Saturday, 7 June 2014

Roselleku Tersia-sia

Lantaran tak cukup masa tuk  berada dilaman
bukan aku tak sayang..tapi limited time yang aku ade
nak tuai, nak bersihkan..nak proses lagi..
kutangguh..tangguh akhirnya beginilah ia..


Matang sudah..


Menjadi benih..


Haruslah lepas nie aku tak bertanam roselle lagi ...

10 comments:

  1. salam Ummu. .sayang juga kan tak sempat tuai.. teringat jus rossele yg sllu ummu buat tu.. :)

    ReplyDelete
  2. Sayangkan UAA bila terbuang macam tu.. sama dgn akak dah menjadi benih semuanya.. smpi en suami tegur kenapa tak ambil buat jus.. masa kita yg sgt terhad skrg ni kan UAA..

    ReplyDelete
  3. Huhuhuhu... sayang nyer.. tak apa la nanti boleh cuba lagi :D

    ReplyDelete
  4. Tak apalah...lain kali boleh tanam dan tuai lagi utk dijadikan jus....

    ReplyDelete
  5. Salam UAA, besa betui btg pokok roselle tu...tua bena doh napok nyo...molek tane semula la ummu....hehhe

    ReplyDelete
  6. Kita serupa ummu bab Roselle ni sy pun tak sempat tuai...skang anak pokok berpuluh-puluh ada

    ReplyDelete
  7. .. yang jadi benih tu biarkan subur lepas ni.. ;)

    ReplyDelete
  8. takpelah dah takde rezeki kan....boleh wat benih lagi..

    ReplyDelete
  9. lama tak datang sini..pc & internet baru ja ok..
    sayangnya rossele tu tak sempat dituai..dibuat jus,kan..

    ReplyDelete
  10. Alaa, sayangnya. Baru je baca dalam buku Rasulullah is my Doctor tu, yg roselle ni kaya dgn vitamin c.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads