan...cam abang jugaklah..takperlah lambat tak cepat cam kengkawan lain janji alhamdulillah at the end dapat jalan jugak kan..:)

22 comments:

  1. Salam UAA,

    Sibuk melayan Arissa berjalan ya! Sekarang sibuk layan berjalan, jap lagi sibuk mengejar pula!

    ReplyDelete
  2. Oklah..family 1st

    Selamat Hari Raya :D

    ReplyDelete
  3. Takpe Ummu ... layan dulu sikecik tu ... lepas ni jenuhlah ko nak kejar2 si Arissa ... hehe

    ReplyDelete
  4. sibuk benar ni..
    tahniah yer acicha..dah leh jalan yeayyy..

    ReplyDelete
  5. sejujurnya saya rasa macam nak berhenti kerja ja bila anak nak mula berjalan ni asyik tejatuh kepala terhantuk sedih .... kita rasa cam nak nangis pun ada tak sampai hati tengok dia sakit.... tumpukan pada Arissa dulu ummu bila dia dah ok boleh aktif semula

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya..maaf zahir batin

    ReplyDelete
  7. Tuan puteri punya kerenahlah ye ni buat ummu dia jadi dayang:)
    Masa ini nak berpimpin UAA. Tak lama dia berlari kena mengejar pulak. Pintu tak boleh leka terbuka mahu dia masuk kebun memetik cili/kacang yg ada:)

    ReplyDelete
  8. takpe kak.... layan ke jd anak dara tuh.... biar dia betul2 kuat nk jln sendiri... tp jgn sunyi lama2 nnti kami rindu

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ummu...tahniah2 dah boleh berjalan pun dia yer...:)

    ReplyDelete
  10. salam UAA, sibok coach acicha bejale ruponyo...ingat berehat lps sapa target sejuto doh ...hehehe...

    ReplyDelete
  11. salam, singgah sini dari blog okje =)
    anak saya dulu yang sulung setahun sebulan baru berjalan
    paling kecik pula setahun lima bulan baru berjalan
    ada caka-cakap yang menyakitkan hati
    yang penting dia dah berjalan dan rock my world =)

    anyway done follow sini
    ada masa moh singgah blog saya pula ye
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
  12. Masa bebudak tu kecik2 memang mak ayah pening kepala, bila mereka dah besar2 mak ayah ringan kepala, seronok tengok kejayaan mereka mengejar impian masang2...

    ReplyDelete
  13. Hampir sebulan tak tgk blog..Arissa tengah berusaha nak jalan daa...kejap je ni takut-takut nanti laju lah tu...:D

    ReplyDelete
  14. perkembangan setiap kanak2 berbeza kan, ada yg cepat boleh jalan, bercakap dan sebg tapi asal normal ok ler tu...dia dah biasa esok kita pulak yang tak terlayan kan...

    ReplyDelete
  15. salam Ummu..wahh puteri Arissa dah boleh berjalan ye... good girl syg... lepas ni kena mengejar dia lah plak... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mood rajin hari ni..tu yg dok mai intai puteri Arissa & abg AIdan...

      Delete
  16. Part bertantrum yang tak menahan tu.. huhuhu.. terpaksa abaikan sekejap kerja-kerja rumah..

    ReplyDelete
  17. Selamat hari raya aidil fitri maaf zahir batin ya..tahun depan beraya di Malaysia ya..yeahhh

    ReplyDelete
  18. Achicah baru dapat kaki ....mmg le gitu tengah kemaruk hehe...
    Tapi mamalah pulak yg dikerjakannya.....dia rasa selamat agaknya dengan mama tu yg mama aje yg dicari tu....

    ReplyDelete
  19. tangan ibu lebih erat memimpin gitu, hehehe.

    My JJ dulu masuk 3 bulan dah boleh meniarap sendiri, tapi si Tipah ni tanda nak mengiring pun belum ada, tapi I tak kisah... kalau boleh tak nak dia membesar terlalu cepat huhuhu.

    ReplyDelete
  20. nantu macik lyd ni dah pandai berjalan ye. yg si luth tu masih lagi takut2. sbnrnya dah boleh sgt dah berjalan. kalo pimpin tangan bertatih kemain laju berjalan siap berlari. bila lepas tgn je terus duduk. takut. atau mungkin manje lebih. hehehe...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads