Wednesday, 7 May 2014

Jangan Tutup Pintu

Untuk aunties yang rindukan citer Acicha nie..nothing much yang menarik except sikit sebanyak skills yang dia baru dapat...salah satunya dah terer bukak pintu..

Sejak dia pandai bukak pintu nie, masa dia pintu kena tutup pintu betul2 rapat..kalau setakat tutup gitu jer dia memang leh bukak...pernah satu hari aku berada didapur, tengah menikmati hidanganlah..tetiba bila aku berpaling alangkah terkejutnya melihat bayangan yang aku tak sangka2 datang menuju kepadaku memanglah aku tak sangka yang itu adalah dia pada mulanya..ingatkan......hmmmm. Risau jugak aku kalau tak ingat nak tutup main pintu kedapur, terus dia dapat enter ker toilet ker bathroom ker...hmmm mengexplore habeslah lah jawabnya dia...huhuhu

p/s- thanks rakan2 yg mendoakan aku...feel much better now tapi still lagi rasa melayang-layang..heheh

25 comments:

  1. Salam UAA,....ooo dah pandai buka pintu ya...pasni belaja tutup pintu lak na acicha...

    ReplyDelete
  2. Salam Ummu...moga makin beransur sembuh ya...
    amboiii anak dara ni...dah expert buka pintu ya cyg.... hihi... kena extra jaga2 lah ni...takut masuk bilik air ke... haha... rindduuuu arissa....:)

    ReplyDelete
  3. Tak lama lg tu dah boleh berjln Ummu.....semakin rancaklah dia meng explore...hehe

    ReplyDelete
  4. comelnya dia..bulat mata baby Acicha tuhh...emmm.. ikut muka sapa yek?...hati2 ler UAA, kata org jgn lepas pandang dgn anak2 kecik niee...

    ReplyDelete
  5. hahahha bulat mata Arisa pic pertama tu... yeah dah pandai buka pintu.. ibu kena berhati-hatilah lepas ni.. teringatlah pula kisah sedih kawan, anaknya besar Arisa lah.. merangkak menuju ke bilik air.. kebetulan ada baldi yg berisi air.. dan lemas didalam baldi itu... memang kena carefull dengan anak kecil...

    ReplyDelete
  6. Mesti acicha rasa bangga dapat buka2 pintu ini...kena lebih berjaga2 lepas ini.

    ReplyDelete
  7. dh pandai buka pintu..kena lg berhati2 lps ni, takut dibukanya pintu bilik air ke...

    ReplyDelete
  8. salam ummu...itu tandanya Arissa dh semakin besar...

    ReplyDelete
  9. dah kurus sikit,lasak ye..jaga2 terkepit tangan tu ye..

    ReplyDelete
  10. Anak2 cepat je membesar ummu...tak pe biar dia explore itukan pengalaman hidup...ehehehe...

    ReplyDelete
  11. dh lma xjenguk sini..dah besar rupanya..

    ReplyDelete
  12. UAA, saya faham perasaan terkejut bila tgk dia kat belakang tu. Dulu2 masa luth baru2 pandai merayap, bila saya masak kat dapur, tinggal dia kat ruang tamu, seminit je bila pandang belakang tgk2 dah tersengih kat belakang kita. mmg mama dia ni terkejut sungguh2. banyak kali plak tu masa tu. hoihh.. skrg dah tak terkejut sgt sbb mulut dia dah bising. acicha dah pandai ye buka pintu... lepa sni boleh tolong ummi masak.

    ReplyDelete
  13. acicha dah start bermain dgn pintu..hati-hati arissa yer ngan pintu...
    betul la ummu..anak kecik ni...kalau kita tgh sibuk kt dapur sekilas tgk ok duduk elok..skali sekilas lagi tgk eh dah ke tempat lain..diorg ni cepat bergerak agaknya

    ReplyDelete
  14. nak kena pantau selalu dah ni kak nor..
    umur2 camni memang suka benar nak explore..
    jap2 lagi pandai meniti pulak tu..hehe

    ReplyDelete
  15. eee... takut tersepit jari comel nya tu..

    ReplyDelete
  16. Tahu-tahu ada baby comel merangkak masuk ye UAA memanglah terkejut. Itu dia skill baru. Tak lama dpt kaki lagilah ligat:)

    ReplyDelete
  17. Waa da banyak dah skill ye Arissa..sat lagi ummi terkejoot tengok dia dah petik sayur kat kebun!!

    ReplyDelete
  18. owaaaa terra tul Acicha.... jaga2 sayang takut tangan tekepit pintu heheeheh....

    sonok tgk perkembangan anak2 kan...lagi2 mcm Acicha nie... lepas satu, satu die pandai explore.....

    ReplyDelete
  19. seronok tengok anak membesar depan mata kan.. ;)
    Moga cepat sembuh hendakNYA..
    psstt: saya baru hari ni berkesempatan nak singgah jelajah blog kengkawan :(

    ReplyDelete
  20. Bestnya bila teringat perkembangan anak2 dpan mata jita... la ni anak2 dah membesar, rindu plak saat manis tuh...

    ReplyDelete
  21. Budak usia tu perasaan ingin tahu sangat besar, dia akan cuba macam-macam bagi memenuhi perasaan ingin tahunya, itu yg bahayanya tu....

    ReplyDelete
  22. alolo...rindu achicha...kena hati hati tu UAA....takut masuk lubang toilet jer

    ReplyDelete
  23. Good job Achicha… lepas satu, satu skill.. lepas ni skill apa la pulak yer? Get ready yer mommy :)

    ReplyDelete
  24. hehehe.. dah besar lah tu ! kena tgk2kan selalu lah cm ni kan

    ReplyDelete
  25. Salam UAA,

    Nampak dah mula hilang dah baby fat kat muka Arissa ya. Samalah Aleesya pun, muka dah makin tirus, aktif dan lasaknya bukan main, tak reti dok diam!

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads