Thursday, 22 May 2014

Pakchoy & Kuey Tiaw

Kalau ade dikalangan peladang yang paling zalim terhadap tanamannya, tiadalah terkecuali peladang sekangkang monyet di Ba Town nie..kenapa dia dikira zalim?

Kerana dia kurang belas kasehan pada tanamannya yang masih kecik..baru nak jadi muda remaja sudah dituainya..

Pakchoy nie eloknya tunggu seminggu lebih barulah besar sikit banyak 'isi' sikit tapi oleh kerana takdek stok sayur lain yg ready..maka jadilah mereka ini mangsa..

Mangsa kerana tuan peladangnya nak makan kuey tiaw...

Simple jer...tapi jangan underestimate kesedapannya ...heheh..angkatlah bakul sendiri.. sebekas nie dia sorang jer makan walaupun 3 round heheh...orang lain surrender sebab takut pedas...:) Setiap kali memandang gambar nie membuat aku telan liur lagi...huhuh

Korang bekfes ngan kuey tiaw goreng tak pagi nie? asik2 nasik lomak jer...aku sebenarnya jeles sebab takleh beli siap dah...huhuh

16 comments:

  1. Salam Ummu..
    pagi2 bertandang kesini..nampak plak kuey tiaw sedap ni..aduii laparr dahhh...haha..
    takpelah, tuai sayur tu pun utk dimakan...bukan membazir pun...hehe

    ReplyDelete
  2. sama dgn sarapan hari ni...

    ReplyDelete
  3. macam ada letak daun pudina aje tuhh...betul ker pudina or daun sup..

    ReplyDelete
  4. Dalam kuey teow tu ada cili potong ke...adusss...meleleh sampai keyboard ni..

    ReplyDelete
  5. sedapnya nampak mi ni.. sayur time nak2 matang mmg sedap tuai sbb dia masih "manis" :)

    ReplyDelete
  6. angkat bakul sendiri tu wajib kak nor..
    hahaha kito sini telan ailio jah la..

    ReplyDelete
  7. Salam UAA, kalu boh lada jeruk kicap lagi terangkat tu ummu...hehehe

    ReplyDelete
  8. Sape lagi nak puji kalau bukan diri sendiri.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  9. Kuey tiow goreng ni kegemaran akak Ummu...

    ReplyDelete
  10. Tapi kakak tahu memang sedap sebab kakak penggemar kuey-teow goreng:)

    ReplyDelete
  11. kami selalunya makan kuey tiaw petang atau malam jer

    ReplyDelete
  12. ada juga skali skale. Tapi kalo kue tiaw yg pagi2 ni dia dah siap2 goreng. So, tak panas2 sgt.

    ReplyDelete
  13. Salam,
    Sedap nampak kuew teow tu.Kuew teow tu beli yg siap atau home made?Kalau home made leh la share recipe.Kikikiki!Kat Ausssie ni payah nak jumpa yg halal.

    ReplyDelete
  14. Sy breakfast dgn mee grg pg ni....biasa klu sy nk grg kue teow...semalaman sy perap kue teow dgn kicap

    ReplyDelete
  15. mana dapat kue tiaw tu UAA...so sedaap

    ReplyDelete
  16. baru lepas sarapan kuew teow berkucai...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads