Sunday, 11 May 2014

[Cuci Mata Ahad] Bachelor Button

Tak mo banyak2 membebel dihari Ahad
Juga tak banyak masa tuk dihabeskan dihadapan PC
Hari ni hari terakhir musim cuti sekolah penggal pertama kat sini
Esok back to normallah..En.AAA tamatlah lepakkannya esok
Tapi aku tengok terkejar2 dia nak habeskan marking exam paper..heheh
Aidan lak selasa baru tadika start
Yang tak best sket cuti 2 minggu nie
Banyak terisi dengan aktiviti jatuh sakit
Seminggu En.AAA ..seminggu aku
Alhamdulillah anak2 masih dalam peliharaan Allah

So ari nie layan jer bunga nie
Dalam bahasa Melayunya aku kurang arif..
Tapi rasanya omputeh panggil bachelor button




Aku teringin nak tanam banyak2 nie..
Mesti cantik cam hamparan ungu
Bachelor button
Tengoklah...kalau aku rajin...tunggu benih dulu

p/s - thanks atas doa korang semua tuk aku..recovering now alhamdulillah...trying to avoid amek ubat2 seperti panadol now setelah baca akan keburukannya itu..mungkin kena try to remove toxic dalam badankan..

13 comments:

  1. Segar mata bila pagi2 bangun boleh tengok pokok2 hijau atau bunga berwarna warni...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum ummu..
    minggu yg sakit ye...ada hikmahnya tu..

    bunga ni senang tumbuhkan,mewah dgn bunga..

    ReplyDelete
  3. Salam UAA,

    Kita pun panggil bunga butang jugak, cuma tak tahu pulak sama ada butang yang bujang atau yg dah kahwin, he he! Mak Aji ada tanam juga dulu tetapi life-span dia kejap je, x lama mati. Ada simpan benih tapi entah mana campak entah, maka ghaiblah kisah butang!

    ReplyDelete
  4. Salam UAA, hari tu nampak bunga ni dijadikan pot pourri jual kat Ampang Park, byk gak org beli...

    ReplyDelete
  5. Salam tuan rumah,
    Pernah baca natural way nak remove toxic dlm badan potong hirisan bawang letak kat tapak kaki pastu pakai stokin.Haritu ada buat kat anak time dia tak berapa sehat.Menjadi la jgk.Ikhtiar.Hehehe!Maklum la cuaca dah start sejuk sekarang ni kan.Hehehe!Have a good day!

    ReplyDelete
  6. Rasanya saya juga pernah nampak bunga ni tapi kerana saya ni jenis buta bunga, tak tau apa namanya dalam Bahasa Melayu...

    ReplyDelete
  7. Butang si bujang ek namanya… Mesti comel kalu tanam byk2…
    Alhamdulillah, happy tahu yg UAA dah kembali sihat...

    ReplyDelete
  8. dana panggil bunga nih bunga butang... heheheh

    dana hari ni keje selasa cuti wesak pulak... huhuhui itu pun sabtu ahad tak sihat mana... aduhla

    ReplyDelete
  9. Cantik nya colour ungu.. suka sangat tgk...
    erm abg Aidan dah nak start sekolah lagi ye... rajin2 belajar cyg....:)

    ReplyDelete
  10. Nanti cari benih bunga butang putih pulak...:)

    ReplyDelete
  11. hehehe yang ini bile berbunga banyak2 & serentak mmg cantik lah

    ReplyDelete
  12. mmg betul, kalo time cuti lama akan rasa terkilan sikit bila terpaksa habiskan melayan sakit. Tapi Takpe la.. Sakit tu Allah yg bagi kan. Pasti ada hikmahnya.

    ReplyDelete
  13. dulu suka petik bunga ni pastu leraikan dari batangnya.. ;)
    tapi tak pernah tau nama bunga ni..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads