Sunday, 9 March 2014

Donut Laris

Dalam minggu nie adalah 3 kali aku jadi tokeh donut..1st time requested by anak bujang nak bawak pegi sekolah..tapi dek kerana demam takder selera dia makan sikit jerlah. Kemudian the next day bila ade guest bermalam, tuk tea time nya aku buat lagi sekali donut..sebab dorang memang peminat donut haku kununlah..hehehe

And again pepagi nie aku buat donut lagi pulak tuk depa buat bekal makan dalam perjalanan balik..

Donut kentang yang lazzatun..:)



Camnie lah kekdahnya aku potong donut bila takder alat yang sepatutnya..

Gelas pun jadilah...

 Cucuk ngan jari jer buat lubang..

 Hasilnya tetap memuaskan ati jugak..yang penting taste dan kegebuan. Actually kalau nak lagi gemuk dan gebu kena canai tebal sikitlah..ini aku buat dalam terkejar2..ade yang ternipis  tertebal sket...huhuh


Kelam kabut btul mendonut ngan Arissa yg takmo ngan orang sangat nie. Orang lain amek kejap2 nanges..kejap2 nangis...takleh concentrate btul..tp aku nie kalau bab memasak dan orang suka makan..cekal jugaklah dlm susah payah..hehehe

p/s-walaupun jauh beribu batu namun perasaan sedih turut aku rasakan atas tragedi yang melanda MH370, setiap kelapangan aku mengikuti akan updates terkini..nasib mereka ditangan Allah..Allah knows best..pray for miracle to happen, inshaallah..

15 comments:

  1. Salam UAA, orang sini pun suka makan donut kentang jugakk...bak mai sikit.

    ReplyDelete
  2. Eeh mcm janji janji pulak buat donut ni
    Nekcik pun minggu lpas buat donut juga
    Tak sedar 3 ketoi hilang tertelan...stail UAA jugak....cucuk ngan jari!!
    He..he

    ReplyDelete
  3. Donut kentang mesti sedap ni kan Ummu....

    Ummu, kat Malaysia sekarang tengah sedih dan risau, Flight MAS MH370 ke Beijing hilang dan tidak dapat dikesan sampai sekarang. Ada 200 lebih penumpang dan semua saluran TV kat sini sedang siarkan perkembangannya dari masa ke semasa :-(

    ReplyDelete
  4. memang sedap ,kan...buat pun senang..

    ReplyDelete
  5. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  6. Donut memang kesukaan ramai.. sedappp

    ReplyDelete
  7. peberet kami juga Donut.... lama tak makan...
    guna gelas pun jadilah kan Ummu..janji nampak bentuk bulat tu....hehe

    ReplyDelete
  8. donut kentang sama ke konsep dia mcm kuih keria yg guna keledek tu UAA? Ala, arissa tak mau dgn org ke? nanti tgk macik lyd dukung dia nak ke tak. heheh.. bakal mak mentua la katanya.

    ReplyDelete
  9. memang bangga dan puas hati bila orang dapat rasa air tangan kita.. ;)

    ReplyDelete
  10. donuttt, feberet tuu.. bestnyaaa...

    ReplyDelete
  11. Tengok gambar ni mcm teringinlah plk nk buat donut UAA....nak mintak mvm Aidanlah....hehe....
    Campur kentang yeh UAA?

    ReplyDelete
  12. gebunya nmpk..campur kentang pun ok ehh?

    ReplyDelete
  13. Donut!suka2x...huhuhu.kuih plg sng nk bt tp klu xtau kompem keras nnt jd ye.hihi

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads