Monday, 25 August 2014

Red Velvet Post Anniversary

Pada hari ulangtahun jumaat lepas, dari awal pagi dia sibuk ngan urusan pengkebumian jenazah kepada family yang rapat ngan kami..dan aku menunggu dia bawa balik barang2 nak buat keklah hajatnya hinggalah lepas maghrib baru dia balik umah...uh uh uh..manalah sempat nak buat lagi dah kan..

Aku tak marah atau merajuk pun.....sebab faham kan...hehehe

So esoknya aku meneruskan jugak hajat nak buat kek anniversary dengan kek yang baru pertama kali dicuba...

Red velvet seperti resepi..sedap dan lain daripada kek yang biasa dimakan...malu kat tukang kek pro KNOR tayang kek yang berserongeh nie..

Kek nie sangatlah laku dari suami isteri hinggalah anak2 sukakannya wpun pertama kali buat dan makan...alhamdulillah..

Resepinya daku amek kat allrecipes sini...

Nie tempek lak gambar majlis aqiqah yang kami hadiri semalam..tuk sesaper yang rindu nak tengok tuan tanah kan..heheh..perasan sangatlah tuh..

 Yang tepi kanan tuh tuan umah tapi baby aqiqah tuh cucu dierlah..yang 2 kiri tuh adalah rakan2 baik aku kat sini..cikgu2 sekolah...tudung baru tuh aku pakai..heheh yang Suzi Isa kirimkan dulu..

16 comments:

  1. Takziah buat keluarga yg dijemput mengadap Allah.
    Alhamdulillah hajat nak membaking red velvet - mendai pulak tu. Cantiklah tu UAA
    Walau kali pertama kalau tangan dah biasa membaking pasti akan jadi juga.

    ReplyDelete
  2. salam kaknor..
    lamo tok hapdet nih..heheee..menjadi la tu kek nya..almost perfecto..
    tingin lak tekak ni nak makan..kalo kat SR seslice pon dah 10hengget..huhuuhuu..
    nak buat cam rumit skit..malas camni la..banyak alasan..

    ReplyDelete
  3. Takziah pada keluarga yg meninggal dunia..
    wahh..kira hebat lah ni..1st time buat dah menjadi Ummu... sedap lah nampak kek tu.. hihi..terubat rindu pd tuan tanah & anak2... hehe

    ReplyDelete
  4. As Salam UAA.. emmm, manjanya dua2 anak kesayangan tu..

    ReplyDelete
  5. patutlah knor tersedak ni...
    dah semua suka mesti super jadi n super sedap...
    lain kali boleh buat lagi dan lagi..balik malaysia nti boleh jemput knor n rakan2 mkn2 ye..

    ReplyDelete
  6. innalillahhiwainnailaihirojiun

    ReplyDelete
  7. as salam ummu wah red valvet kegemaranku...tapi tak pantai buat...bila la agaknya dapat tengok muka ummu yang jelas...

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap kek tu Ummu ... merah yg menyelerakan gitu :)

    ReplyDelete
  9. Warnanyapun dah menyelerakan, saya belum pernah try buat sendiri lagi.

    ReplyDelete
  10. sedap nampaknyer kek tuh kak... walaupun baru 1st time mencuba...
    kata nk ubatkan rindu tp napa di tutup mukenyer kak hehehhe...

    yg sebelah akak berbaju biru tu org sana ke org malaysia? nmpak putih n muke melayu

    ReplyDelete
  11. kita punya aniversarry hr sabtu.. leh share lah kek dgn ummu

    ReplyDelete
  12. Tak sempat lagi try buat kek ini walapun bahan dah beli lama....agaknya dah expired

    ReplyDelete
  13. As Salam UAA, mmg teliur la tgk kek red velvet tuh...rasanyo kalu guna ubi bit lg ori ummu..nak2 ubi bit hok tane seniri...hehehe...
    nak kena try jgk la...

    ReplyDelete
  14. wah..kek merah...semerah cinta u ollssss kan..hehe.....

    ReplyDelete
  15. Jangan pandang pada rupa.. ;)

    ReplyDelete
  16. Salam UAA,

    Ingat ya yalah nak tayang muka, rupa2nya tak juga, haisy!! Comeynya kek anniversary, Mak Aji belum pernah buat lagi RV ni, terliurlah pulak, cuma Pak Aji ni sikit alergik bila tengok coloring kek atau biskut yg agak daring macam ni. Mak Aji nampak sedap je!

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads