Wednesday, 27 August 2014

Alhamdulillah Visa Dah Lulus..

Rasanya lama dah tak citer pasal kebun kan...KIV dulu lah kan..tak sempat masa nak amek gambar..citer tanpa gambar psl kebun mana best kan...

Ok share sketlah psl progress nak bungkus baju nie kan...heheh...

Alhamdulillah permohonan kami tuk transit visa kat Aussie telah diluluskan awal minggu nie...bukan niat nak riyak yer..:)


Nie jenis elektronik visa..dah takder yang jenis lekat kat passport lagi...

Alang2 transit kat Sidney sebelum amek flight to KL baiklah transit lama sket kan daripada dok terpruk dalam airport berejam2 kan..actually tuk transit nie depa bagi 72 hours jer limitnya..tak boleh lebih walaupun 15minit...huhuh..3 hari nie cukuplah singgah cuci mata sambil cuci poket laki kan..kalau nak apply visitor visa tuh setakat seminggu tak berbaloi kan, kurang2 sebulan baru berbaloi dngan bayaran..

Kalau tak salah aku dalam FJD150 (+-MY250 lah kot)jugak tuh tuk visitor visa..kalau 4 beranak kang dah $600 ...belum campur tiket lagi tuh..benkrup pok kamu berduo..

So kos tuk transit visa sebab guna agent (tak apply online) dalam $200 lah totalnya 4 beranak...cuma bab penginapan tuh alhamdulillah kami bermalam rumah rakan yang telah migrate kat sana...depa lah nanti jadi tour guide kami inshaallah..

Sydney...mung tunggu aku maghri deh, masok sedak2 tuuhh....hehehe

25 comments:

  1. kalo stay seminggu best gak tu kak nor..bukan selalu dapat pegi sydney..hehehee..
    kiranya dah tak lama la nak jejak kaki ke malaysia..masih nak duk puchong lagi ke nanti??

    ReplyDelete
  2. ambil peluang melancong sebelum balik ummu..
    kalau tak, tak tahu bila lagi..
    welcome home ye...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... bila perancangan dah setel cerialah jadinya
    Kemas-kemas mana yg patut sampai masa terbanglah UAA dgn family:)
    Bestnyaaaa....

    ReplyDelete
  4. Seronoknya dapat menyaksikan keindahan negara orang. :)

    ReplyDelete
  5. As Salam UAA, syukur...
    kira jimat byk, tu kalu ada tempat menginap...selamat berangkat dan hrp semuanya berjalan lancar...

    ReplyDelete
  6. bestnya, dapat jln2 dulu sebelum balik sini...

    ReplyDelete
  7. Tentu mereka yg disayangi di Malaysia dah tak sabar2 menunggu kepulangan UAA dan keluarga....
    Selamat kembali ke bumi tercinta....

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..urusan di permudahkan ya Ummu.. pasti seronok dapat singgah Sydney nanti..sekaligus lah jalan2... welcome home Ummu (wish awal..hehe)..

    ReplyDelete
  9. Wow seronoknya dah nak balik....sebelum tu makan angin dulu yer....semoga selamat sampai bumi malaysia tercinta

    ReplyDelete
  10. Selamat balik kampung Ummu dan happy holiday di aussie

    ReplyDelete
  11. mesti dah tak sabar nak balik...sian kebun kena tinggal nanti...

    ReplyDelete
  12. Semoga perjalanannya lancar..cuci mata puas2 tau..asyik cuci tgn lps msak je kerjanya...

    ReplyDelete
  13. Ummu dah nak balik sini....ini balik terus..ke balik bercuti saja....best tu boleh singgah cuci poket kat aussie yippieee...:D

    ReplyDelete
  14. Sambil menyelam minum air dpat juga merasa berjalan2 di sana.

    ReplyDelete
  15. Salam UAA,

    At last, nak balik dah pun. Selamat bercuti di Sydney sebelum balik kampung! Bye-byelah kebun kat sana ya!

    ReplyDelete
  16. Baru tahu yg kena ada visa utk transit di Aussie...
    Happy holiday to Sydney...
    Best nyer dah nak balik M'sia..

    ReplyDelete
  17. Selamat bercuti di Sydney sebelum kembali ke Malaysia.. ;)

    ReplyDelete
  18. Salam..
    hari tu dah mai dah jelajah pelusuk umah u ni tapi tak dapat komen.. u know la bila bw sambil meriba anak kecik kan. enjoy ur sydney trip yer :D psttt i pulak macam sedih u nak balik malaysia... tak tau bakpo.

    ReplyDelete
  19. wahh...akak yg membaca pun turut rasa teruja...gembira dan sedih,kan...sedih meninggalkan Fiji..gembira pulang ke malaysia

    ReplyDelete
  20. Betul tu UAA....alang alang dah transit ke sana elok benolah makan angin....hehe ....Tempat penginapan pun dah ada, apa lagi.....jangan lupa ambik gambo banyak banyak...

    ReplyDelete
  21. waa ada peluang cuti cuti aussie kan UAA....72jam banyak leh nyopink tuu

    ReplyDelete
  22. Salam kak nor..ayut datang singgah...ayut baru bace jgk entry akak...nak balik kl ke?excited x?? Hihi

    ReplyDelete
  23. Salam kak nor..ayut datang singgah...ayut baru bace jgk entry akak...nak balik kl ke?excited x?? Hihi

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads