Wednesday, 5 March 2014

Rumahku Menjadi Galeri Lukisan Plak.

Terima atas tips, nasehat serta good wishes dari rakan2 tuk anakanda Aidan. Alhamdulillah nampaknya semakin ok tuh, cuma selera makan jer kurang..sehari 2 lagi tak tahulah pulak..mudah-mudahan no more fever lah harapnya..inshaallah.

Ini plak aktivitinya sehari sebelum ditimpa demam tuh...

Rasa korang dengan apa dia lekatkan lukisan tu?

Tekun meneliti dari buku

Mula menunjukkan kekreatifan sejak dok kindy nie, cepat jugak dia tangkap bab melukis nie..ikut yg cikgu ajar kat sekolah..kalau sblm sekolah dl asyik srh kita jer lukis tuk dia..

Artist in the making..kidal macam mak dia..bising tul En.AAA bila tengok Aidan tulis ngan tangan kiri..huhuh

The price that we have to pay...dari mana datangnya idea lekatkan kertas kat dinding ngan krayon. Bapaknya masa tengok galeri awa2 tuh kemain hepi..bila tengok kesan kat dinding tuh..hmm bisinglah jugak..hhuhuh..


Sebenarnya bakat melukis nie dah dikesan sejak umur 2 tahun lagi dia dah pandai pegang pensel dan lukis sesuatu ikut imaginasi..namun kemudiannya jadi malas hinggalah masuk kindy nie. Harap2 bakat melukis nie datang berkembang lagi inshaallah...kurang2 ikut bapak yang pandai melukis..maknya boleh melukis jugak cuma tak berapa cantik..terutama lukis binatang..heheh..asyik kena gelak ngan En.AAA jer kalau dia tengok...huhuhu


p/s- ya Allah hampir terlupa ari nie besday En.AAA..br skrang nie ingat, tapi aku rs dia sendiri pun tak ingat, biasa dia akan puasa dihari ulangtahun lahirnya, hari nie pagi2 dah melantak bekfes ...hohoh..tak prepare atau wish haper pun lagi..bertuah nyer bini gini..

27 comments:

  1. Happy birthday En. AAA. Kena tengok UAA kalau dia puasa maknanya dia ingatlah birthday dia kalau tak memang lupalah..

    Aidan ada bakat mewarisi ummu dan abu dia. Tapi biasa org yg left-handed kakak perasan memang pandai melukislah UAA. Kawan kakak dulu tu kalau yg buat mural dinding sekolah rata-rata yg left-handed tau..

    ReplyDelete
  2. Salam UAA, betui tu kak zakie org left-handed ni mmg kreatif...

    ReplyDelete
  3. Salam Ummu...
    selamat hari lahir untuk En.AAA...:D

    Kreatif Aidan...lekat kertas guna krayon hehe...Shumi dan Shamzi pun dulu suka lekat kertas lukisan kat dinding...hehe

    ReplyDelete
  4. Salam Ummu... selamat hari lahir buat En AAA moga sihat sllu & pjg umur...
    wah! berbakat abg aidan kita ni melukis ye...bakat turun dari big boss...pandai dia... banyak plak di lukis nya tu... tumpis sy pegang pensel pun tgn still keras...hehe

    ReplyDelete
  5. kita dulu ms kecil mcm ni gak..
    cita2 nk jd cikgu gak..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, singgah sini di pagi hari.. comelnya..budak2 nak improve ya..hihi sabo jelah ya

    ReplyDelete
  7. nasib baik kat diconteng dinding terus hehe..
    pssttt...masak yg spesel utk ur hubby..:)

    ReplyDelete
  8. salam kak...singgah sini tgk lukisan..
    tgu balik keje nti, akak prepare dinner yg sedap2

    ReplyDelete
  9. bini En.AAA memang bertuah ni..
    pepon hepi besday tuk En.AAA.. kak nor cepat masuk dapur yehhh..pi bakar kek.. hehehe

    Elok tu kak nor, aidan suka lukis2..mana tau sok2 dapat jadi seni artis..
    kat dinding umah zee pon penuh dengan tampalan lukisan si along..blom lagi yang direct lukis kat dinding..dah abis tenaga nak bising..huhuhu..

    ReplyDelete
  10. Dah tiba fasa dinding tak boleh diselamatkan lagi... lepas ni adik pula... tak pe la demi menjana kreativiti kanak2

    ReplyDelete
  11. Anak UAA kreatif juga, lukis atas kertas yg ditempek di dinding. Anak2 saya masa kecik dulu lukis direct atas dinding, sampai tak larat nak cat lain dinding rumah. Sekarang anak2 dah besar, dinding rumah saya dah tak jadi galeri seni lukis lagi....

    ReplyDelete
  12. kena belikan kertas A4 byk2 le nampaknya..

    ReplyDelete
  13. betul lefthanded ni org nya creative dan berjiwa seni...takpe ummu..biar la berconteng2 nnt lebih terbuka minda aidan..

    ReplyDelete
  14. penuh masterpiece.. anggaplah kesan krayon itu sbg seni. hee..

    ReplyDelete
  15. clever betul aidan ni.. dalam tak sihat pun masih aktif dia.. comel jer cara dia meneliti buku nak melukis tu.. :) budak2 besar ni mmg banyak ilhamnya.. ingatkan tadi save dah dinding tu.. sbb aidan lukis kat kertas kan.. aleh2 dia guna crayon utk lekatkan kertas.. gelak guling2 saya tengok.. hahahahahaha.. opsss.. kalau dulu time haikal 5 yrs, dia pernah lukis kat kertas and suruh kita lekatkan kt dinding.. tapi gam cair takde.. so saya rekemenkan haikal soh guna nasi, tapi haikal lebih clever rupanya.. dia guna gel rambut abah dia.. hahahahaha.. sampai skrg kertas lukisan tu masih utuh di dinding tu.. hehehe.. :)
    >>> pssttt.. last 2 yrs saya pernah terlupa pasal hari jadi mr mama.. hmmmm bila teringat je kat tempat kerja.. terus apply cuti half day dari bos.. sbb nak balik masak makanan kegemaran mr mama.. suprise sangat dia tengok lepas dia balik keje.. sbb weOls biasa kuar keje berdua.. tapi bila balik saya sampai dulu.. and just to let you know.. selalunya kan saya akan lupa hari lahir sendiri.. lagi2 kalau hari tu cuti sabtu or ahad.. lagi lah tak tulis kat surat atau apa2 kan.. then esok nye bila teringat terus geram sangat.. and org len pun sama.. suka lupa hari lahir termasuk mr mama.. LOL.. pernah dulu saya ingat.. sambil fikir dalam hati.. end berbunyi lah hati.. esok hari jadi aku.. tapi esoknya lupa.. sampailah nak tido malam tu baru tersedar.. hari jadi sendiri boleh lupa.. terus bagi tau mr mama.. hari jadi kita lah.. nape tak wish.. hahahaha.. teruk kan.. :P

    ReplyDelete
  16. Aidan kidal sama dengan Aimi budak2 kidal memang kreatif

    ReplyDelete
  17. mmg kreatif sungguh lah ni, mcm Adik dulu2... sokong ajelah minat dier kan.. nd happy birthday tu en AAA yer... mgs terus pjg umur murah rezeki dan diberkati serta bahagia selamanya.. amin2

    ReplyDelete
  18. Bagus lah Aidan ni kreatif sungguh... banyak pulak lukisan dia tu... penuh dinding rumah ye :)

    Selamat hari lahir En AAA...

    ReplyDelete
  19. bakat terpendam ni Aidan. dah la kidal (org kata org kidal bijak). semoga Aidan xlupakan bakat dia ni. btw bertuah sunggoh isteri mithali ni, btw sempat lagi tu buat surprise hidangan dinner mlm ni ;)

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum UmmuAidan,

    Begitulah kreatifnya anak-anak ni kan. Kat rumah kak ani juga dah ada artis, habis lantik dan dinding dibuat lukisan walaupun dah diberi kertas. Nampaklah mereka membesar.

    ReplyDelete
  21. dinding kotor boleh dicat balik tapi kalau kreativiti terbantut payah nak dibuat semula...

    kawan kata, sains bermula dari imaginasi...imaginasi melahirkan kreativiti...

    ReplyDelete
  22. takpelah dinding kotor...nampak gaya pun dah tau..memang kreatif dan bijak...gud boy...
    http://www.chatchantek.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. wahhhh nmpak dh tu org lidi tuh sume... tak lama lg makin lawo lah tuh... bgs lah kak kalu kidal nih... org selalu ckp kalu kidal dia guna otak sebelah kanan banyak kan... selalu pkr dlm seni n matematik....

    hehehe redho jelah akak ngn somi tgk krayon kt dinding tu ek, otak nyer tgh berkembang heehhe

    epi belated birthday utk suami akak, moga dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yg baik n hepi selalu....

    ReplyDelete
  24. salam uaa.. aidan left-handed macam macik lyd jugak. hehehe... macam best je tgk ruang dinding yang kosong tu di tampal lukisan. betul2 macam galeri taw.... nnt cuba mintak dia explain plak apa yg dia lukis tu. mesti uaa akan terharu dgn apa yang dia imagine dan transfer ke dalam lukisan.

    ReplyDelete
  25. plak..ada idea gna crayon dh nak lekat..bijak la aidan ni..mmg kreatif!mak ayah bwak bsabar ea..otak aidan tgh bkembang..hihihi

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads