Saturday, 10 May 2014

Yang Tak Sempat Nak Diuruskan

Rasa agak teruk jugak demam aku kali nie yang terkena sejak Ahad lepas, hingga semalam pun masih panas sejuk panas sejuk badan..seminggu takder selera makan..nak asyik telan ubat pun dah naik bosan dan nak termuntah...huhuh

Alhamdulillah hari nie walaupun badan rasa taklah sekuat mana tapi bolehlah buat sikit2 kerja sebab demam tuh rasanya beransur kurang dah..inshaallah..

Sori dan terima kasih jugaklah buat korang yang rajin datang melawat rumah aku nie wpun aku hanya sempat auto publish jer dan semalam langsung tak larat dan bukak komputer..nantilah aku pelan2 gie umah kengkorang..:)

Dalam seminggu aku tak dapat kuar umah risau jugak ngan benih2 yang aku semai masa hari yang terkena demam tuh..dahlah En.AAA pun tak berapa sehat jugak..kena takeover keja2 umah pun jugak..terkejar2 dia nak uruskan semua..nasiblah kalau dia dapat jaga semaian aku tuh...

Apapun tawakkallah..ade rezki, ade..kalau tak menjadi inshaalah kena try tanam balik selagi ade benih...

Somehow alhamdulillah pagi nie bila aku curik2 kuar jap tengok keadaan dilaman tuh nampaknya ade yang tumbuh jugak...

 Timun. Nampkanya ade lah dalam lubang yang dah bercambah

Kacang buncis pun mula bercambah jugak.

Semuanya dari benih yang dikirim oleh Uncle Adam dari Kanada tuh..cepat2 jer aku cuba tanam sebelum benih expired...alhamdulillah nampaknya benih yang dikirimnya so far menjadi..alhamdulillah.

17 comments:

  1. salam kak

    jaga diri. sini cuaca pon kejap hujan lebat 1 hari. kejap panas berdengkang 2hari. rotate.

    biji benih kalau dh bcambah memang kena tengok selalu kan. hehe.

    ReplyDelete
  2. Moga membesar dgn sihat hendakNYA..

    ReplyDelete
  3. lupakana dulu pasal berkebun tu...bagi badab betul2 fit baru sambung semula....

    ReplyDelete
  4. Cepat sembuh UAA..
    Alhamdulillah elok bercambah benih yg disemai tu UAA.. insyallah ada rezeki utk menikmati hasilnya ;)

    ReplyDelete
  5. salam...moga UAA sihat seperti sediakala..
    emmm...bestkan rasa hati klu benih yg kita tanam tu bercambahkan...nanti cepat ajer pokok2 tu berbesar...

    ReplyDelete
  6. assalam... semoga terus sembuh.. akak kat sini pun sok sek sok sek dpt running nose... demam pun ye juga. lepas ni boleh la makan timun pula..

    ReplyDelete
  7. semoga cpt sehatnya ye...aktiviti outdoor pun ok..bercucuk tanam ke..

    ReplyDelete
  8. Harapnya cepat sembuh ya Ummu..risau juga kan klu demam lelama ni.. apapun respek dgn Ummu..dlm pada tak sihat tu sempat juga tanam benih2 tanaman tu... hihi

    ReplyDelete
  9. Semoga cepat sembuh Ummu...tak pergi ke klinik ke

    ReplyDelete
  10. Salam UAA,

    Kesiannya demam sampai dekat seminggu tu! Kalau kat sini dah risau takut denggi je! Harap demam biasa2 ajelah ya. Sehari dua lepas Mak Aji terpandang berita katanya ada gempa bumi kat Fiji, terus teringat UAA!! Takde apa2 ke?

    ReplyDelete
  11. Sy pun dah berjangkit ni...Semoga ummu cepat sembuh sepenuhnya...yelah kalau menyusu badan lg lah tak elok nak ambik ubat macam2

    ReplyDelete
  12. Jangan lupa makan ubat (jika perlu)..dan semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  13. Hope you are feeling better. Nice photos.

    ReplyDelete
  14. Pucuk muda gitu dapat dek siput sedapnyaaa...haha

    ReplyDelete
  15. Semoga cepat sembuh. Seronok tgok kegigihan UA berkebun.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads