Wednesday, 11 June 2014

Bila Dak Pompuan Mula Melasak


Perkembangan terbaru sejak masuk bulan ke 12 nie dah mula berdiri, melepas tangan..siap tepuk lagi tuh...dah semakin berani dia bangun sendiri..tapi kalo kita suruh kalau mood dia tak baik, bo layan jer.. dah pandai merayap berjalan pun masih jugak dok melekat kat kaki si omak...hmmm kalau pepagi semua orang takder pegi sekolah tak mo dia main sorang2..kalau si omak ngadap laptop nie, tak senang duduk..mulalah dia dok datang kat kaki suruh amek dia..riba jer mulalah meng'graber' semua sambil hentak2 keyboard mak nie..susahnya nak layan internet skrang ngan dia nie...kalau si omak baring2 berdekatan ngan dia barulah dia nak main..huhuhuh..manja btul dak sorang nie..


Dah tu lak makin terer manjat..kalo dok ngan aku tak berani dia panjat..tapi balik jer siabang tuh melasak dua2 orang..dia pun join sekaki memanjat..risau mak nie, kecik2 takut jatuh kang tak pasal lak...tapi tengok dia dah pandai turun jugak tuh...hmmmm..makin penatlah nak kena monitor dua2 ini  budake...

Nie lah sebabnya aku slow bw skrang nie....hmmmm

16 comments:

  1. fasa makin mencabar nih..dapat kaki menyelongkar la keje dorang..
    abg aidan lak di skol ngan sape lagi acicha nak main..mesti la omak jadi mangsa..haahaa

    ReplyDelete
  2. amboi aktifnya..

    org kta bijak nti

    ReplyDelete
  3. Salam Ummu..
    dah masuk fasa lasak ye anak dara sorang ni.. hehe.. kena extra berjaga2 tau.. normal lah kan Ummu.. Arissa dah start nak explorer dunia dia... hihi

    ReplyDelete
  4. Hihi... tengoklah tu bersungguh nak panjat kerusi dan duduk dgn abang.
    Dah makin pandai nak berteman sebab itu bila ada abang Aidan seronoklah adik.
    Mana dia fikir ummu dia bimbang ke apa:) Apa lagi ada abang yg layan - tambah seronoklah dia:)

    ReplyDelete
  5. sel-sel otak dah bercantum untuk explore lebih banyak benda ya acicha...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. bila dah pandai berdiri tu cepat ajer dia menjln nanti...masa tu lagi ler penat nak kejar2 pulak...

    ReplyDelete
  8. salam ummu....perkembangan yang sangat memberangsangkan...alhamdulilah.Tapi tang rambut tu bilalah nak lebatnya...

    ReplyDelete
  9. bagus bakal menantu macik ni. Berani. Si luth jugak yg takut2 nak lepas tangan. Kalo pegang, laju je dia melangkah siap nak berlari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko dah minang utk Luth ke Lyd? ishk2 cepat lah kau dapat menantu..

      Delete
  10. Kena jaga2 sikit dengan barangan elektrik, budak2 usia begini suka mencuba sesuatu yang baru kerana rasa ingin tahunya yang begitu kuat...

    ReplyDelete
  11. As Salam UA..

    lama liya tak jengah sini.. bizi dengan bby kecik 7 kehidupan hehe... Dah besar dah arissa... aktif sungguh ^_^

    ReplyDelete
  12. suka dgn peringkat umur ni..keletah yang manja nakal...

    ReplyDelete
  13. Salam UAA, besa doh anok dara ni...buleh tulong masak dah ni....hehehe

    ReplyDelete
  14. Tambah mencabar lah lepas ni Ummu bila arrisa dah start berjalan ...hehe

    ReplyDelete
  15. Sekejap je dah setahun yeh UAA...esok esok dah pandai berlari pulak...tambah bizilah umi mengejar dia. Budak mmg mcm tulah UAA ...lelaki ke pompuan sama jer...biarlah dia aktif dpd pasif

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads