Thursday, 27 March 2014

MH370 : Video Misi SAR Dilautan Hindi

Aku mengikuti perkembangan MH370 hanyalah most of the time nya ikut news dari internet. Tidaklah dpt tgk berita yg lebih realistik melalui TV sbb kami tak tengok TV pun kat sini. Entah macam mana dalam pada mencari artikel tuk tahu lebih lanjut lagi tentang Lautan Hindi nie..terjumpa video misi SAR dilautan Hindi yang memang bila tengok videonya bagaimana keadaan lautan itu dengan ombak dan cuacanya.. Allahuakbar besar dan hebatnya kuasa Allah..very frightening..

It's not an easy job...memang sangat2 mencabar ..dan pastinya tidak mudah tuk locate debris mahupun mencari bangkai pesawat dengan keadaan laut yang bergelora seperti itu melainkan dengan pertolongan dan guidance dari Allah sahaja..

Semoga kerja2 pencarian dipermudahkan..inshaallah.


Atau (orang-orang kafir itu keadaannya) adalah umpama keadaan (orang yang di dalam) gelap-gelita di lautan yang dalam, yang diliputi oleh ombak bertindih ombak; di sebelah atasnya pula awan tebal (demikianlah keadaannya) gelap-gelita berlapis-lapis - apabila orang itu mengeluarkan tangannya, ia tidak dapat melihatnya sama sekali. Dan (ingatlah) sesiapa yang tidak dijadikan Allah menurut undang-undang peraturanNya mendapat cahaya (hidayah petunjuk) maka ia tidak akan beroleh sebarang cahaya (yang akan memandunya ke jalan yang benar). (24-40)

7 comments:

  1. kalau akak,mau termuntah dan pening berbulan2..pada yg dok komen kerja2 SAR tu...cuba pi sendiri...

    ReplyDelete
  2. Raja Bomoh Malaysia yang hebat tu pun takut pergi sana, apa lagi kita....

    ReplyDelete
  3. Hanya ALLAH yang maha mengetahui.. Redha saje lah.

    ReplyDelete
  4. Kalau tgk video ni mmg gerun kan Ummu?? betapa kerdilnya kita...
    sentiasa doakan moga pihak SAR dilindungi olehNYA dan MH370 dpt ditemui dlm keadaan apa pun....

    ReplyDelete
  5. Salam UAA. Video ni bukan kat Indian Ocean. Baca sini http://says.com/my/news/fake-video-indian-ocean-sar-mas-mh370-venere-hurricane

    ReplyDelete
  6. Video ye xblh tgk plak..tp suami ayut navy..dia pon ckp lautan hindi mmg org skan elak utk lalu..bhya..ombaknya tinggi

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads